Иницијатива за закон за забрана на финансирање на невладини организации, од НАДВОРЕШНИ спонзори

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
Ајде оди исполни си го времето и најди ги информациите за финансии... што ќе ти ги барам јас
Хаха, фала за искреноста. Само што потврди дека тезата ја градиш на... НИШТО! :sneaky:
Како воопшто можеш да споредуваш суми (за финансирање на невладините организации), ако со истите не располагаш?? И уште со цел памет ми кажуваш, јас да ти барам податоците за ти да ја браниш твојата теза... :D

П.С. Пак ќе се насмеам... многу прикладно е за самиот тебе, она што ти ми го кажа пред некој ден - „не разликуваш *ур од колено“. ;)

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Би сакал да ви предложам за името да продолжите овде:
http://forum.kajgana.com/threads/Кој-е-националниот-интерес-на-Македонија.79924/
Кој е националниот интерес на Македонија?
Дискусија во форумот 'Историја' започната од Grmys, денес во 11:33.
Статус на темата: Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
Знам @Acohipmk, пораката ми беше дека нема поента и оваа тема да биде „Затворена за нови мислења;)

Хаха, мх’мм ДА... Либертас, храмот на вистините!
Зарем со цел памет libertas.mk го употребуваш како аргумент во корист на невладините организиции? Готово! Затварајте темава! :D
Сосема веродостојно, скоро исто како сега некој од Шител, или од Курир да земе ти линка приказни... :coffee:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
@Vanlok
Штом си ти иницијатор на ова тогаш е полесно
Мислам дека грешиш во принцип
Ќе ти објаснам со пример
Замисли дека нашите „ пријатели “ од зонско или од Топлификација на некој начин подмитат наши новинари да пишуваат позитивно за пајаците или за парното. А тоа го прават. Јас су читал бројни написи како со пајаците се правел ред, се одстранувал хаосот, народот многу сакал зонско, односно дека исклучените од Топлификација се виновни за високите сметки на приклучените и тн. Вакви написи има. Авторите на такви написи се наши, спозорите се наши значи се е во ред
Е сега замисли друг случај, организација од странство помага лечење од рак или детска парализа или помага старечки домови ( пример Сју Рајдер ) и сега велиме тоа не е добро бидејќи е од странство
Значи не можеш генерално да речеш се што е од странство не е добро, а се што е наше е добро
А ако се донесе закон тој закон ќе важи за сите
Јас се согласувам со оние кои се залагаат да се одлучува од случај до случај.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
Пријателе, без навреда ама you are over your head за ова. Извини на англискиот, ама ми се приспива во моментов, и нешто ми трокира мозоков кога се обидувам да го кажам на нашки. :)

Таман работа дека СЕ што е странство е лошо, напротив подоста работи се добри. Но тоа што дефинитивно НЕ Е добро, е глупоста да им овозможиш на странците некотролирано (и легално) да внесуваат пари, кои потоа ги користат за да ги корумпираат политичарите (и други). За да разбереш поедноставно, такви пари се користат и се подмитат властите да замижат за разни еколошки загадувања, предизвикувани од разни бизниси во кои има интерес спонзорот на одредени НВО (невладини организации).

Или друг пример, Саудијска Арабија и Катар се големи извозници на Вахабизмот во светот (Вахабизам е ултранасилен вид на Суни ислам, сите тие што ги гледаш на вести и на интернет како сечат каурски глави, сите се Вахабистички психопати). Сите тие забрадени муџи, и нивните жени во нинџа одела што ги гледаш во последниве пар децении во Македонија?
- Епа сите примаат пари од Саудијска Арабија и Катар, преку разни канали на многу најразлични невладини организации - за кои ние како држава НЕМАМЕ НИКАКВА КОНТРОЛА.

Но гледај до каде одат, дури во градови каде реално и да нема муслимани - провоцираат со градење на џамии со ултрагласни озвучувања (како Мухамед во Мека да имал JBL од десетина илјади вати на располагање). Ете во Крива Паланка сакаат да градат џамија баш од такви пари.
Да не мислиш дека тие неколку Цигани во тој реон, собрале милиони евра за да градат џамија??

Зошто сум за целосна забрана на странско финасирање на НВО?
- Па затоа што кој и да е на власт кај нас, е лесно поткуплив. Затоа треба целосна забрана.

Последно уредено:

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105
Пријателе, без навреда ама you are over your head за ова. Извини на англискиот, ама ми се приспива во моментов, и нешто ми трокира мозоков кога се обидувам да го кажам на нашки. :)
Колку си речит, ни македонски речник ни вокабулар ти стига!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
^^
Фала ти Шабаз. (иначе, таков сум по целото тело)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
А што е со странски организации и фондации како УСАИД, Конрад Аденауер Фондацијата итн. кои придонесуваат со добри проекти итн? Забрана како секојпат е најлоша опција, секако во денешно време не можеш да забраниш слободни мисли пошто има интернет и други можности за информирање. Општество које не може (или не сака) да се справува со секакви мисли и да ги „победи“ аргументативно кога и да е ќе доживее лоша иднина.

Или па ако одлучи Македонија да не биде демократија, тогаш тоа јасно нека го каже. Не би биле први ни последни ама јасно ќе стоиме зад системот што го имаме а не ќе глумиме некој вид демократија.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.528
Поени од реакции
9.403
.Која дволичност на власта,бараат препорака за членство во ЕУ а првото нешто кое го кажа Хан денеска беше да се реши проблемот со името...
.
ha haaa, Dali Si svesen sto napisa? Koj e be dvolicen Vo slucajov ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
...секако во денешно време не можеш да забраниш слободни мисли пошто има интернет и други можности за информирање. Општество које не може (или не сака) да се справува со секакви мисли и да ги „победи“ аргументативно кога и да е ќе доживее лоша иднина.

Или па ако одлучи Македонија да не биде демократија, тогаш тоа јасно нека го каже. Не би биле први ни последни ама јасно ќе стоиме зад системот што го имаме а не ќе глумиме некој вид демократија.
Ало, абе насловот да не треба со покрупни букви да биде? ;)
Чекај да проверам да не случајно сум згрешил, и по грешка да не да не сум напишал тема за забранување на слободни мисли...

Чек, само малку...

Не, во ред е. Пффф... Ми олесна, насловот сеуште гласи :
Иницијатива за закон за забрана на финансирање на невладини организации, од НАДВОРЕШНИ спонзори (y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Убо е ко ќе си земеш пола реченица за цитирање а ги оставаш другите 90% на страна. :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.474
Поени од реакции
35.204
А што очекуваш кога зборуваш за демократија и слобода на мислите, а темата е за спречување на корупција заради (внеси го насловот). :)
Или си ја промашил темата, или не си ја разбрал оваа. Како и да е, застранет си и јас пријателски те враќам во колосек. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom