- Член од
- 28 ноември 2013
- Мислења
- 92
- Поени од реакции
- 136
Како помина со державјанството? Има заебанции или брзо го земаш?go zedov drzavjanstvoto sega sledvat procedurite za pasos no sakav da ve prasam za mojot sin nego go prekratija e sega koja e procedurata i kako e poubo preku konzulatot ili vo sofija t.e od kade e pobrzo ili molba da pustime kako e najdobro aj nekoj ako znaj neka pisi pozdrav fala
super beseКако помина со державјанството? Има заебанции или брзо го земаш?![]()
Се молам да нема многу замаранција да ме прашуваат нештоsuper bese![]()
koke si do to nema gajleСе молам да нема многу замаранција да ме прашуваат нешто![]()
Епа ти си поднел во ДАБЧ фебруари или јануари некаде, во март си поддал во министерството, и затоа ти закажале во април, пошо тогаш уште не пуштаа со братучеди, чичковци итн.. Сега откако пуштија, навалија народот.јас годинава кога во март поднесов документи ми закажаа интервју за 1-ви април... што е со оваа гужва, зошто толку многу има сега? Како и да е, да се надеваме дека барем брзо ќе ги процесираат оние постапки што веќе се започнати!
Od kade sto sto si podnel ti i si go zel drzavjanstvoto, od tamu neka podnese i sin ti, za da go zeme drzavjanstvoto, filozofija prijatele tuka mnogu malku ima!pogore napisav ama nikoj ne mi vrati moeto prasanje bese
go zedov drzavjanstvoto sega sledvat procedurite za pasos no sakav da ve prasam za mojot sin nego go prekratija e sega koja e procedurata i kako e poubo preku konzulatot ili vo sofija t.e od kade e pobrzo ili molba da pustime kako e najdobro aj nekoj ako znaj neka pisi
blagodaram pozdrav
Sofia normalno....pogore napisav ama nikoj ne mi vrati moeto prasanje bese
go zedov drzavjanstvoto sega sledvat procedurite za pasos no sakav da ve prasam za mojot sin nego go prekratija e sega koja e procedurata i kako e poubo preku konzulatot ili vo sofija t.e od kade e pobrzo ili molba da pustime kako e najdobro aj nekoj ako znaj neka pisi
blagodaram pozdrav
не во ДАБЧ, директно ваму зошто по основа на родител барам државјанство... ама како и да е, сега невидени гужви значи ц ц цЕпа ти си поднел во ДАБЧ фебруари или јануари некаде, во март си поддал во министерството, и затоа ти закажале во април, пошо тогаш уште не пуштаа со братучеди, чичковци итн.. Сега откако пуштија, навалија народот.![]()
Имаш опција да не чека дупликат произход син ти,со копија заверена на нотар,од твоето уверение за државјанство,да аплицира,на основ родител со државјанство,зашто не треба произход,директно во Софија.pogore napisav ama nikoj ne mi vrati moeto prasanje bese
blagodaram pozdrav