Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Slab natprevar izigraa, nema zbor tuka.
Arsenal si igraa kako site bundes ekipi,site nazad i cekaj na kontri ili prekini.Toa im se isplati,si dadoa gol ala Maradona i posle greska na Alaba ala Xabi i toa e toa.Sudijata(zad gol)mozese da go vidi vtoriot gol (iako bese pokrien)koj bese metak,a ne ja vide rakata na Giroud.Tezok nependek.

Suma sumarum,Costa bese edinstven raspolozen za igra bez nikakva poddrska od drugite.Po nekoj blesok na Thiago,ama i toj bese kako duh.Toj znae da bide epten direkten,a denes kako Kroos izigra.A zicerot sto go promasi, e toa bese golema sramota.Cel gol imase da bira,toj Cech go pogodi.

Iako nepisano pravilo e deka Müller ne treba da izlaga,denes izigra katastrofalno i mozese Coman da dobie 10 minuti.Ili mozebi ne bese i toj spremen?Najverojatno toa i bese pricinata sto ne vleze .

Lewa e tragicar na natprevarot nesomneno.I so Werder promasi edna-dve 100% sansi,a denes dve 1000%.

Promasuva zicer,Arsenal davaat gol posle 2-3 minuti.Imase povtorno zicer na tacna,se dvoumese i pak nisto,a kako kazna Arsenal pak gol.Pravese laznjak a Koscielny zad nego.Mizerno izigra.

Bernat e noviot Shaqiri.Prvata sezona lom pravese,vtorava nisto.Naredna sezona ke go sutnat obavezno.Kolku ocajno izigra,pa Pranjic da bese podobro ke izigrase.Ne mu odi nisto od raka.Koga treba pas,toj dribla.Koga treba da sutne,toj dopira i se misli sto da pravi.Znaci sve kontra pravi.

Xabi loso.Kimmich otkako vleze,Arsenal napadnaa i ne mozese Baern da postavi igra.Se izgubi celiot koncept posle izlaganjeto na Vidal i Xavi.Ne trebase dvajcata da gi smeni definitivno,ama Pep se resi da gi odmori bidejki tenka e klupata,rizik jak mila dusa.

Lahm e ocaen,kako propadna covekot pfff.Momentalno kako Nadal vo tenisot e.Se bori samiot so sebe.
Mora care da baraat,nekoj jak desen bek e potreben.

Lahm igra uste dve sezoni,posle 2017/2018 se povlekuva.

Neuer iako pokrien od Muller,napravi losa procenka a i nepotrebno izleze,iako toj saka da pokaze sila sekogas na prekinite.:misticen:
Baern posle reprezentativnite pauzi i na pocetok na vtorata polusezona sekogas pagaat vo igrata,cudno kako sekoja sezona istoto se slucuva.Misterija.:icon_mrgr:

Aj za sleden natprevar Coman,Robben a mozda i Benatia ke bidat fit.A Franck ?:uzi:

Ne kiksnuva Baern na dva pati so anglicanite t.e takva e tradicijata.Ke pobedat na Allianz sigurno za da nema tektonski pomrdnuvanja vo germanskata javnost.:smirce:

R

red.devil

Гостин
Вториот гол беше признат ради гол технологијата што ја имаат премиерлигашите. Не беше до судиите.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
Вториот гол беше признат ради гол технологијата што ја имаат премиерлигашите. Не беше до судиите.
Нема врска тоа. Гол технологијата е исклучена на ЛШ мечеви. Убаво се гледа на снимката како судијата зад голот покажува со раката кон центарот бидејќи тој го виде настанот и пресуди.

R

red.devil

Гостин
Нема врска тоа. Гол технологијата е исклучена на ЛШ мечеви. Убаво се гледа на снимката како судијата зад голот покажува со раката кон центарот бидејќи тој го виде настанот и пресуди.
Јас мислев имаат право да користат.

Малце глупо е да имаш технологија а да не ги користиш придобивките од истата ама ок. :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460

Малце глупо е да имаш технологија а да не ги користиш придобивките од истата ама ок. :)
Не знам колку пратиш ама УЕФА како организација не ја признава технологијата. ЛШ и ЛЕ се под УЕФА така да има доста логика. Судии зад голот воведоа уште во 09/10 или 10/11 не се сеќавам точно баш од тие причини. Од друга страна ФИФА ја признава технологијата и затоа лани во Бразил на светското имаше камери што ја снимаат гол линијата и што пресудуваат. Не знам дали во Бундесот има таква работа али во Серија А има веќе од оваа сезона и ќе се користи на даље.

R

red.devil

Гостин
Не знам колку пратиш ама УЕФА како организација не ја признава технологијата. ЛШ и ЛЕ се под УЕФА така да има доста логика. Судии зад голот воведоа уште во 09/10 или 10/11 не се сеќавам точно баш од тие причини. Од друга страна ФИФА ја признава технологијата и затоа лани во Бразил на светското имаше камери што ја снимаат гол линијата и што пресудуваат. Не знам дали во Бундесот има таква работа али во Серија А има веќе од оваа сезона и ќе се користи на даље.
Не пратам многу ама знам Платини едно време викаше дека немале пари да ја воведат.

Во случајов логично ми беше да се користи зошто веќе ја има во клубовите од Англија па претпоставив дека се користи такво олеснување кога веќе го има. Икрено уште чудно ми е зошто тврдоглавоста. :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.562
Нема врска дали било гол или не. Баерн изигра катастрофално. Сите беа како ретарди, освен Ноер, а и Коста во прво. Во второто го сменија на другата страна, па и он се вклопи во сивилото. Срамота е да се обвинува Ноер, спаси да не биде 5-0. Апсолутно лоша утакмица. Никаква продорност, ништо. Очекувам поправање на впечатокот во Минхен и запечатување на првото место.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.249
Поени од реакции
18.460
Не пратам многу ама знам Платини едно време викаше дека немале пари да ја воведат.

Во случајов логично ми беше да се користи зошто веќе ја има во клубовите од Англија па претпоставив дека се користи такво олеснување кога веќе го има. Икрено уште чудно ми е зошто тврдоглавоста. :D
Не се користи во Англија или Италија затоа што би било нееднаков третман во исто натпреварување. Замисли сега во Англија да се користи и еве денес судијата да пресудеше врз основа на помошта од технологијата, а исти случај пример во Загреб на Динамо-Олимпијакос судијата да мора да досуди по сопстевно убедување или по насока на асистентот.

Тоа ти е исто како во Македонија за мене да важат македонските закони, а за тебе шведските.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.014
Поени од реакции
67.913

Не даваат да се користи, зашто не сите стадиони ја имаат, па не може на некои да ја има, а на некои не. Или ке се користи на сите, или на ниеден. Глупо, според мене, али јебига, логиката никогаш не има била јака страна.

R

red.devil

Гостин
Па не е ист примерот Мондо. Не се различни закони туку истите се спроведени со различна технологија. Ако згрешат во Загреб не значи дека треба да се опрости и втора грешка која може да се спречи. Или со други зборови ако не си можел да спречиш едно зло зошто да дозволиш да се деси и второ?! Сепак мислам повеќе политика е во прашање отколку финансиски причини земајќи ги во предвид ненормалните приходи што ги носи ЛШ.

Kajgana Shop

На врв Bottom