Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.442
zapoznav decko, sme se videle nekolku pati.
Vo nikoj slucaj ne iskazal deka se dosaduva ili nesto slicno...
E sea ima eden problem, vekje nekolku dena ne mi javil nitu pa pishal nesto.
A posledno pred nekoj den ne mi vrati nisto na posledniot sms....nekolku pati znael da napravi taka ali sum mu pisela ili javuvala i posle toa... ali navistina vekje pocnav da se cuvstvuvam kako da dosagjam...zatoa i ne go pobarav. Uzasno mi se svigja i ne znam kako bi trebalo da postapam... pomagajte ...
Sto mislite deka bi trebalo da pravam?
Или се плаши да се врзе, или не е уопште заинтересиран за тебе. Карти на маса. Ако се плаши но му се свиѓаш, можно е да се подопушти. Ако не може, не ти треба таков - шо ќе биде коа ќе праи рецимо некои други одлуки во животот? Ептен несигурен.
Ако не е заинтересиран за тебе, онда нема што да си ја мачиш душата со него. Боље од старт да знаеш него ли после откако ќе изградиш идеална слика за него а реалноста е друга.

Член од
15 октомври 2015
Мислења
7
Поени од реакции
1
Или се плаши да се врзе, или не е уопште заинтересиран за тебе. Карти на маса. Ако се плаши но му се свиѓаш, можно е да се подопушти. Ако не може, не ти треба таков - шо ќе биде коа ќе праи рецимо некои други одлуки во животот? Ептен несигурен.
Ако не е заинтересиран за тебе, онда нема што да си ја мачиш душата со него. Боље од старт да знаеш него ли после откако ќе изградиш идеална слика за него а реалноста е друга.
On ima 27 i ne mi e svojstveno da ne znae shto saka u zivotot, moze ednostavno da ne saka nisto samo sto mu e nezgodno da kaze otvoreno.... znaci otvoreno da si razgovaram bi mi bilo najbolje ?

Џ

ЏинЏер

Гостин
A posledno pred nekoj den ne mi vrati nisto na posledniot sms....nekolku pati znael da napravi taka ali sum mu pisela ili javuvala i posle toa... ali navistina vekje pocnav da se cuvstvuvam kako da dosagjam...zatoa i ne go pobarav. Uzasno mi se svigja i ne znam kako bi trebalo da postapam... pomagajte ...
Batali go. Ako nekomu mu znacis, moze da najde vreme bar za edna sms poraka (pod pretpostavka deka ne si od onie opsesivni tipki sto ocekuvaat nekoj 24/7 da e so niv na telefon). Ocigledno e deka tipot ne se zamara, a ti so toa sto go baras samo mu go bustas egoto.
On ima 27 i ne mi e svojstveno da ne znae shto saka u zivotot, moze ednostavno da ne saka nisto samo sto mu e nezgodno da kaze otvoreno.... znaci otvoreno da si razgovaram bi mi bilo najbolje ?
Godinite i zrelosta na licnosta cesto ne se usoglaseni.A i da ne saka nisto, fer bi bilo da ti kaze namesto da si igra toplo-ladno. Znaci pak se vrakjame na prvata recenica: Batali go. Ili na nashki kazano - turi mu kurac.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.720
Поени од реакции
13.442
Ако и ти си тука некаде со годините тогаш најбоље е така. Нит ти немаш баш време за играње на игри со „Indirect speech". А бико какво одлагање само ќе те туфка за градење на идеална слика за него, а со тоа и секој чекор за оддалечување би ти бил потежок

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Многу е голема веројатноста да не го задоволуваш..

Sent from my iPhone using Tapatalk

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.196
Јас знам да бидам како него. Не поради тоа што некој ми смета или досадува или сакам да го избегнам, него ете некоја навика каде што скоро секогаш другата страна ги иницира тие јавувања, пишува прва итн. Знам дека е тоа лоша навика, но никој не е совршен.
Сакам да ти дадам само една мала утеха дека може е само дечкото природно таков.
Јави му се, разговарај со него, доколку те игнорира или покушава разговорот да го заврши, тогаш има простор за тревога.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
posto starite clenovi se "stari" i treba nekoj poiskusen pa tie davaat soveti.... ete ti pisi si ja makata pa ke ti pisat "postarite" :D

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk 2

Член од
15 октомври 2015
Мислења
7
Поени од реакции
1
Јас знам да бидам како него. Не поради тоа што некој ми смета или досадува или сакам да го избегнам, него ете некоја навика каде што скоро секогаш другата страна ги иницира тие јавувања, пишува прва итн. Знам дека е тоа лоша навика, но никој не е совршен.
Сакам да ти дадам само една мала утеха дека може е само дечкото природно таков.
Јави му се, разговарај со него, доколку те игнорира или покушава разговорот да го заврши, тогаш има простор за тревога.
da, razgovaravme vekje i kao se e u red... Istoto mi go kaza sto i ti, ali nervira faktot sto ednostavno nekoj se trudi a nekoj znae samo da se pojavi od vreme na vreme....ke go nema den,dva pa se pojavuva ili pa navecer znae da pobara, da pise ali ne e toa toa iako on se ponasha naj ok, ne znam dali ako prodolze vaka ednostavno najotvoreno da kazam deka ne sakam da me bara i toa e toa, dali uste sega da presecam....? ...ne znam dali mozes da izmenis ednostavno nekogo i dali vredi da se trudis za nekogo na kogo se mu e ednostavno ravno u zivotot :)[DOUBLEPOST=1445107261][/DOUBLEPOST]
jas znam deka se plashe da bide privrzan, ne znam moze si pravi bad filmovi...ednostavno sakam da mu bide jasno deka ne se site lugje na planetava isti... deka treba da se borish za nesto sto vredi kolku i da pomisluvas deka na kraj se ke bide kako sto bilo i so drugi....

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.196
da, razgovaravme vekje i kao se e u red... Istoto mi go kaza sto i ti, ali nervira faktot sto ednostavno nekoj se trudi a nekoj znae samo da se pojavi od vreme na vreme....ke go nema den,dva pa se pojavuva ili pa navecer znae da pobara, da pise ali ne e toa toa iako on se ponasha naj ok, ne znam dali ako prodolze vaka ednostavno najotvoreno da kazam deka ne sakam da me bara i toa e toa, dali uste sega da presecam....? ...ne znam dali mozes da izmenis ednostavno nekogo i dali vredi da se trudis za nekogo na kogo se mu e ednostavno ravno u zivotot.:)..
Не му е се рамно во животот, само е научен вешто да го прикрива тоа. Треба да го прифатиш како таков, а не да сакаш да го менуваш, се разбира ако ти значи и сакаш да продолжиш да бидеш со него. Ако ти пречи што е таков, тогаш прекини и најди си соодветен на тебе. Таквите личности како него, на подруг начин ги покажуваат емоциите. Затоа секој негов повик, давање на внимание значи многу повеќе од тоа што ќе го направи некој друг и истото треба да се цени. Може еден ден ќе се отвори повеќе и ќе ти дозволи да видиш дел од неговата внатрешност, а може и не. Никогаш нема да бидеш на чисто. Но нели е тоа интересното што привлекува? :D[DOUBLEPOST=1445110575][/DOUBLEPOST]Таква личност како него за некого претставува предизвик, а за некого терет. Ти сама одлучи во која група спаѓаш.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
епа вака, срамежлив сум, сум немал дејка до сега и имам 16 г . има една типка од клас што мн ми се свиѓа, и она ми дава некои знаци али не сум сигурен дали ме свиѓа.. и сеа едно глупо прашање, како да дознаам дали ме свиѓа и ако ме свиѓа како да се фатиме xxxxxxx

Џ

ЏинЏер

Гостин
Речи и „Маче фати се со мене, ќе те напраам човек“. Ако те отера у три лепе ќе се извадиш дека си се заебавал. Ако ти се насмее, значи ти дава зелено светло. 100% пали финтава.
Поздрав и со лесно.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.754
Поени од реакции
4.524
епа вака, срамежлив сум, сум немал дејка до сега и имам 16 г . има една типка од клас што мн ми се свиѓа, и она ми дава некои знаци али не сум сигурен дали ме свиѓа.. и сеа едно глупо прашање, како да дознаам дали ме свиѓа и ако ме свиѓа како да се фатиме xxxxxxx
Не е битно дали она те свиѓа, битно е дали ти ја свиѓаш.
П.С Не се плаши од корпи во глобала имаш многу повеќе да добиеш отколку што можеш да изгубиш. Или во овој случај ти е скоро win win ако она возврати честито си фати девојка ако одбие имаш едно искуство повеќе плус во нареден период нема да ти биде досадно од заебанции на твоја сметка :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom