Батериски ламби

• Креатор на темата Креатор на темата Arow
  • Време на започнување Време на започнување
s1 или s10, некоја од овие две ќе биде изгледа.
Барав i2, или нешто слично со 1 аа батерија, со мали димензии, s1 ми се сега интересна опција.

Последно уредено:
Ако не ти е тешко прати ми линк, јас што ги гледам се по 40 евра.
Еее многу го поскапиле овој јас што го замав за 33...
http://www.aliexpress.com/item/2015...-Variable-output-side-switch/32457387471.html
Овој е најефтин што го гледам 35 усд.
http://www.aliexpress.com/item/100-..._78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9
И батерии Olight:
http://www.aliexpress.com/item/2PCS...i-ion-Battery-Over-discharge/32357095981.html
Е за полнач снаоѓај се, само ти препорачувам Niterore од I (И) серијата (intellicharger).

А ако немаш батерии и полнач, земи си го ова:
http://www.aliexpress.com/item/Olig...echargeable-Battery-Charging/32270247472.html

@Bobson Исти електричиња сме имале :), колку го зема и колку ди задоволен?

@EDCer

Ја земав околу 27долари или така нешто, не ми текнува точната цена. Инаку многу сум задоволен, одлична е лампата, малечко и моќно, дефинитифно најдобро потрошени пари кога станува збор за вакво парче хардвер.

@EDCer

Ја земав околу 27долари или така нешто, не ми текнува точната цена. Инаку многу сум задоволен, одлична е лампата, малечко и моќно, дефинитифно најдобро потрошени пари кога станува збор за вакво парче хардвер.
Мило ми е и јас моево си го носам секогаш и секаде (а бидејќи најчесто сум дома, коге ќе замрачи се со закачувам на алиштата).

@Psyside Абе од каде можам да најдам драјвер за Thrunite T10? Ми се расипа лани и така стои, куќиштето е исправно, диодата 100% работи (можам некоја модификација да направам за 18650 3.7в ама многу загрева, за една секунда може 100 степени крева) прекинувачот работи, само тоа ми се зафркна, се сокапав од барање, или дај кажи некој друг драјвер од 1.5в да зголемува на (мислам) 3. Тој е дупли (2 плочки) поврзани со намотка и баш таа што ги поврзува ме зафркна.

Ако се одлучиш за S1 baton искористи го купонов на banggood

Околу 38 USD со шипинг испаѓа.

За 25$ ја имам, S10RII - 30$....кој сака код (али ако 100% порачувате) пп.

@Psyside Абе од каде можам да најдам драјвер за Thrunite T10? Ми се расипа лани и така стои, куќиштето е исправно, диодата 100% работи (можам некоја модификација да направам за 18650 3.7в ама многу загрева, за една секунда може 100 степени крева) прекинувачот работи, само тоа ми се зафркна, се сокапав од барање, или дај кажи некој друг драјвер од 1.5в да зголемува на (мислам) 3. Тој е дупли (2 плочки) поврзани со намотка и баш таа што ги поврзува ме зафркна.

https://www.fasttech.com/category/1612/diy-kits-parts-led-drivers

SAM_3614.jpg

SAM_3615.jpg

SAM_3616.jpg

SAM_3618.jpg

SAM_3617.jpg

SAM_3622.jpg

SAM_3621.jpg
Имам 3 нови летрици, едниот црвено свети, другиот зелено, црвениот е 5 вати, зелениот 3, имам и со бело светло 2 xml од 20 вати, многу силно светат, користат една 18650 батерија со полнење или 3 ААА батерии. Имаат специјални додатоци каква батерија сакаш да користиш. Летриците се со зоом, можиш да го собираш или шириш снобот светлина, имаат 5 начини на светење, јако, средно, слабо, блиц трепкање и сос трепкање.
Јас ги набавив за лов и риболов, ама не би рискирал ноќе кога ке подразмислам во шума
Црвениот се користи за ноќен лов, на неколку стотини метри можиш да го видиш отсајот на очите на животни( кучиња, волци, диви свињи и сл.), а тие не те забележуваат и не се плашат пошто црвената боја не ја забележуваат
Зелениот исто се користи за лов, но и за риболов, рибите доаѓаат по зелено светло во водата навечер
Јас лично се уверив во ефикасноста
Можите да побарате видеа на youtube и сами да се уверите
Белиот ми се наоѓа за употреба, ама црвениот и зелениот можам да ги продадам ако некој понуди добра цена по п. порака

Последно уредено:
Ми стигна Xtar H3 Warboy, топ е освен финишот на електрикот и клипот. После 4-5 пати стави/вади на клипот, се изгреба бојата, не верувам дека е некој добар anodizing, туку некоја подобра боја.
1000 лумена, многу добар beamshot со прекрасна неутрална бела боја. Ластикот за на глава не е којзнае што (далеку послаб квалитет од Olight-от што го имам)
и е малку комплициран за подесување, но брка работа од кога ќе се намести.
SAM_1097 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1100 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1101 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1102 by ihatebottleopeners, on Flickr

SAM_3614.jpg

SAM_3615.jpg

SAM_3616.jpg

SAM_3618.jpg

SAM_3617.jpg

SAM_3622.jpg

SAM_3621.jpg
Имам 3 нови летрици, едниот црвено свети, другиот зелено, црвениот е 5 вати, зелениот 3, имам и со бело светло 2 xml од 20 вати, многу силно светат, користат една 18650 батерија со полнење или 3 ААА батерии. Имаат специјални додатоци каква батерија сакаш да користиш. Летриците се со зоом, можиш да го собираш или шириш снобот светлина, имаат 5 начини на светење, јако, средно, слабо, блиц трепкање и сос трепкање.
Јас ги набавив за лов и риболов, ама не би рискирал ноќе кога ке подразмислам во шума
Црвениот се користи за ноќен лов, на неколку стотини метри можиш да го видиш отсајот на очите на животни( кучиња, волци, диви свињи и сл.), а тие не те забележуваат и не се плашат пошто црвената боја не ја забележуваат
Зелениот исто се користи за лов, но и за риболов, рибите доаѓаат по зелено светло во водата навечер
Јас лично се уверив во ефикасноста
Можите да побарате видеа на youtube и сами да се уверите
Белиот ми се наоѓа за употреба, ама црвениот и зелениот можам да ги продадам ако некој понуди добра цена по п. порака
Ноќниот лов е дозволен законски?

Ноќниот лов е дозволен законски?
поим немам, никогаш не сум ловел, интересни ми беа видеата што ги гледав на јутуб каде што ловат свињи и волци, и затоа ги набавив летриците, ги испробав на ливада навечер, многу силно светат, очите на куче можиш да ги видиш од преку 250 метри

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom