Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Давид не е лошо име, ама па не ми е по мој мерак. Родителите бираат тоа што е во тренд, како да нема други имиња.

Големиот син има српско, а малиот православно име. Кога се бира име се мисли и на тоа детето кога ќе порасне да не му изведуваат друго име. Кога ќе биде возрасен дали ќе го прави сериозна личност. По што смешно е 35 годишен маж со име Кевин, Тео, Лео, Леон....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Vtoroto krsti si go taka.
Sekako prvoto loso si go krstil. T.e. isto ko da ne si mu dal ime, zatoa sto sekoe se vika David.
Koga kje trgne naskolo vo oddelenieto kje bidat 10 Davidi quote]
Извини кумо и фффторото го крстиф без да те прашам ама не знам дали смеам да ти кажам
да не не е по твоите суштинско-естетски норми:D Ама третото...:D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Cekaj be uste ne sum trudna :pos::pos:
Strahinja ti da si go krstis deteto, ne jas.:kuracc:
I Nemanja isto.
Па убаво име е Немања.

Кога се бира име се мисли и на тоа детето кога ќе порасне да не му изведуваат друго име. Кога ќе биде возрасен дали ќе го прави сериозна личност. По што смешно е 35 годишен маж со име Кевин, Тео, Лео, Леон....

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
А мало дете Митко, Атанас, Трифун, Слободан? :D

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
За машко, би го крстил Ангел, по 2јцата мои дедовци. Ем старо македонско, православно име, ем интернационално. Да може и тука да живее, и во странство. :P
А за женско немам некоја изразита желба, нека бира понежната половина. :D

InStealth

Лабаво лавабо
Член од
10 февруари 2015
Мислења
221
Поени од реакции
560
Ако имам машко ќе биде Гого или Дино по дедовците а за женско не знам не сум размислувала.Убаво ми е Ада, Теона, Тара, Дора...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Дефинитивно нема да биде на баби и дедовци. Мајка ми нема лошо име, поарно е од моето у секој случај, али нема шанса. На татко ми во животов едина работа што му ја замерувам е што дозволил името да ми е на мајка му, која 10 пати у живот ја иам видено. Ме зафркнал скроз со таа работа, али ајде, ти ебам поштовање на постари.

Има доста ок имиња инаку, сигурно кога ќе дојде време би размислувала на варијанта да е поретко, али не и невообичаено па да треба да си менува име детето.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Мојот син го нема видено мојот татко, па го носи неговото име. Тоа не е никакво почитување, туку желба. Но, секој не може да ме разбере. :toe:

Преку оноа и со тие кучешките имиња: Ада, Тара, Уна, Миа, Лаура, Лина, Луна, Каја, Лара, Леа, Лео, Клара, Арон, Дино,....

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Мојот син го нема видено мојот татко, па го носи неговото име. Тоа не е никакво почитување, туку желба. Но, секој не може да ме разбере. :toe:
Друго е тоа да е твоја желба.

Kajgana Shop

На врв Bottom