Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Вториот жолт си беше заслужен, ако судијата ти каже (а му кажал сигурно) да побрзаш, ќе потрчаш малце (макар во место), а ако продолжиш да одиш како манекен, секогаш се добива жолт картон, и за негова жал црвен картон.

Инаку добра утакмица беше, доста борбена, се гледа дека двата клуба се ниво над останатите.

Па ти викаш ние сме играле сељачки фудбал а вашиов играч мислиш од плоштад требаше да стигне до клупа, згора на тоа што вашиве играчи се палеа кај судијата како да играат во некој третолигаш, колку и да биле или не во право за одлуките на судијата... :D Не е ни битно а BTW не е исто да чуваш 3:1 и 0:0 :)

Од моја гледна точка, вие игравте да не изгубите и си ја остваривте целта, сезонава не сте просечна екипа па да можеме да се изнаиграме против вас...Реално и вие си ја научивте лекцијата, знаете дека ако играте отворен фудбал може скапо да ве чини, а и бод од Скопје е супер за вас без разлика што останавме ние први. Вардар не изигра толку лошо колку што Шкендија не му дозволи да игра, а и нашите играа малку резервирано, малку треба за да ја решите утакмицата...На крајот на краиштата, имавме пречка, ни поништија чист гол како и на вас, имавме уште неколку изгледни шанси, за мене баш беше добра утакмицата со многу борба, али ајде поубав фудбал ќе гледаш со екипи како Турново, Ренова, Царев Двор итн. кои не играат сељачки фудбал... :D И не се нервирај за фудбал си правиме муабет :icon_mrgr:

Зборувам за стилот на игра кој го негува Вардар, остај ти тоа што нашиот играч во 93 минута доби втор жолт затоа што не побрза да излезе надвор, ти нема врска со муабетов.
Иначе Пачовски задржуваше време и додека беше 1:1, при една шанса на Шкендија откако топката излезе надвор од теренот па му дадоа друга топка тој ја шутна таа подалеку за да задржи време за да му ја вратат па да ја уфрли во игра.
Стилот на кој игра Вардар е ептен без вкус, па имате силен среден ред со кој можете да креирате убави акции ама не, полесно ви е со нафрлувања.

Никаде не сум рекол дека заслуживме да победиме, или дека одевме на победа. Во моментот за Шкендија овој бод е супер. Претходното коло киксиравме, нашиот најдобар играч има тешка повреда, а со самите овие случувања доаѓа до пад на моралот кај играчите, па најважно беше да не изгубиме и да останеме на еден бод позади Вардар, отколку да ризикуваме.

Иначе добар натпревар беше тоа, борбен, со многу тактички надмудрувања и никаде не реков дека не ми се допадна натпреварот.[DOUBLEPOST=1445899568][/DOUBLEPOST]
Вториот жолт си беше заслужен, ако судијата ти каже (а му кажал сигурно) да побрзаш, ќе потрчаш малце (макар во место), а ако продолжиш да одиш како манекен, секогаш се добива жолт картон, и за негова жал црвен картон.

Инаку добра утакмица беше, доста борбена, се гледа дека двата клуба се ниво над останатите.

Само што Алими кажа дека не добил предупредување.
А изборот на судии беше најбедниот можен избор, па се праќа бе Зоранчо Темелков да го суди еден од најважните натпревари!

Abe Toni so sila se pravis lud i ti, pa utakmicava ni vie ni nie ne izigravme kojznae kakov fudbal, spored mene vie ste pobednici na ovoj mec, vie dojdovte da ne zagubite kako prva cel, i go ostvarivte toa, a nie moravme da tepame a ne uspeavme taka da nie sme minus dva boda od mecov, a vie plus eden.
A za dasjan i blazevski ne mozes da zboris zaso pni odigraa premalku za da napravat kojznae sto.

Па ти викаш ние сме играле сељачки фудбал а вашиов играч мислиш од плоштад требаше да стигне до клупа, згора на тоа што вашиве играчи се палеа кај судијата како да играат во некој третолигаш, колку и да биле или не во право за одлуките на судијата... :D Не е ни битно а BTW не е исто да чуваш 3:1 и 0:0 :)

Од моја гледна точка, вие игравте да не изгубите и си ја остваривте целта, сезонава не сте просечна екипа па да можеме да се изнаиграме против вас...Реално и вие си ја научивте лекцијата, знаете дека ако играте отворен фудбал може скапо да ве чини, а и бод од Скопје е супер за вас без разлика што останавме ние први. Вардар не изигра толку лошо колку што Шкендија не му дозволи да игра, а и нашите играа малку резервирано, малку треба за да ја решите утакмицата...На крајот на краиштата, имавме пречка, ни поништија чист гол како и на вас, имавме уште неколку изгледни шанси, за мене баш беше добра утакмицата со многу борба, али ајде поубав фудбал ќе гледаш со екипи како Турново, Ренова, Царев Двор итн. кои не играат сељачки фудбал... :D И не се нервирај за фудбал си правиме муабет :icon_mrgr:
Deneska igravme so Carev Dvor i polosho igravme odkolku so Shkendija :\ Mrsh na site manekeni od Vardar skapoplateni kopiljaci dzabe zemaat plata, so tie pari sho gi zemaat Popov,Ivanovski,Ljamcevski,Spirovski.. da ne gi spomnuvam Kobetic,Petkovski i kompanija so taa cistka se zemaat 3ca brazilci vo rangot na Felipe sho sve ke melat.

Заслужена победа на катастрофалниот терен денеска во Кочани против Брегалница, каде патем можевме слободно да победиме со поголема гол разлика. Како и да е добро, сега да видиме периодов кој од првите 2 тима ќе киксира

Конечно после повредата на Буба да одиграме комплетен натпревар. Одбраната стабилна, средниот ред одличен, нападот беше добар и подвижен.
На Радески му треба поголема самодоверба за да ги реализира шансите во кои влегува многу лесно, сеуште како да не е адаптиран целосно.
Бразилецот Карлињо Реч ни излезе многу добро засилување за одбраната.

Заслужена победа на катастрофалниот терен денеска во Кочани против Брегалница, каде патем можевме слободно да победиме со поголема гол разлика. Како и да е добро, сега да видиме периодов кој од првите 2 тима ќе киксира
Терено е подобар од поголемиот дел од другите стадиони...иначе гледав ја утакмицата со вашите навивачи..имаше пеесетина албанци..имаше еден кога судијата ке свиреше нешто против Шкендија се дереше судијааааа жена пичкааа хахааххах слабо знае македонски ама мн запален навивач..не престана да вика..штета шо не разбирам шо дума којзнае шо смеи е кажувал...

Терено е подобар од поголемиот дел од другите стадиони...иначе гледав ја утакмицата со вашите навивачи..имаше пеесетина албанци..имаше еден кога судијата ке свиреше нешто против Шкендија се дереше судијааааа жена пичкааа хахааххах слабо знае македонски ама мн запален навивач..не престана да вика..штета шо не разбирам шо дума којзнае шо смеи е кажувал...

Тој е присутен на сите натпревари кои ги играме. Сите се смееме, ама човекот е болен за клубот.

Bez Buba I pekolot vo Gradski Tetovo, Miravci ima nekoi minimalni shansi. Treba da im vratime za lanskata eliminacija, sega I od Duro ocekuvam mnogu, treba da bide na element :D

Od pred nekoj den koga bev, super izgledase :D

Attachments

• image-33c267e008eb0cf333bd547cdb876fee68a4068a9c39261b60cab48f988b2c6c-V.jpg
    image-33c267e008eb0cf333bd547cdb876fee68a4068a9c39261b60cab48f988b2c6c-V.jpg
    244,8 KB · Прегледи: 59
  • image-cd7e945acb197c04c8c2464a3607cfa7a42532a4883ec09b34cc209c860aca23-V.jpg
    image-cd7e945acb197c04c8c2464a3607cfa7a42532a4883ec09b34cc209c860aca23-V.jpg
    246,3 KB · Прегледи: 56
Последно уредено:
Без добра одбрана до крајот на вториот круг ќе киксираме пак. Тешко ќе биде против Ренова и Работнички.
Денеска уште еднаш се осети немањето лидер на теренот, абе па ниту Ибраими не презеде одговорност да направи нешто. Одигра што одигра во прво полувреме, после се изгуби на терен. Алими еден од најслабите заедно со штоперскиот тандем.
А и теренот каква катастрофа е во Кичево, абе во Боговиње подобро да играат, не знам што се глупираат со Кичево, при секое додавање скокаше топката а на таков терен многу полесно е да се браниш отколку да напаѓаш.
Не дека немавме шанси ама џабе е кога нема да се искористат. Две стативи, една на Ибраими од слободен и една на Радески.

Каков гол ви дал Пандев, у стилот на брат му :D
После толку промашени шанси, на крај сте можеле и да изгубите..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom