Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Не бев тука , а и да бев чисто сумњам дека нешто ке превземам сам а цели навивачки групи спијат и набљудуваат
 
Член од
14 април 2010
Мислења
4.685
Поени од реакции
5.992
Не бев тука , а и да бев чисто сумњам дека нешто ке превземам сам а цели навивачки групи спијат и набљудуваат
Епа тогаш не се чуди, факт е дека е провокација и понижување, дека ако се десело пред 10 години најмалку т.е тогаш не смееле ни да помислат, а камоли вакво нешто да прават.
Факт е дека станавме најголеми пички, дека не сме моќни, дека и да има 20 души да пробаат да реагираат, ќе бидат приајвени во полииција и пуцени и навредувани прво од македонци.
Факт е дека веќе не ни има групи, во Скопје, Комити како виситнска група не постојат, ФА и ЦПБ не ги ни рачунам служеа само за рацепување на Комитии нивно уништување, никогаш не биле никаков фактор тие две групи во Скопје, секогаш кога и да има дешавки прво што се бараат каде се да го чуваат градот се Комити, а Комити така расчепкани и цело време репресија, не можат ништо да направат. А тука за вакви работи не треба само навивачките групи да реагираат, па секој македонец е со ова понижен и испровоциран, на крај краева не се будали н итие од навиачките групи цел овреме да го јадат, а остантите макеоднчиња кур да не им чуе и да дремат по кафичи ида глумат елита, мангупи и што ти знам. На ова просторов кај што поминувале и провоцирале има сигурно во околина во секој момент по околу 5000 луѓе од кој мнозинството макеоднци и сигурно барем пола мажи, па нека реагираат тие прво, а не да ги гледаат од кафичите како ги понижуваат.
 
Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
Пола не ни знаат што се случува , пола кур ги боли за се. Тие што знаат имаат казни и репресија. Ги растури владава навивачките групи и сега се случува потоп.
 
Член од
14 април 2010
Мислења
4.685
Поени од реакции
5.992
dovolno e parada niz centar,karposh,aerodrom tolku ste hrabri da branete vasa teritorija ,probaj ti niz Cair parada ke se vrakas golak nazad:p
Јас видов колку е саат, се свестив и веќе не се замарам, си гледам јас да си го средам животот како многуте што прават, а не јас да глумам Херој да гинам да си уништувам живот, а мнозинството да не им чуе. Во Чаир коа имам потреба си идам слободно, а и секаде во државичкава наша.
 
Член од
14 април 2010
Мислења
4.685
Поени од реакции
5.992
Slobodno dojdi nie ne tepame civili , samo da ti davam sovet so rekvizita nemozes da patuvas niz Cair
Вие ни со реквизити не тепате што патуваат, освен ако во моментот не сте некоја поголема група организирана па да налета некој на вас.[DOUBLEPOST=1444604295][/DOUBLEPOST]
Пола не ни знаат што се случува , пола кур ги боли за се. Тие што знаат имаат казни и репресија. Ги растури владава навивачките групи и сега се случува потоп.
Па и да знаат, што ќе направат, додека некој изрегаира од Автокоамнда или Ново Лисиче, Маџари, Ѓорче, Карпош 4 и 3, Тафталиџе, Кисела Вода овие ќе бидат во Чаир. Се знае кој може да реагира на вакви дешавки ненајавени, оние што ќе се затекнат во близина, што ќе ги видат или слушнат.
За мене ќе биде срам ако сум бил на рекорд, плоштад, кеј и да не реагирам, они да ме вреѓаат, а ајс да се правам наудрен демек соживот ќе глумам, и да идам да им честитам.
 
Последно уредено:
Член од
4 ноември 2013
Мислења
924
Поени од реакции
1.448
Aj da te vidam drugata nedela Shkupi-Vardar ako mozes da prevrtis nekoja "чавка"
Да не сакаш и на шипка да се качи?
Не се лупајте у гради направете трибина па после јадете гомна..
Ова што го кажуваш е исто ко јас да ти кажам ај дојдете на запад на вардар-слога.Знаеш кога ке влезете ? Никогаш а и ни тогаш!
Дојди шетај се по маала со реквизит па да видиш дали само прослава ке викаш после тоа.Ние сме од ЦЕЛ град и групирани низ него , вие сте од ЕДНА населба(најгусто насалена) и многу е нормално дека шанси нема да се шеташ низ Чаир со шал.
Многу се јачате на бесмислени работи ама ако кој последен се смее , најслатко се смее.
П.с. честито победа и пласман ;)
 
Член од
7 август 2011
Мислења
4.892
Поени од реакции
14.339
6000 dusi sobera cela tribina pola e nasa pola e vasa 3000 dusi nikad ne mozete da gi soberete ,a ako sakate da dojdete i bez tribini da e stadionot bi nasle nekoj rezim ama nemate muda
Drug pat ako ne bojkotirate i na zapad ke vi doagame:p
чисто информативно каде бевте на вардар-слога?
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.452
Поени од реакции
28.672
Знаеш колку ме боли тоа што знам дека сте се пикале по контејнери да собирате КОРЕОГРАФИИ ? Пази КОРЕОГРАФИИ кои се користат и се фрлаат. Многу ме боли. Ме боли затоа што не сте останале внатре во контејнер кај што ви е место.[DOUBLEPOST=1444650890][/DOUBLEPOST]
Знаеш колку ме боли тоа што знам дека сте се пикале по контејнери да собирате КОРЕОГРАФИИ ? Пази КОРЕОГРАФИИ кои се користат и се фрлаат. Многу ме боли. Ме боли затоа што не сте останале внатре во контејнер кај што ви е место.
 

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.526
Поени од реакции
10.204
Како се регистрира така ни ги направи цитрони со вашите легендарни ,,трофеји'' едното знаме поставено како кореографија што не се наоѓало ниту кај Комити на Запад, ниту кај ЛФ на Север, туку на Југ кај обичната публика, вие ни знаме ни ништо како Талибанци дојдени и голем кур успеале да искинат парче за после до рефлекторите да бегате, небото да ви биде граница... :icon_lol: Второто искористена кореографија фрлена во контејнер, не знам само како не ви е срам да вадите нешто од контејнер што сте го собрале, наместо да ги научите нешто ѓубреџиите од вашата група вие по нивен памет одите, уствари исти сте сите...Две слики 100 пати ги постираше, па уште да не боли, што да не боли? И во оваа ситуација кога сме од сите страни под притисок а вие сте заштитени како бели мечки Комити ви се ноќна мора, сакате или не да признаете, само самите си правите филмови во стил "Пички дојдете во Чаир, стадионот 6 000 собира" па еве Запад над 6 000 собира, бидете мажи како што се правите па повелете. :) На последната утакмица вие барем имавте избор на повеќе трибини и карти во продажба, а две ривалски групи на иста трибина без претходен договор не знам кај си видел во светот... Само реалноста вели дека кога игра Вардар и со минимална бројка да сме, мостот слабо некако да го поминете, јаки сте само цела група да напаѓате дечиња што чекаат на судска со обични шалови ФК Вардар...
 
Член од
25 октомври 2012
Мислења
831
Поени од реакции
1.332
Ете му уште еднаш доказ на тој љепиот што го мрзеше да зборува некња,што и како земале во Неготино,па и на кавадарчанецот што 1000 пати му се кажа,дека знамете е на спонзорот и стоеше позади гол,и ете уште пишувало автошкола перун и дуброво фирмата на турчинот,незнам колку треба да разбериш дека не е знамето на навичката група,и никогаш не е сменето ударното,во некој други бои освен црно-бела.

 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.717
Поени од реакции
6.307
Bidejki sami bojkotiravte toa go znaeme site se plasavte deka ke sme duplo poveke od vas 500 dusi bevte prisutni na tribina protiv Shkupi a nie samo za proslava bevme 1300 zboruvaj realnosta ;)
После утакмицата Вардар - Слога дел од Комити 150 души претежно млади членови отидоа до мостот што ги дели двете страни на кејот , немаше ниту еден шверцер и ниту еден џандар , ова лично го видов со мои очи .
Ако бевте толку силни ке дојдевте барем до кеј како пред 5-6 години кога играа Вардар - Шкендија кога дојдовте 50 души од вашата страна на кеј , браво тогаш за храброста иако тогаш ние бевме 1,000 души само се маваше со камења од двете страни , додека да ви отидеме веќе дојде ЕБР ..
За овој пат не се палете , групата ни беше во лоша состојба а вас нигде ве немаше ,или ДУИ забранил или сте немале храброст ☺
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom