Мистичен
Човек
Што не му реплицираше: "знаеш ли дека кршење нос е лесна телесна повреда?" 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој има јурисдикција за прекршоци (не криминал) направени во меѓународни води?
Нели се тие ничија територија?Чим има меѓународен момент најдобро е да се информираш во Министерство за надворешни работи. Ако ништо повеќе би те упатиле каде да се обратиш.
Кој има јурисдикција за прекршоци (не криминал) направени во меѓународни води?
Еј ај ако некој знае сигурно нека ми одговори, ако некој те тужи, како те информираат за тоа, преку пошта? за колку дена?
Општо прашувам.
Еј ај ако некој знае сигурно нека ми одговори, ако некој те тужи, како те информираат за тоа, преку пошта? за колку дена?
Општо прашувам.
Здраво,
Веќе подолго време читам литература во врска со тоа како да се направат и применат некои интересни материјали ( но, поседувањето, употребата и производството на некои од нив се незаконски ), мислам дека сега сум доволно едуциран за да направам некои од нив и да ги применам ( на пример, користење на материјали за ракетни мотори и експериментирање со нив, експериментирање со експлозиви и обиди за пронаоѓање на нови материјали кои може да се користат за експлозиви и гориво за ракетни мотори, тестирање на некои постоечки дроги врз животни, пример глувци, одкако предходно ќе бидат направени во домажни услови, и обиди за пронаоѓање на нови дроги и нивно тестирање врз глувци, па експериментирање со електромагнетни бранови, насочување на сончевите зраци што паѓаат на површина од неколку метри квадратни, на површина од неколку центимерти квадратни...и.т.н...некои од овие примери се легални, но некои не се... ). Значи, ме интересира како и дали воопшто е можно ( и потребно ) добивање дозвола за експериментирање со овие материјали, тука во македонија, и кои се процедурите за тоа?
Во физичка, многу мали се шансите, затоа што за таа цел би се користеле роботски раце и слични remote controlled devices...Небо, седи мирен таму, не си барај бељата.
Никој нема да ти даде дозвола, а можеш да наебеш и во физичка, и во правна смисла.