Гуми (пневматици)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам 205/55/16 летни гуми, ме советуваат да земам 195/65/15 на челични бандажи као наводно подобро било повисоки и потесни гуми биле подобри за зима?![DOUBLEPOST=1445456159][/DOUBLEPOST]Мислење за Hankook Winter Icept RS 2?
Да и плус поефтини и плус нема да ги уништуваш зимно време ако имаш алуминиумски бандажи

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.283
Поени од реакции
15.425
Братми имаше исти такви на Ауди А4 и јас го советував за истото(со тоа што двете верзии беа 15) ама потесните со повисок профил. Стабилноста во кривини можат да ја осетат дека е намалена само професионалци, а на обичен човек исто му се гледа.

И јас направи слично со тоа што наместо 70 профил ставив 80 и преминот на неравнини и дупки е многу помек.

А дупки и неравнини имаме за извоз

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Значи така да направам, а некој искуство со Hankook RS 2?
Тешко ќе најдеш некој што вози таква гума на форумов, земи прогуглај гледај оценки ЕУ и спореди ја со друга гума што се двоумиш, троумиш :) ...

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Тешко ќе најдеш некој што вози таква гума на форумов, земи прогуглај гледај оценки ЕУ и спореди ја со друга гума што се двоумиш, троумиш :) ...
Кои оценки?Тие оценки важат во држави од ЕУ,Словенија,Италија,Германија,Шпанија..Ние сме трета класа,за нас само да е поефтина..

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Кои оценки?Тие оценки важат во држави од ЕУ,Словенија,Италија,Германија,Шпанија..Ние сме трета класа,за нас само да е поефтина..
Зборот ми беше така да спореди гуми, ако се двоуми ... кај нив нема лага

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Не важи тоа кај нас ништо..Тие гуми се со понизок квалитет од тие што се носат кај нас,башка и бучноста,не е исто на автопат во Италија и кај нас..Али нека си види.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не важи тоа кај нас ништо..Тие гуми се со понизок квалитет од тие што се носат кај нас,башка и бучноста,не е исто на автопат во Италија и кај нас..Али нека си види.
Бучавоста зависи и од квалитетот на асвалтот
Ако асвалтот е рапав бучавоста и стабилноста ќе биде поголема од тој на мазен асвалт.[DOUBLEPOST=1445470556][/DOUBLEPOST]
Лошо искуство иам со Матадорот, а па Тигарот сите ми го ругаат.. Незнам што да правам има уште доста време. Ми даваат и Сава Ескимо ХП за 3500 денари[DOUBLEPOST=1444851443][/DOUBLEPOST]http://www.oponeo.co.uk/tyre/nexen-winguard-sport
Доста позитивни коментари за Nexenot
Имам истрошено по еден пар(4) тигар сигура и спортива па можам да кажам дека се одлични гуми.
Исто можам да кажам дека сава ескимо е одлична гума за на снег.

Последно уредено:

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Шо гуми се овие , имате искуство semperit m+s speed grip и колку вредат нови?
Зависи како се договориш, околу 200-250 евра.
Јас ги имам, одлично вршат работа на дожд и снег.

A

Avenger99

Гостин
Оценките се добри, изборот се сведе засега на Sava Eskimo S3+ и Hankok winter icept RS 2
sava-eskimo-s3.jpg
Oва се Савата
hankook-w452-ph2.jpg
А ова Hankook

Некако повеќе око ми фаќа за Hankook, цената за Сава е 2900 а за Hankook 3000 денари

Последно уредено од модератор:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Оценките се добри, изборот се сведе засега на Sava Eskimo S3+ и Hankok winter icept RS 2

Некако повеќе око ми фаќа за Hankook, цената за Сава е 2900 а за Hankook 3000 денари
Јас би одел на ханкок

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Гледав по интернет според ова но не можам да се снајдам околу година на производство на оваа гума. Еве слики секаде каде што имаше бројки, букви...означува ли некоја од овие година на производство?
По моја логика би требало тие HR 333 06-4686-02 (што би значело 2002 кога е произведена и колата), али ова е мое толкување.

Attachments

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Гледав по интернет според ова но не можам да се снајдам околу година на производство на оваа гума. Еве слики секаде каде што имаше бројки, букви...означува ли некоја од овие година на производство?
По моја логика би требало тие HR 333 06-4686-02 (што би значело 2002 кога е произведена и колата), али ова е мое толкување.
Изгледа е 006 ознаката, според мене, што би дошло почеток на 2006 год.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Никаде не си го сликал тоа што треба... треба да пишува DOT и по него четири бројки кои ја означуваат неделата и годината на производство на гумата.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Kajgana Shop

На врв Bottom