Ma ja vikam Gospod, a ne crkva, djamija ili bilo kakov religiozen hram. Ako imas prirodna slobodna vera u Gospod toa e super, a ne crkvena. Inace i podobro so si ateist. Oti bolje iskren ateist nego neiskren vernik.Vera, da ... vo gospod !? Sorry ateist sum !!! Porano ne bev, no mislam deka bas verata vo gospod mene me donese do dnoto, zatoa sto proizvodot na crkvata i religijata znae da bide rasipan i da potfrli i toa mn jako ... ne za dzaberekov se zavisi od slucaj do slucaj, i sekoj slucaj e individualen. Ne mozes da gi generaliziras rabotite, bas zatoa i e potrebna pomos od psiholog/psihijatar (nema da go koristam zborot strucno lice gledam deka imas nekoja alergija za toj zbor, a zosto ti sam najdobro si zanes) Porano da razgovaram so svestenik ??? Are you fucking kidding me ???? Nekoj koj znae da povtoruva samo 5 zbora koi bile napisani od nekoj pred 2000 godini i koi patem nikoj drug ne gi razbira i propagira mislenja koi vazele za dobri pred 2000 godini, ne odi napred so razmisluvanjata tuku stoi vo mesto, zatoa sto negoviot fakultet taka mu nalaga? A jas sepak treba da mislam deka ke mi pomogne svestenik, a ne psiholog ili psihijatar? Svestenik bi bil postrucen od psihijatar/psiholog? Seriously !? A na bajac ili gatac da idam, moze?? Btw. Zosto tolku negativni stavovi i negativi komentari od tvoja strana ? Ja gledas negativnosta vo tebe ili ne ? Nemoras da mi odgovoris, vajda ti za sebe si znaes. Pozdrav.
A to "poarno idi kaj svestenik nego kaj psihijatar" cisto onaka posto pogolem del od lugjeto si se hristijanski vernici. Poentata mi bese: Poarno idi kaj nekoj prijatel postar, so znaes deka pominal teski raboti u zivotot, za koj imas dobro mislenje nego na psiholog. Od iskustvo ZNAM. Samiot razgovor, samo otvaranje pred nekoj e toa sho i te kako i te kako i te kako gi rasteretuva i osloboduva grizite i stresovite koi se glaven pricinitel za depresija i rastrojstvo. Negativnosta so ja izrazuvam tuka e radi toa so licno poznavam nekolku dusi so se kljukaat so apcinja so godini i stojat u mesto , zavisni se od kljukjanjeto. A edno momce samo go gledam kako mu propagja mladosta od sho go napravija zavisen od teski apovi.
Razbira se deka ima isklococi i kaj psihijatrite, koj prvo ke gleda da ti pomogne kako covek so soveti, a ne uste od start odma da ti dade dijagnoza so nekojsi sindromi i pravo apovi......Inace jas licno najmnogu bi preporacal joga, zatoa so joga covek naucuva kako da se spravuva i oslobodi so stresovite i sekojdnevnite grizi koi se i direkten i indirekten pricinitel za site metntalni i emotivni rastrojstva na denicnicata.
I za kraj, sekoj si odlucuva kako i na kakov nacin ke si pomogne. Nie tuka samo spodeluvame misli i iskustva.