Satanisti

• Креатор на темата Креатор на темата ThemMaplz
  • Време на започнување Време на започнување
Јас слушам од Мерлин Менсон, а да ме видиш типичен сељак измислен за во кафана.

Сус за Авенџед да не сте писнале.
Дечките не се лоши, не ни пропагираат глупости како Боргир и компанија.
Јас си ги слушав на времето,и многу си ги поштуев, и уште си ги поштувам, само што не ги слушам повише.

Темава :facepalm:

317.png

ThemMaplz тоа што го гледаш кај твоите врсници е само потреба да се биде поразличен во повекето од случаевите. Тие деца што си имаат сериозна мака веднаш се препознаваат и тие забегуваат во вакви типови на дружења и дружби пр. Скинхед, Металци, Панкери, Рапери, Трансови (во последно време највеке) и сл. кај што ја среќаваат дрогата и после тоа дрогата им е само мета односно си го нашче "лекот". А овие другиве на кои целта им е да бидат само и само поразлични се им е само маска и им мине филмот за некоја година. Има и случаи кај што од глупост, лудост и радозналост дечки загазиле во сатанизмот сериозно односно доста сериозно од каде што нема назад. А за цигарите пошто викаш дека се исчуручуат и пушат децата на твоја возраст тоа разбери го како традиција која трае со децении во средношколските години. Сега си прва година претпоставувам според годините ке видиш до 3-та, 4-та година колку малку деца од класот само нема да пушат и што е најглупо обично им останува навиката за цел живот.

Тие деца што си имаат сериозна мака веднаш се препознаваат и тие забегуваат во вакви типови на дружења и дружби пр. Скинхед, Металци, Панкери, Рапери, Трансови (во последно време највеке) и сл. кај што ја среќаваат дрогата и после тоа дрогата им е само мета односно си го нашче "лекот".
Ова ќе го ставам у потпис. :D

Не зрел сатанист? Не е зрел дури не жртвува нешто?

Петиција да ви се намали големиот одмор на 10 минути пошто многу време имате за заебанции како што гледам.

Дете шо збориш се сфаќаш нешто?

Абе па и ти! Поарни да не бевме у осмо ти ебам..

На училиште има неколку сатанисти,од кои еден е мој другар,со него би рекол се дружам 80% од времето,а и заедно седиме.Имам читано некој книги на интернет таму од Satanic Bible,не гледам ништо посебно.Ептен е наивен,не пуши ни цигари па ни алкохол не пија.Би рекол дека е ''не зрел сатанист''.Исто така е металец,исто незрел,го нема стилот.Али има едно чупе во друг клас,и таа е сатанистка,и ми кажа една другарка дека таа имала нацртано пентаграми и знакот на сатаната на раката.Дошле до судир кога и побарала цигара,и сатанисткава кога вадела цигара да и дај случајно и ги видела знаците,и рекла ''чеј да видам шо се тие'',и одма таа ги врати ракавите за да не види. Ептен симпатично чупе,гледам на фб порано не се облекувала така да речам ''mix of punk-metal'',изгледаше ептен наивно.Али сега се исчуручи да речам јас :D .Дали постојат уште такви сатанистички групи низ Прилеп и други градови,вршат ритуали и др ? Знам дека има куќа близу железничката станица Јеховини сведоци,али сега за сатанисти е работава.Врлив малку око на незе.
Порано во комунизмо можеше секој да се декларира за сатанист пошто не беше познато и пропишано шо се услови треба да исполнува една млада особа да биде призната за сатанист. Така да долга коса или беџој или црна маица... беа доволни на некој да му кажат дека е сатанист.
Денес кога сме на праг на ЕУ и НАТО не е веќе така. Метал музиката нема врска со сатанизмо, металците се бараби кои не сакаат да се капат и да учат и измислија метална музика како оправдање за нивната реа и слаб успех на школо. (Панкерите се исто металци само шо не знат да свират)
Да бидиш сатанист треба да имаш црно на бело дека си му ја ветил душата на сатанта, то ест дека си му ја отсапил на вечно користење и управување. Значи уредно пополнета изјава, заверена на нотар, објавена во службен весник, и плус да направиш еден свечан обред по повод приемот во сатанисти на полноќ не гробишта со пиење на крв од мачки и јазовци. А после дал ќе слушаш народна ил забавна музика, дал ќе носиш тренерки, костум ил кожни јакни - не е битно.
Башка треба да си и ДДВ обврзник со фискална сметка печат и фирма за сатанисување.

На училиште има неколку сатанисти,од кои еден е мој другар,со него би рекол се дружам 80% од времето,а и заедно седиме.Имам читано некој книги на интернет таму од Satanic Bible,не гледам ништо посебно.Ептен е наивен,не пуши ни цигари па ни алкохол не пија.Би рекол дека е ''не зрел сатанист''.Исто така е металец,исто незрел,го нема стилот.Али има едно чупе во друг клас,и таа е сатанистка,и ми кажа една другарка дека таа имала нацртано пентаграми и знакот на сатаната на раката.Дошле до судир кога и побарала цигара,и сатанисткава кога вадела цигара да и дај случајно и ги видела знаците,и рекла ''чеј да видам шо се тие'',и одма таа ги врати ракавите за да не види. Ептен симпатично чупе,гледам на фб порано не се облекувала така да речам ''mix of punk-metal'',изгледаше ептен наивно.Али сега се исчуручи да речам јас :D .Дали постојат уште такви сатанистички групи низ Прилеп и други градови,вршат ритуали и др ? Знам дека има куќа близу железничката станица Јеховини сведоци,али сега за сатанисти е работава.Врлив малку око на незе.
Детеееее, зимај фаќај ја книгата од школо та не тука да ми трошаш зелени....

Абре од кога сите шо слушат метал и рок се станисти и остали глупости ? Ако слушам јас не значи дека сум сатаниста. А тие шо верват дека се сатанисти тешко нив ги стега бубрего.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom