- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
A еве јас никако не можам да разберам како тоа има недостиг на евтина работна рака кога се повеќе технологијата, првенствено РОБОТИТЕ и КОМЈУТЕРИТЕ се повеќе ја заменуваат човечката работна сила, и прочитав некаде дека во блиска иднина роботите и комјутерите ќе ги преземат најголемиот дел на работните места кои сега ги имаат луѓето во многу сектори. Така да корпорациите ќе имаат поголем профит и помалку финансиски трошоци.Баш пред неколку години гледав во една фабрика од некоја од западниве земји околу 100 тина работници биле отпуштени од работа бидејќи биле вишок односно заменети со еден индустриски робот.Германија не ги вика бегалците затоа што сака да изигрува шампион во човекови права, туку и треба работна сила.
Кога се работи за програмери, инжинери, научници, итн. западните земји изобилуваат со такви млади луѓе кои го наоѓаат своето место таму каде што се потребни после завршувањето на образованието и усовршувањето, па не гледам потреба од бескорисна и културулошки и религиски примитивна маса на луѓе кои сакаат да живеат на товар на државата и правејќи проблем наметнувајќи го нивниот начин на живот на домородците. Така да не гледам причина да доаѓаат мигранти како Арапи и Африканци (освен ги оправдувам Сиријците кои немаат каде да одат, плус најголем дел од нив изразуваат желба да се вратат назад кога ќе заврши војната, Ирачаните кај кои исто бегаат од војна, и Либијците). А од мигрантите кои одат во Европа најмалку од нив има Сиријци, Ирачани и Либијци, ама затоа сите се претставуваат Сиријци бидеќи немаат пасоши и не можеш да ги идентификуваш.
Еве да те прашам овие Сиријци се?
Meне не ми изгледаат Сиријци ако збориме по физиономијата и бојата на кожа, јас колку што знам Сиријците се Арапи односно Семити ако не се лажам, а сите знаеме како изгледаат Арапите според физиономијата и бојата на кожа.