D
Darko_ufo
Гостин
Вози другар и пред него на улица вози точак иако од десна страна има огромен тротоар на кој нема ни паркирано коли ниту луѓе одат... Другарот го гледа точакот како возило, нормално, како и секој возач што треба да постапи... Е сега дава лев жмигавец го претекнува и се враќа на неговата лента, после 10-15 метри дава десен жмигавец за да сврти на споредната улица на што за малку точакот ќе се забиеше у кола, и следи: Дали си ти нормален бе идиоту дрн дрн мавтање со раце од страна на велосипедистот кој наеднаш решил од рамноправен учесник во сообраќајот да стане пешак и да проба да помине на пешачки иако сеуште вози по улица.
За мене ова е еквилалент на кола која е позади тебе да не намали со брзина иако ти пред неа си дал жмигавец дека ќе вртиш десно и да се забие у тебе и да ти вика дали си ти нормален кај гледаш?
Има луѓе што викаат дека велосипедситот е во право и дека ако се забил во кола ќе бил крив возачот на колата. Тоа обично го тврдат оние тврдокорните велосипедисти. Ме интересира што мислите вие за оваа ситуација, кој е крив?
За мене ова е еквилалент на кола која е позади тебе да не намали со брзина иако ти пред неа си дал жмигавец дека ќе вртиш десно и да се забие у тебе и да ти вика дали си ти нормален кај гледаш?
Има луѓе што викаат дека велосипедситот е во право и дека ако се забил во кола ќе бил крив возачот на колата. Тоа обично го тврдат оние тврдокорните велосипедисти. Ме интересира што мислите вие за оваа ситуација, кој е крив?