Бодибилдинг суплементи

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Од каде да земам квалитетен WHEY протеин , а да биде со реална цена..и кажете ми од прилика колку гр протеин има во една доза

Член од
27 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
1
Кај се продава C4 у нашиве продавници за суплементи?

Член од
8 април 2015
Мислења
19
Поени од реакции
1
Zdravo dali nekoj ima koristeno gejnjer quick mass i kako e zadovolen planiram da zemam e sea imam edno prasanje ja slab sum imam definicija na muskuli e sea imam malku salo okolu stomakot pa dali so gejnerot ke mi nakaci i malce salce ili bi se stopilo saloto vezbajki iako pijam gejner

Член од
27 октомври 2014
Мислења
11
Поени од реакции
1
Некој да има пробано Ironmaxx Protein 90 и да ми каже искуство?

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
Ја го иам пробано Cookies & Cream. Ништо посебно, вкусот океј, не се размешуе баш најбоље. Остануваат грутки, а во блендер остануваат некои мали делчиња што исечкани имаат ужасен вкус.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.211
100% Whey Protein Whey Phase 10 lb-4540 gr e za 4500den. na promocija, izgleda dosta eftino, nekoi ima licno iskustvo so ovoj protein?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
100% Whey Protein Whey Phase 10 lb-4540 gr e za 4500den. na promocija, izgleda dosta eftino, nekoi ima licno iskustvo so ovoj protein?
едвај 60% протеин има во овој
исто прво пишува *NO AMINO ACID (PROTEIN) SPIKING, NO INFERIOR PROTEINS, NO CASEINATES, NO PLANT PROTEINS*
а подоле ALLERGEN WARNING: CONTAINS MILK AND SOY

сума сумарум пробај го па види :)

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.211
Па за проба многу е 4.5кг, убаво би било некој што го пробал да каже каков е.

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103
Друже испробани комбинации има 1 000 000 и се се сведува на еден заклучок-суплементацијата е додаток на исхраната само а не хак за совршено тело,иако сме свесни дека доста помага.Е сега знаеме сите дека што поскапо толку поквалитетно,али у нашава држава и општо на сите држави на балканов неможам ни грамче да верувам.Дури имаше на некои вести зборуваа за измама каде во бугарија,нелегално под амбалажа на некој креатински производ полнеле тубички со некое си оризово брашно и евтин стимуланс нешто такво беше не ме фаќај за збор...Да не ти ги полнам јајцата со понатамошни глупости - за балк фаза ке си купиш квалитетен протеин,БЦАА ке си пиеш за време на тренинг и глутамин и креатин после тренинг,може и малце декстроза.Пред тренинг некој пумпач или нешто за сила иако околу сите тие pre-workout има тони поделени мислења.Е сега ако сакаш бустери на тестостерон како трибулусот твое право си е,али доста добри се и производите како ZMA што природно го покачуваат хормонот за раст и не се толку хард кор како трибулусот (да се разбереме,тестостеронот и хормонот за раст не се едно исто).Друго,знаеш дека без среден исхрана ништо/ептен малку ке постигнеш и препорачливо од моја страна да тркнеш до аптека покрај суплементацијата обавезно да си имаш дома апчиња: Ц-витамин,Б-комлекс,микс од магнезиум калциум и цинк,микс од омега 3,6,7,9 во едно апче,мултивитамин.Знам дека се тоа звучи како доста хемија за еден ден али сигурно нема да си така цел живот,тоа ти е само за еден период додека да постигнеш некоја цел после се знае само одржавање.Ке пиеш само повеке вода,ке јадеш овошје со антиоксиданси,зелено чајче во текот на денот и одкако ке завршиш со целата таа сиплементација ке си продолжиш со тие три работи телото само ке си направи детоксикација.Тоа е од мене друже а за дозирањето и колку си спремен и во можност да платиш таа математика мислам дека би требало да ја направиш сам или со помош од некој малце постручен,само гледај да е некој добронамерен а не што ке проба да си го продаде производот.
Знаеш за параграфи, запирки, нови редови и слично ? И ова што си го напишал професионалец да седне да прочита ќе се збуни а не камоли почетник што прашува општо прашање....

Од каде да земам квалитетен WHEY протеин , а да биде со реална цена..и кажете ми од прилика колку гр протеин има во една доза
Не знам другар што подразбираш под реална цена, но ако си со исти погледи како мене (кога ги гледам цените на суплементите во Америка ми се плаче. Ем стандарт имаат 100 пати појак од нас и плати, ем суплементите се барем 30 % поефтини и најважното знаеш дека се врвен квалитет) тогаш тешко дека нешто добро од протеин би нашол кај нас по РЕАЛНА цена.
Како и да е би ти препорачал следново.

