Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Дада сигурно многу повеќе но чудно е како Франција не ги свати сериозни предходните напади,тајните служби како да преспале ова се не е мала работа ова да го изрежираш а да не се збори ова радикализирање гарант на цела Европа следува во најбрз можен период

Да, и сега кога се потсетив, навистина чудно е како француските разузнавачки служби не обрнале повеќе внимание на бранот имигранти од Африка, со оглед на француската воена интервенција во Мали во 2014 година.

Французите изгледа подзаборавиле дека имаат непријатели во Африка, од каде што увезуваат имигранти.

Неможам да се сетам кој имаше изјава дали експерт за тероризам или некој од претседателиве на слижбиве за безбедност:
"Моментално не се сите муслимани терористи, но сите терористи се муслимани"

Јасно. А што очекуваше од циа, да си ги признае делата?

Не е во право Декстер, тие се Будисти

Претпоставувам дека коментарот е чист сарказам, но сепак морам да потенцирам дека будистите баш и не се познати по терористички напади, барем не во Европа.

И најстрашно ова не се случува првпат , да немаат никаква индикација дека се спрема нешто , па и пријателски натпревар Оланд на трибини , шокиран сум од тоа колку се аматери .
Сеа следуваат по експресен пат некои закони со поголема слобода за тајните служби едно ме чуди како во Германија нема ништо иако еден член на форумов ме цитираше и во право беше многу им се врзани рацете на гер. тајни служби со некои закони а пак во Франција речиси и да им се одвразани рацете

И најстрашно ова не се случува првпат , да немаат никаква индикација дека се спрема нешто , па и пријателски натпревар Оланд на трибини , шокиран сум од тоа колку се аматери .
Сеа следуваат по експресен пат некои закони со поголема слобода за тајните служби едно ме чуди како во Германија нема ништо иако еден член на форумов ме цитираше и во право беше многу им се врзани рацете на гер. тајни служби со некои закони а пак во Франција речиси и да им се одвразани рацете

Претпоставувам дека коментарот е чист сарказам, но сепак морам да потенцирам дека будистите баш и не се познати по терористички напади, барем не во Европа.
Ejmnogusiseriozenznaesdeka

Далеку се поспремни германските служби и имаат информации за превенција , во Франција има шарлатани од политичари со неефикасен систем на разузнавање.

Нападот над театарот
Мада не ми е јасно, како бе ваков гигантен пропуст. За Париз се работи...
За некој ден ќе знаеме, дали е пропуст или business as usual. Букмаркирај го ова.

Ejmnogusiseriozenznaesdeka

Репликата не беше упатена кон тебе, туку кон самата претпоставка дека будистите се способни за извршување на терористички напади на европско тло.

И не само будистите, во Велика Британија и хиндуистите и сикистите ги нарекуваат "потенцијални терористи", но бидејќи не можат така да ги етикетираат, ги нарекуваат азијати.

Секако ги нарекуваат, само не муслимани.

Четворица терористи се убиени , тројца имале појаси со експлозив .[DOUBLEPOST=1447468245][/DOUBLEPOST]

Јасно. А што очекуваше од циа, да си ги признае делата?
Од западни воени структури, па преку ЦИА, до утре можеби и Мосад и КГБ ќе ги вмешаш само за да укажеш дека е невозможно ‘религијата на мирот‘ да е главен виновник за вакви случувања.

Од западни воени структури, па преку ЦИА, до утре можеби и Мосад и КГБ ќе ги вмешаш само за да укажеш дека е невозможно ‘религијата на мирот‘ да е главен виновник за вакви случувања.

Каде реков дека е невозможно? Посочи ми пост каде јас тврдам дека ова не е опција.

Оние паролине "Pray for Paris" ми се многу јаки, па од многу молење се случува ова.

п.с:Колку само ме нервираат овие што ги бранат во случајов мигрантиве (а општо педери, црнци, муслимани, итн итн), мислат дека оти лесно прифатиле некои "нови сваќања во светот" и можат да се нарекуваат интелектуалци, се што е обратно од нивното мислење дрско да го оценат како неинтелигентност.
Да се разбереме,мене ми е жал за сите невини луѓе,НЕВИНИ кои страдаат низ светот.Но мразам и не можам да разберам како некој човек од Парис,пошо е ПАРИС,е повеќе битен,од некој што е од египет,или африка,или па Македонија...не можам да разберам како за нашите деца,врсници,кои ги утепаа во смилковско,никој од странциве не објави слика за нив,никој не се молеше за смилковци,никој не се замараше со тоа...во африка се колат и палат секојдевно невини луѓе,деца,жени,светот е нем на тоа.За египет исто немаше нит пароли нит некој од европа,уште помалку од кај нас,го заболе курот тогаш за тоа.

Ама,тоа е се психологија,почни од наши вести кои 4 пати вечерва дадоа за терористичкиов напад,па заврши со некој "небитни" фан страни,почнувајќи од страници за фудбалски клубови,барца,реал,мајами,па завршувајќи со 9гаг и слични.

Секој човечки живот има иста вредност,без разлика која боја нација или од каде е,затоа не треба да се има двоен стандард,од тоа ми се бљуе и не можам да го поднесам.
(не е за тебе напишано ама морав да се надоврзам на паролите)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom