Дежурна Ординација! #2

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Takov pritisok za tvoi godini e visok.Moras da se doispitas na kardiologija i da se najde pricinata vo kolku go imas ponatamu. Odmaraj vikendot i zemi nekoj sedativ, diuretik i ne jadi sol.

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2

Т

Триптико

Гостин
Takov pritisok za tvoi godini e visok.Moras da se doispitas na kardiologija i da se najde pricinata vo kolku go imas ponatamu. Odmaraj vikendot i zemi nekoj sedativ, diuretik i ne jadi sol.

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk 2
Сол цел живот не сум додавал во храна, освен, ако самата ја има. Ќе одам на интернист, за ехо и плус крв. Ме зачуди што не ми земаа сабајлево.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Чувствувам затегање и како да ми е отечено на десната страна од вратот. Викам како отечено зошто кога ќе се видам во огледало не изгледа нешто различно од другата страна само на допир повеќе, што може да лаже. Обично ми се случува вака кога сум пасивен и дремам пред ПЦ да кажеме. Кога сум со друштво или сум нешто во движење и не мислам на тоа никакви проблеми нема.

Колку за инфо бев настинат убаво до пред 2-3 дена, до душа и уште кашлица имам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Каде може да се купи бариумова каша и што цена е?
Зашо ти е бариумова каша? Имаш и други алтернативни посовремени испитувања од заебанции со бариумова каша.[DOUBLEPOST=1447607675][/DOUBLEPOST]
Сол цел живот не сум додавал во храна, освен, ако самата ја има. Ќе одам на интернист, за ехо и плус крв. Ме зачуди што не ми земаа сабајлево.
Во 90% од случаевите нема објаснување за причината која го предизвикува високиот крвен притисок, едноставно носиш генетски товар.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Зашо ти е бариумова каша? Имаш и други алтернативни посовремени испитувања од заебанции со бариумова каша.
Му кажале на очувот у Прилеп, да си набавел бариумова каша пошто немале. Ја му кажуем да си дојде у Скопје на гастрологија али не можел од Х причини да се префрли тука. И ми рече да прашам за бариумова каша.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Му кажале на очувот у Прилеп, да си набавел бариумова каша пошто немале. Ја му кажуем да си дојде у Скопје на гастрологија али не можел од Х причини да се префрли тука. И ми рече да прашам за бариумова каша.
Толку ли нема гастроентерлог во Прилеп кој прави ендоскопии па макар и приватно?

Т

Триптико

Гостин
Во 90% од случаевите нема објаснување за причината која го предизвикува високиот крвен притисок, едноставно носиш генетски товар.
А што мислиш за вакво објаснување. Излегувам надвор, после 500м плус минус движење (нормален од) добивам јака болка во гради. Како онаа од воспаление на мускули. Седнувам меѓу дрва, болката магично ја нема. Повторно одење, болката ја има. Нагласувам дека дишењето беше толку отежнато и воздухот кисел и со мирис на запалена гума/пластика (ова пред да се појави болка) што мислам дека сум добил воспалување на бели дробови и се појавила болка, а со тоа и притисок. Ова е мое мислење, некоја моја логика. А за генетското, во право си. Цел живот 130/140 со 90/100, а можно е во секунда да скокне и до 160 со 90/100 и за секунда да се врати, без некоја причина.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
А што мислиш за вакво објаснување. Излегувам надвор, после 500м плус минус движење (нормален од) добивам јака болка во гради. Како онаа од воспаление на мускули. Седнувам меѓу дрва, болката магично ја нема. Повторно одење, болката ја има. Нагласувам дека дишењето беше толку отежнато и воздухот кисел и со мирис на запалена гума/пластика (ова пред да се појави болка) што мислам дека сум добил воспалување на бели дробови и се појавила болка, а со тоа и притисок. Ова е мое мислење, некоја моја логика. А за генетското, во право си. Цел живот 130/140 со 90/100, а можно е во секунда да скокне и до 160 со 90/100 и за секунда да се врати, без некоја причина.
Не е тоа причина за појава на висок крвен притисок, болката во гради што си ја добил тогаш била најверојатно поради плеуритис причинет од банална вирусна инфекција.

Член од
16 ноември 2015
Мислења
2
Поени од реакции
1
Imam 20 godini, vo spermata zabelezav zgrutcen del, neznam kako da go opisam, kako od silikon e, so dolzina do 1.5 cm nekogas, cesto se desava .. nekogas go nema ali pocesto se naoga vo spermata. Znae li nekoj za sto se raboti ?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.567
Ми гореа брдавици со течен азот и сеа после 3тата терапија ми се јави оток на едно од местата кој ми беа горени.Бев на преглед и ми дадоа маст за мачкање ама еве 10 дена пројдоа уште не проаѓа раната(отокот е смален малце):) Некој да не имал слично искуство бидејки на доктор ми изгледаа ко прв пат ваква реакција да гледаат.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Пред некаде 1 год почнаа да ми се случуваат краткотрајни несвестици за некаде 1 сек ми се стемнуваше пред очи и како да добивав некоја болка во задниот дел на главата, се случуваа многу ретко затоа не му обрнав внимание ама сега почнаа почесто како некој да ме удрел силно по глава ама тоа е многу кратко не паѓам само може малку да ме занеси, и во последно од некој силен звук ги чуствувам истите несвестици/

Kajgana Shop

На врв Bottom