- Ultimate Pro star Whey во она Get Ready е со напумпана цена, пробај по теретани се наоѓа истиот за околу 3400.
- Amix Beef Whey од една продавница позади бившо бургер кинг у центар. Продавницата се вика Брутал суплемент стор и тој протеин е околу 3000 за канта од 2,5 кг
- QNT Delicious Whey исто по теретани побарај го до кај 3200 ќе го најдеш.

Се ова што ти кажав ти е доста квалитетно и со до негде нормална цена. Останатото или е ѓубре и е поефтино или е подобро од ова но многу поскапо Ако нешто сум забораил не ми замеравај сепак мене овие протеини доста добро ми делувале.

Мешавина иста како и Multi Phase и Phase 8 од ПБЦ. Дури овие се поефтини а исти ранг у квалитет се. Значи гет реду убедливо нај напумпани цени, баш како страната што им се вика им одговара името.... Иначе можно е да имаш дуење во стомакот, можно е да качиш килажа и тоа не од мускул. Пуни се филери и таурин а главно се базираат на казеин. Веј дали имаат 15 %. Најчесто се грди на вкус и лошо се мешаат или не се мешаат во шејкер.

Јас го имам пробано и тој и Phase 8 кој е сличен на него тиња се. Го опишав во параграфот погоре во истиов пост..[DOUBLEPOST=1444946065][/DOUBLEPOST]

Го има ли некој користено?
Џабе фрлени пари, никаков ефект. Што поточно сакаш да постигнеш со помош на овој суплемент ? Кажи ми за да ти препорачам нешто друго.

Последно уредено:
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Знаеш за параграфи, запирки, нови редови и слично ? И ова што си го напишал професионалец да седне да прочита ќе се збуни а не камоли почетник што прашува општо прашање....

Не знам другар што подразбираш под реална цена, но ако си со исти погледи како мене (кога ги гледам цените на суплементите во Америка ми се плаче. Ем стандарт имаат 100 пати појак од нас и плати, ем суплементите се барем 30 % поефтини и најважното знаеш дека се врвен квалитет) тогаш тешко дека нешто добро од протеин би нашол кај нас по РЕАЛНА цена.
Како и да е би ти препорачал следново.

- Ultimate Pro star Whey во она Get Ready е со напумпана цена, пробај по теретани се наоѓа истиот за околу 3400.
- Amix Beef Whey од една продавница позади бившо бургер кинг у центар. Продавницата се вика Брутал суплемент стор и тој протеин е околу 3000 за канта од 2,5 кг
- QNT Delicious Whey исто по теретани побарај го до кај 3200 ќе го најдеш.

Се ова што ти кажав ти е доста квалитетно и со до негде нормална цена. Останатото или е ѓубре и е поефтино или е подобро од ова но многу поскапо Ако нешто сум забораил не ми замеравај сепак мене овие протеини доста добро ми делувале.

Мешавина иста како и Multi Phase и Phase 8 од ПБЦ. Дури овие се поефтини а исти ранг у квалитет се. Значи гет реду убедливо нај напумпани цени, баш како страната што им се вика им одговара името.... Иначе можно е да имаш дуење во стомакот, можно е да качиш килажа и тоа не од мускул. Пуни се филери и таурин а главно се базираат на казеин. Веј дали имаат 15 %. Најчесто се грди на вкус и лошо се мешаат или не се мешаат во шејкер.

Јас го имам пробано и тој и Phase 8 кој е сличен на него тиња се. Го опишав во параграфот погоре во истиов пост..[DOUBLEPOST=1444946065][/DOUBLEPOST]
Џабе фрлени пари, никаков ефект. Што поточно сакаш да постигнеш со помош на овој суплемент ? Кажи ми за да ти препорачам нешто друго.
дали можам да најдам негде протеин ама да е 500г, не ми треба мене од тие шо се по 3-4 кила ..со самото ова барам да е и највише 1000 денари

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
3
Член од
29 септември 2008
Мислења
101
Поени од реакции
12
Да не има некој порачувано суплементи од Prozis? Ако може инфо околу давачки (царина,данок).

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
а подоле ALLERGEN WARNING: CONTAINS MILK AND SOY
Тоа е кроз-контаминација, веројатно во фабриката каде го прават се произведуваат и други производи меѓу кои и нешто од соја. Мора ова да го напишат за да се оградат од алергиски реакции на соја, не значи дена во составот има соја.

Член од
16 октомври 2015
Мислења
23
Поени од реакции
4
Момци дај помош околу гејнер,барав низ овие основните страници во Македонија strongest,napumpajse,pbc,gladiatori,premium нема quickmass ili pak supermass а друга понуда на гејнер незнам не ми се свиѓаат некако дај кажете од кај да ги земам овие гејнери,бтв ако ги нема дајте добра понуда 4500 ден некој добар гејнер што става добра мускулна маса ,предложите нешто јако и некој креатин за да можам да мешам,иначе 16 год иам и дали ке биде штетно :D

Kajgana Shop

На врв Bottom