Финти

• Креатор на темата Креатор на темата Синдикат
  • Време на започнување Време на започнување
Што ќе им е брод кога до колена ќе им е водата ? :pos:

:pos: :pos:

Добар одговор доколку вистина станува збор за Вардар. Туку gos не кажа никакво правило дали децата смеат да се остават сами или не. Ако смеат,тогаш ќе биде лесно,двете деца идат на другата страна,едното дете излегува,другото се враќа со бродот,иде таткото на другата страна,второто дете се враќа,и на крајта двете деца идат од другата страна. :toe:

:pos: :pos:

Добар одговор доколку вистина станува збор за Вардар. Туку gos не кажа никакво правило дали децата смеат да се остават сами или не. Ако смеат,тогаш ќе биде лесно,двете деца идат на другата страна,едното дете излегува,другото се враќа со бродот,иде таткото на другата страна,второто дете се враќа,и на крајта двете деца идат од другата страна. :toe:

da toa e:toe:

Imate tubi od 3, 4, i 5 litri.................

Koristejkui gi samo tubite od 3 i 5 litri...............

Napolnete ja tubata od 4..............

Imate doktor..........

Tri pacienti so strasna zarazna bolest........

I dva para rakavici.........

Vie ste doktorot.............

Izvrsete na site trojca pacienti operacija bez da se zarazite............

Imate 7 identicni po forma i golemina topcinja (da receme crveni :) ).........

Edno od niv e potesko od drugite 6.........

So dve merenja na vaga, identifikuvajte go poteskoto topce..........

Imate tubi od 3, 4, i 5 litri.................

Koristejkui gi samo tubite od 3 i 5 litri...............

Napolnete ja tubata od 4..............

Наполни ја та од 5 литри со вода, од неа наполни ја та од 3 литри за да ти останат само 2 во та од 5 литри. Земи истурија та од 3 литри за куро ти е, после префрли ги тие 2 литри во та од 3 литри. Наполни ја та од 5 литри пак и дополни ја та од 3 литри, пошто има 2 во неа ќе истуриш само 1 литар и 4 ќе ти останат.

Ама ова само ако си глуп ќе го напрајш, поарно земи ја та глупата кофа од 4 литри клаја под чешма и наполни ја.

Imate doktor..........

Tri pacienti so strasna zarazna bolest........

I dva para rakavici.........

Vie ste doktorot.............

Izvrsete na site trojca pacienti operacija bez da se zarazite............

Е добро де и еден пар да имам нараквици пак нема да се заразам. Пациентите веќе се заразени така да куро ме боли со истите нараквици ќе прам операција. :baeh::baeh:

Imate 7 identicni po forma i golemina topcinja (da receme crveni :) ).........

Edno od niv e potesko od drugite 6.........

So dve merenja na vaga, identifikuvajte go poteskoto topce..........

Е сеа и ти жими ташако. Појќе пати ќе ги вагаш не се троши вагата.

Еве ви ја таа "задачата" со триаголникот составен од квадратчиња!
Отидете на овој линк и ќе сватите што ви зборувам!

Решение???

Еве една задача која бара само логика, нема потреба од користење дигитрони, паскал, с++, Чак Норис..... :D

Вака гласи:

На некое средновековно судење на обвинетиот му е речено:
- „Мораш да дадеш една осмислана изјава. Ако таа биде вистинита ќе бидеш обесен, а ако биде лажна ќе ти ја отсечеме главата.“
Дали обвинетиот може да даде изјава со која ќе се спаси?

аха, ќе рече "Да ...ќе ми ја отсечете главата"

објаснение, за тие што сакаат повеќе да знаат (за 5+)
и , ако ја прогласат изјавата за вистинита...тогаш ќе мора да го обесат.што ќе значи дека изјавата била невистинита.
и обратно ...ако ја земат како невистинита(лажна), ќе треба да му ја отсечат главата, а со тоа изјавата ќе стане точна.
и така пошто типот ги бапнал у парадокс...си ја извлекол главата

морееее, ја ако не седнам да учам логика..има да паднам на испит...оваа задача беше како вовед по тој предмет

Еве една задача која бара само логика, нема потреба од користење дигитрони, паскал, с++, Чак Норис..... :D

Вака гласи:

На некое средновековно судење на обвинетиот му е речено:
- „Мораш да дадеш една осмислана изјава. Ако таа биде вистинита ќе бидеш обесен, а ако биде лажна ќе ти ја отсечеме главата.“
Дали обвинетиот може да даде изјава со која ќе се спаси?

Избришав сега го видов постот на Император ама блиску сум бил :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom