Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,
ситуацијава во државава верувам дека сеуште нема дијагноза во медицинска терминологија.А впрочем,како и би имало?
Секоја религија си има пандан на карма нели.
На оние што не доведоа до ситуацијава,верувам нема да дозволи во 100 наредни животи душата мир да им најде,во која и да веруваат.
И немој да си ми кажала да не се замарам.Поради незамарање паднавме до ова дереџе.
Off I go,I salute you. :(:(:(

Со текот на времето се менува се... светот, навиките, луѓето...

Па дури и фразите и нивните (стереотипни) значења се менуваат. Прост пример, една проста реченица, и како таа би била протолкувана, во различни периоди од времето:

„Колку грама земаш? - до пред некоја година би било протолкувано како (застрашувачко???) прашање упатено кон наркоман, колку грама дрога зема.

„Колку грама земаш?“ - во моментов, е сосема често и релевантно прашање, во разговор меѓу билдери, за тоа кој колку грама WHEY протеин зема.

Е со текот на времето се менуваат и луѓето. Некои кон подобро, некои за жал кон полошо. Но има и такви кои не се менуваат (не мислам на физичко менување, односно стареење). Такви кои се ко ликовите во книга/филм/серија кои немаат никаков character development. Досадни.

Последно уредено:
Учејќи погледот несакајќи ми падна на тавата која беспомошно лежеше на една од ринглите.
Ја здогледав и видов дека не лежи убаво, односно, не е рамна и нејзината површина не лежи целосно на ринглата.
Тоа е доста неефикасно кога станува збор за готвење со таа тава.
И земав да ја исправам.
Истегнувајќи ја на многу чудни начини пробувам да ја исправам веќе 40 минути. Тиебам тоа тавата глупа!

btw можно е и ринглата да не е рамна, или станот, или цела населба. Можда тавата не е крива уопште. :toe:

Жаклинааа љубов моја, Жаклинаааа желбо моја...
Добро утро Јужен Судан. Добро утро Палестина. Нов ден фиромски, нови патешествија низ државните лавиринти, море да ви го ебам мамето!

ДК

Женска ми која опасно смрди дека ќе е бивша не знај дали сака да е во врска а тврди дека ме сака, пукнав од нерви овие 2 недели и згора на тоа спијам и станвам со забот (3ката скршен во уста ... )

3o85xGRKgGVQ8nK6GY.gif

На италијанецот сум му личела на турчинка. хаха :ROFLMAO::ROFLMAO:
Уште шо нема да слушнам годинава.

Кајги, иам фора од 7 часа да поминам на систематски, да дојдам Скопје, да си го земам пасошот и да се вратам Прилеп. Периодов е 07:00-15:30.
Телепортацијата не е достапна во Македонија. Така?

Последно уредено:
Утрово отворам книгата на Шкариќ и Ѓорѓе да повторам за предметот „Политички теории“, коа и таму глеам еден од авториве игра со нозете.

Во ред луѓе, досадно станува жими се`.

Умните интелектуалци од Твитер, Фејсбук па и Кајгана форумов, веќе два дена зборуваат и се забавуваат со диско движењата и лошиот англиски на нашиот претседател Иванов. Исто како и братучетка ми од 7 години. Мислам дека ќе и отворам профил на некоја од наведениве социјални мрежи, ќе се вклопи совршено.

Си го заслужуваме и него и оваа власт и се што ни се случува. И те како.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom