Македонија во 2015 стана ПРОТЕКТОРАТ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Де прочитај погоре, па ќе разбереш. Писмен си, нели?

Не застанувам да читам твој километарски пост ни да ми дадат 100 евра гратис.
ОК фер. За тебе значи треба сликовница, евентуално стрип. Ќе видам што можам да направам, ама не се надевај многу. (y)

ОК фер. За тебе значи треба сликовница, евентуално стрип. Ќе видам што можам да направам, ама не се надевај многу. (y)

Не, сериозно, кога напиша дека ни ја турнаа владата за да ни инсталираат бегалски кампови, тогаш престанав да те читам. Тоа беше една глупост повеќе од она што јас можев да сварам.

Да навистина, тоа беше грешка. Не се работи за кампови туку за населби од цврста градба (куќи или згради) за барем 30.000 имигранти (така кажаа тие од УНЦХР).

Сварено, или не - куќи/зградите за имигрантите сепак ќе ги платиш (и ти, заедно со другите во Македонија). Па онака ме интересираше да не сакаш да земеш и дома некој имигрант. Така рече Пуно, дека вие симпатизерите на левицата сте биле на нивна страна, за давање подршка за гостопримство на имигрантите.
Имаш ли дома одреден простор за молитви? Треба да има прозор кон Мека (тоа е некаде на југ одовде), и да набавиш нинџа одела за сите женски членови од семејството. Е да, и храна по (К)(Х)асап, и интернетот да биде побрз. Предност е ако зборуваш и некој збор Арапски. Сигурно испуштив нешто, ама ќе ти кажат они. Ајде. Поздрав.

;)

Да навистина, тоа беше грешка. Не се работи за кампови туку за населби од цврста градба (куќи или згради) за барем 30.000 имигранти (така кажаа тие од УНЦХР).

Сварено, или не - куќи/зградите за имигрантите сепак ќе ги платиш (и ти, заедно со другите во Македонија). Па онака ме интересираше да не сакаш да земеш и дома некој имигрант. Така рече Пуно, дека вие симпатизерите на левицата сте биле на нивна страна, за давање подршка за гостопримство на имигрантите.
Имаш ли дома одреден простор за молитви? Треба да има прозор кон Мека (тоа е некаде на југ одовде), и да набавиш нинџа одела за сите женски членови од семејството. Е да, и храна по (К)(Х)асап, и интернетот да биде побрз. Предност е ако зборуваш и некој збор Арапски. Сигурно испуштив нешто, ама ќе ти кажат они. Ајде. Поздрав.

;)

Не населби, градови ќе им изградат. :brlav:

Денес од УНХЦР стигна изјава дека тие не можат на ниту една држава да и наредат да прими бегалци ако таа не сака. Еден ден многу ќе ти смеам, и тоа за бргу. Ама џабе, пак ќе се исфрлиш со некој забеган филм и пак ќе теоретизираш напразно. Ти имаш блага форма на лудило, цела среќа што со безопасен.

Дај боже да се смееш (па макар и како недоквакан, каков што си)
Само мене повеќе накај плачка ми иде работава:
http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E2BA78A183503141BB399DB9F3CEF6C7
Не се чуствуваш поглупо, одошто реално си? ;)
Прегледај го приврзокот 132949

Чисто ме интересира дали ти текнало дека ова што овде го презентираш како крунски доказ може да биде глупост, нарачана вест во нечиј интерес? Не велам дека е или не е, само ме интересира дали ти текнуваат такви работи? Имам приметено, кога некој ќе ти презентира некој факт пренесен од реномирана новинска агенција а тебе не ти оди во прилог, веднаш го прогласуваш тој некој за предавник, неписмен, заведен, излаган, а кога ти ќе презентираш цитат од весник или телевизија со сомителен квалиет, тоа веднаш станува непобитен доказ. Алфа телевизија има кредибилитет еднаков на оној на Дуле гледачот. А за Дневник не ми се ни коментира.

Не знаеш колкав циркус си.

^^
Па цитираа изјава од официјално лице на ебаниот УНЦХР. Иди провери му ги креденцијалите ако се сомневаш во некој заговор... Не знаев дека си толку параноичен присталица на „теориите на заговори“. Јас исклучиво со факти работам. И да знаеш, не се дружам повеќе со тебе (дури ни ако си безопасен)! Таквите теории на заговор се за благо ретардирани што не цитираат извор!! :cautious:

;)

Сварено, или не - куќи/зградите за имигрантите сепак ќе ги платиш (и ти, заедно со другите во Македонија).
Ако власта не го прифати овој диктат, тогаш нема да ги платиме.
Јас имам доверба во оваа власт во врска со ова. Таа е позната како своеглава и некооперативна со трулиот запад. На пример, кога ни укажуваа сите тие западни фактори дека ќе имаме проблеми со евроинтеграциите ако ги амнестираме воените злосторници кои на нас вршеа најголеми злосторства, ние смело им го покажавме средниот прст и ги амнестиравме, и тоа да личи округло, па на ќоше (според зборовите на главниот амнестирач, искажани директно од грчка плажа).

Иам доверба во оваа влада пошто е проруска, она гарант нема да прифати вакво нешто.

^^
Па цитираа изјава од официјално лице на ебаниот УНЦХР. Иди провери му ги креденцијалите ако се сомневаш во некој заговор... Не знаев дека си толку параноичен присталица на „теориите на заговори“.
Јас исклучиво со факти работам. И да знаеш, не се дружам повеќе со тебе (дури ни ако си безопасен)! Таквите теории на заговор се за благо ретардирани!! :cautious:

;)

Ајде сега да го вклучиме мозокот (ново искуство за тебе знам, ама не боли, ќе видиш) и да видиме на кога оваа вест му оди во прилог. Во Македонија цело време се ствара атмосфера дека Грујо е цврст и непопустлив пред нали "странците" а Заев е мек и кооперативен. И сега прати ја веста. Од Македонија СЕ БАРАААТ 6 прифатни центри. Значи СЕ БАРААТ. Која е психологијата која стои зад оваа вест, и кои се намерите?

Ако гласате за Заев она што од Македонија се бара, мора да се оствари, а ако гласате за цврстиот Грујо, нема да се оствари.

Бум. Гледаш колку е едноставно? Ајде на друг пример ќе можеш и ти ова да го направиш, само ВКЛУЧИ ГО МОЗОКОТ.

@Ставрогин , да го вклучам мозокот... Нее, премногу бараш од мене! ;)
Најпосле сето тоа е губење време, занимација за одработувачите како тебе. Јас уште од сега знам дека нема да гласам за ниеден од нив двајца. На памет не ми паѓа.

Ако власта не го прифати овој диктат, тогаш нема да ги платиме.
Јас имам доверба во оваа власт во врска со ова. Таа е позната како своеглава и некооперативна со трулиот запад. На пример, кога ни укажуваа сите тие западни фактори дека ќе имаме проблеми со евроинтеграциите ако ги амнестираме воените злосторници кои на нас вршеа најголеми злосторства, ние смело им го покажавме средниот прст и ги амнестиравме, и тоа да личи округло, па на ќоше (според зборовите на главниот амнестирач, искажани директно од грчка плажа).

Иам доверба во оваа влада пошто е проруска, она гарант нема да прифати вакво нешто.

Не бе таа беше старата влада, полошата. Сега оваа новата влада ни е уште подобра. Наместо еден газолижач, сега се двајца. Во борбата за подиректен контакт со анусот, во екот на анусолингусот, сигурен сум дека и на двајцата државните интереси и благосостојбата на државава ќе им бидат на прво место и ќе покажат зрелост и дораснатост на ситуацијата! :cautious:

@Ставрогин , да го вклучам мозокот... Нее, премногу бараш од мене! ;)
Најпосле сето тоа е губење време, занимација за одработувачите како тебе. Јас уште од сега знам дека нема да гласам за ниеден од нив двајца. На памет не ми паѓа.

Море лејко празна, кој одработувач? Јас сакам Заев да црке, а овие другите да заглават по затвори. Само за разлика од тебе, јас сум реален и сфаќам дека сме мизерен народ со мизерни политичари. И се обидувам да не ширам параноја, за разлика од тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom