Криминалци и криминални групи во МК

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Може некој подетално да пише за Жика?
Имам слушнато муабети дека е негово golden beach и дека држи дел од Куба Либре.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Планирам едно големо ретро да направам за историјата на криминалот во Македонија од доста порано па се до денес дали и колку ке има имиња не сум сигурен, но според начин на дејствување и според нивното време ке биде се подредено, скоцкано и стокмено. ;)

Член од
29 октомври 2015
Мислења
4
Поени од реакции
2
Момче и девојка пронајдени мртви во мотел во Битола
http://www.mkd.mk/crna-hronika/momche-i-devojka-pronajdeni-mrtvi-vo-motelot-vo-bitola

Убиство или ???
Мотелот има 5 соби со рецепција, и некој ке речи дека Македонската радозналост издржа толку дена без да проба да отвори врата?! Ова е многу чудно според мене.[DOUBLEPOST=1446594611][/DOUBLEPOST]
Планирам едно големо ретро да направам за историјата на криминалот во Македонија од доста порано па се до денес дали и колку ке има имиња не сум сигурен, но според начин на дејствување и според нивното време ке биде се подредено, скоцкано и стокмено. ;)
Ајде ке разбериме нешто и за Петрит Аме. (y) Пошо не видов во темата ништо околу него.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Мотелот има 5 соби со рецепција, и некој ке речи дека Македонската радозналост издржа толку дена без да проба да отвори врата?! Ова е многу чудно според мене.[DOUBLEPOST=1446594611][/DOUBLEPOST]
Ајде ке разбериме нешто и за Петрит Аме. (y) Пошо не видов во темата ништо околу него.
Да да да Петрит Аме бил еден од најголемите во тоа време он е од првите криминалци од најголем калибар пред некое време разбрав за него. Ке се потрудам и нешто околу него да има иначе и за воопшто сите албански криминалци имам јак извор. ;)[DOUBLEPOST=1446650192][/DOUBLEPOST]Арслан Нуиши (Арслан Пода)
222708CDD5F8CA4987F46AD6834935A2.jpg
Ова е стара слика од Арслан, но неможев да најдам понова. Освен Арслан и неговиот брат е исто така високо рангиран криминалец, но Арслан се смета за Бос односно за главен и на фамилијата и на неговата криминална група. Арслан е главниот и најголемиот во Грчец а исто така важно е да се каже и дека е еден од најголемите и најпознатите криминалци воопшто во Македонија.

Делата на Арслан Нуиши.
Најголемото дело со кое е поврзан Арслан е атентатот на Киро Глигоров, не беше конкретно обвинет дека баш тој е сторител, организатор или извршител на атентатот, но бил уапсен под обвинение дека ги знае нарачателите и извршителите кои се сметаше дека се од Чешка поради силните криминални врски на Арслан со Чешка кои со години и децении траат.

Арслан Нуиши преку неговата група во главно се занимавал со дрога, тешки кражби, крадење луксузни автомобили, лихварство и киднапирања.

Едно од најголемите дела на Арслан е киднапирањето на Љуљзим Бегај (бизнисмен од Косово) за кое дело Арслан беше осуден на 10 години затвор, но како и обично не одлежа ниту десет минути не 10 години.

Едно од последните големи дела со кои се поврзува Арслан е голем грабеж на Прокредит Банка во 2009 година во центарот на Скопје. После неколку дена од грабежот Арслан е уапсен во Грчец во чајџилница и во неговиот автомобил наоѓаат цел арсенал оружје и како и обично немаат доволно докази за негово обвинение и пресуда.

Акцијата мрежа (последниот пад на Арслан Нуиши Пода)
На 14 Август 2014 година во сопствениот дом во Грчец Арслан е уапсен од страна на полицијата. Уапсен е и неговиот брат најверојатно а уапсени се и некои од неговата група низ Грчец. Обвинението за оваа акција гласеше дека Арслан и неговата дружина се осомничени за трговија со дрога а конкретно е наведена наводна пратка со марихуана која паднала неколку месеци пред да го уапсат. Исто така заборавив да кажам дека Арслан е осудуван во отсуство во Чешка и Словачка за трговија со дрога и нормално и од тие пресуди нема одлежано затвор.

(Мое мислење е дека после десетици години криминална кариера и големо криминално реноме на интернационално ниво Арслан го уапси власта преку раката на МВР и го обвини за смешно дело само за да има рачка за обвинение и пресуда од 10 години затворска казна бидејки им смета во нивните криминални бизниси. Штом волку падна Арслан највееројатно паднале и неговите врски со Чешка односно МВР можеше да го екстрадира Арслан во Чешка и Словачка за да ги одлежи тамошните дела али тие му смислија начин за сигурно овде да му го најдат крајот. Сакам да напоменам дека и власта читај чичко Мијалков имаат силни врски со Чешка и во политиката и во криминалот тамошен па најверојатно во тие релации имаат некаква несогласица штом ова се случи.)

Грид со најубаво објаснување накратко. http://grid.mk/read/news/508336757/8238559/bosot-nuishi-padna-vo-akcijata-na-mvr
Снимка на МВР од апсењето каде е прикажан и приватниот имот, домот на Арслан во Грчец. https://www.youtube.com/watch?v=Aoj8GOGx-yw
Утрински на долгои на широко за поврзувањето со атентатот на Киро Глигоров текстот е од 2006. http://www.utrinski.mk/?ItemID=0B2BC18A3F001C4CB66A7B75D8FE7EA2

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.609
Поени од реакции
2.686
Taka razbrav skoro.
Тоа се случило мислам пред летото Кичеецот се полакомил и сакал да отварат бензиски пупми на што добил закани и да ја збришит од државава.
Наспроти хотелот Солун имат еден ресторан јблг како се викат бил од Мите -брилјант празен беше а кичеецот му го зел да го работит.[DOUBLEPOST=1446654970][/DOUBLEPOST]
Може некој подетално да пише за Жика?
Имам слушнато муабети дека е негово golden beach и дека држи дел од Куба Либре.
Голден бич е од Бошко Ремис,не е чудно и тој да имат дел ,ќерка му на Жика е заљубена а можеби и свадба направија со син на Бошко,а Куба Либре се ортаци повеќе и мислам мажот и на пејачката Елена е замешан таму,зато таа се сликат таму цело време.[DOUBLEPOST=1446655150][/DOUBLEPOST]
Кога сме кај Охрид,

Димче Грунец е ситна риба и многу далеку од мафијаш. Можеби 5та рака во бизнисот, го пери кешот на поголемите, потрчко на власта и конкретно на Мијалков. Глуми бизнис агент и посредувач во пазарот со недвижнини, дила по некое кило бело со амин од полицијата.. но во суштина е прв на колатералната листа.

Прегледај го приврзокот 132189

Од десно - Грунец, а од лево - Живко Менкиноски - Жика.

Е веќе Жика е друга приказна. Во моментов немам време и ако може некој друг да пише... има што да се зборува за чоеков. И во време на СДСМ и во време на ВМРО, тој е секогаш на врвот до власта. Неговиот брачед беше дел од групата на Бучковски во набавката на тенкови...
Ако има листа на најголеми перачи на пари во Македонија и регионов, Жика највероватно би се нашол на врвот. Жена му (сега бивша) со која има 3 деца, е по потекло од Црна Гора а нејзиниот татко е дел од тоа подземје.
Жена му си замина дали во Германија каде се сретнаа или во Ц:Гора ,а Жика е Скопје и децата таму му се, студираат.
Имат и кладилница во Охрид кај Зоил----Депортиво.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
[quote="Црноризец Храбар, ?
Interesna e temava ,,,,iskopaj nesto za dilerot-biznesmen Nefi vo Ohrid ,Vlado Ljac.....[/quote]
Ке се потрудам, ке се потрудам... Нефи и Владо Љац се различни типови ? Ако се работи за различни двајца луѓе Нефи дали е албанец ?

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.609
Поени од реакции
2.686
Interesna e temava ,,,,iskopaj nesto za dilerot-biznesmen Nefi vo Ohrid ,Vlado Ljac.....
Ке се потрудам, ке се потрудам... Нефи и Владо Љац се различни типови ? Ако се работи за различни двајца луѓе Нефи дали е албанец ?[/quote]

Da razliciti ,Nefi Albanec e ,pocna so drogi,lihvarenje ,na toj nacin ja zede kukata kaj cinarot od G-Trpce i pocna da se sirit,a sega so gradeznistvo so Dui i opstinata,nepismen totalno ,kriminalec,glaven vo Dui i Albancite vo Ohrid ako imaat i najmala maka samo nego baraat za sve ,navodno tolku bil blizok so Pastirot.
Vlado-Ljac ,vlav, otsekogas prv so idei za biznis,pocna osumdesetite so Karanfili,potoa pizeria Lejdi 7 vo Pestani ,90 tite gubit pari vo kazinoto...pa posle se sluci ubistvoto na negovio prijatel R.M.sopstvenik na popularnata terasa (kafic)La Bamba.Potoa preku opstinata gi zemase plazite ,stavase sankovi i gi izdavase ,se sekjavam ednas podmiti od opstinata nekoi ama im dade falsifikuvani pari pa taka nikoj ne go prijavi (itar bese).Krparese celo vreme da potoa se vklucuvat so DA na izborite i DPMNE i pocnuvat negoviot podem ,pozadi ribniot restoran pokraj obala ja zemat kukjata od Akumulatori od Probistip koja bese zapustena ja prisvojuvat i bez dozvoli pravit pizerija,restoran ,sega neznam so e,tamu odea od DPMNE i DA lapaa i pisuvaa deka EVN i vladata 2-3 ispile za edna vecer 25000 marki.Sega gradit i vo Ohrid i Skopje so DPMNE a ko da mi e mnogu zaglaven. Se umoriv dosta e .
Ova e interesno----Nefi ke kupuvat uste edna kukja kaj cinarot i sopstvenikot mu velit Ne prodavam na Albanci,a toj mu vikat lapaj pari zatoa sto ke ti ja kupam poeftino,sopstvenikot mu velit nemat sansi.Nefi mu se javuvat na Vlado Ljac i mu vikat se prodavat kukja zemija ke ti platam jas sve.Ljacot ja kupvit i mu ja prefrlat na Nefi.Ova ne e sekjerna prikazna.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
vesnikot za koj so prasvase taka se vika
Сведок да. Интересна работа и самиот газда на весникот бил голем криминалец Орце Коруноски (сега веке покоен). Јас во моја рака никогаш не сум држел ниеден број од списанието и дури овде на темава разбрав дека воопшто постоел таков весник. Како што разбрав веке одамна не се штампа.[DOUBLEPOST=1446844722][/DOUBLEPOST]
Ке се потрудам, ке се потрудам... Нефи и Владо Љац се различни типови ? Ако се работи за различни двајца луѓе Нефи дали е албанец ?
Da razliciti ,Nefi Albanec e ,pocna so drogi,lihvarenje ,na toj nacin ja zede kukata kaj cinarot od G-Trpce i pocna da se sirit,a sega so gradeznistvo so Dui i opstinata,nepismen totalno ,kriminalec,glaven vo Dui i Albancite vo Ohrid ako imaat i najmala maka samo nego baraat za sve ,navodno tolku bil blizok so Pastirot.
Vlado-Ljac ,vlav, otsekogas prv so idei za biznis,pocna osumdesetite so Karanfili,potoa pizeria Lejdi 7 vo Pestani ,90 tite gubit pari vo kazinoto...pa posle se sluci ubistvoto na negovio prijatel R.M.sopstvenik na popularnata terasa (kafic)La Bamba.Potoa preku opstinata gi zemase plazite ,stavase sankovi i gi izdavase ,se sekjavam ednas podmiti od opstinata nekoi ama im dade falsifikuvani pari pa taka nikoj ne go prijavi (itar bese).Krparese celo vreme da potoa se vklucuvat so DA na izborite i DPMNE i pocnuvat negoviot podem ,pozadi ribniot restoran pokraj obala ja zemat kukjata od Akumulatori od Probistip koja bese zapustena ja prisvojuvat i bez dozvoli pravit pizerija,restoran ,sega neznam so e,tamu odea od DPMNE i DA lapaa i pisuvaa deka EVN i vladata 2-3 ispile za edna vecer 25000 marki.Sega gradit i vo Ohrid i Skopje so DPMNE a ko da mi e mnogu zaglaven. Se umoriv dosta e .
Ova e interesno----Nefi ke kupuvat uste edna kukja kaj cinarot i sopstvenikot mu velit Ne prodavam na Albanci,a toj mu vikat lapaj pari zatoa sto ke ti ja kupam poeftino,sopstvenikot mu velit nemat sansi.Nefi mu se javuvat na Vlado Ljac i mu vikat se prodavat kukja zemija ke ti platam jas sve.Ljacot ja kupvit i mu ja prefrlat na Nefi.Ova ne e sekjerna prikazna.[/quote]
Немавме член на темава кој барем малку од малку ке каже по нешто за Охрид... Браво и фала ти. Многу тешко дочепкувам информации за Охрид и уште за неколку градови. Слободно пишувај се што сметаш дека треба и надополнувај ме на моите постови се разбира и помагај, поправај ако има погрешни информации.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.609
Поени од реакции
2.686
Ne e lesno ,te razbiram ,najlosi i najnetocni info se od seznajkovci i drdrkovci.treba da si se druzel so niv ili so najbliskite okolu niv, za da znaes
Ke imat poveke nekoj drug den nakratko kako stanaa blisku Leku od Struga i Ljac,za pogresnoto hapsenje na Saso Luciano deka gi ubil...koj bea tie Strumicani gi zaboraviv ...potsetime

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.250
Нефи имаше дела уште во 99-та (и претходно) кога имаше пукање на изборите во Охрид (Борис покојни тогаш ги доби).
Дечкото од Кочани (симпатизер тогаш на СДСМ) беше ранет мислам во главатa, одвај преживеа, после имаше и неколку пати интервјуа со него (некој од Кочани сигурно е запознат).Малку е утната локацијата т.е. поточно се водеа скоро улични борби во цела населба (посебно улицата Сатеска, се пукаше од тераси и тресални и влез на згради), ама ок.

Еве некоја статија од Вечер за тие избори и делот за Охрид:

Screenshot_3.png

Нефи после идењето на власт на Аце Петрески стана ‘негов чоек‘, а пак сега е соработник на Бакрачески.Имаше во ‘бомбите‘ дел разговор меѓу Протугер и Јанкулоска за ‘екипа будали‘ кои ги донесоа 10-15 пред избори - за превоспитување.Дечки од специјалните единици, активни и бивши, СГС и слично.Нефи беше превоспитан дома, како магаре.А реално и не му е проблем врзувањето за моментална власт.
Кога сме веќе кај него, парцели доби(л) и на ул.Јане Сандански, скоро во самиот центар на Охрид (од актуелниот градоначалник) и на ул. Асном, блиску до Адора (од стариот) зградите (наводно во партнерство со спомнатиот Љац).Заедно беа и 99-та.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Ne e lesno ,te razbiram ,najlosi i najnetocni info se od seznajkovci i drdrkovci.treba da si se druzel so niv ili so najbliskite okolu niv, za da znaes
Ke imat poveke nekoj drug den nakratko kako stanaa blisku Leku od Struga i Ljac,za pogresnoto hapsenje na Saso Luciano deka gi ubil...koj bea tie Strumicani gi zaboraviv ...potsetime
Незнам за кој инцидент станува збор во врска со струмичани навистина а на темава имам пишувано за неколку од нив... Златко Затка, Славчо Пинда, Лазо Котуровиќ Длгио итн. Можда се работи за некој од нив. Иначе да има и сезнајковци ама обично знајковците вистински се плашат да кажат и да пишат дури и анонимни... Особено од албанските кругови... Што и реално е вистински опасно со оглед кој психопати се главни во тајните служби.

Kajgana Shop

На врв Bottom