Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво на сите, нов сум на форумов па би сакал и јас да поставам едно прашање:
Vo procedura sum za vadenje na bugarski pasos , procedurata ja zapocnav vo 2013ta godina , pominav intervju i site nisani brojceto mi izleze 18-03-2014 godina. Momentalno Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. Dokument od dedo-pradedo nemam za da go dokazam potekloto no imam tetka koja nekako uspea da go dokazi nejzinoto poteklo no taa e na pocetok na procedurata odnosno go dobi proishodot (mislam deka taka se vikase) . Dali mozam so nejziniot proishod da se slepam ili mora da cekam taa da dobie licna karta i pasos ? ( ako cekam da dobie licna karta i pasos ke mi propadni dosegasnata procedura :) ) . Vi blagodaram odnapred se nadevam deka nekoj ke pomogne
Mozes so nejziniot proizhod da se posluzis kako dopolnitelen dokument vo tvojata procedura.Zemi izvodi od kniga na rodenite na majkati ili tatkoti i tetkata,prevedi,legaliziraj pod hitno i podnesi vo Min. za Pravosudie.Ti i tetkati ste vo krvno srodstvo - prvo koleno!Mnogu silen argument za tebe.Udostoverenieto(foto kopija) na tetkati treba da go zaveris kaj notar vo BG i zaedno da gi predades site dokumenti...

Последно уредено:
Дечки дали дур сум во процедура на вадење на пасош, можам да извадам дозвола за престој за причина "вадење на државјанство" бидејќи тоа ми е поважно, а за државјанството кога ќе е готов да го земам?

Дечки дали дур сум во процедура на вадење на пасош, можам да извадам дозвола за престој за причина "вадење на државјанство" бидејќи тоа ми е поважно, а за државјанството кога ќе е готов да го земам?
So drugiot primerok od proizhodot na koj pisuva deka e za postojan prestoj mozes da apliciras vo BG ambasada vo Skopje za "D"Visa so koja ti se odobruva prestoj vo BG.Predhodno treba da najdes adresa na zivealiste vo BG koe e "cisto"-na taa adresa da nema drugi prijaveni osven sopstvenikot.Za vizata odkoga ke soberes dokumenti se zakazuva na tel:058058555 - 60den/min.

Јас чекам 2 и пол месеци веќе. :(
Еве да ви се пофалам, ми пишува дека молбата ми е уважена и е вклучена во Указ ..... Пишав и претходно дека сум од 2012 год, бев на дополнителна и однесов документи од прв братучед што има бугарски пасош.

Со среќа на сите.

Поздрав!!!

Последно уредено:
Еве да Ви се пофалам, ми пишува дека молбата ми е уважена и е вклучена во Указ ..... Пишав и претходно дека сум од 2012 год, бев на дополнителна и однесов документи од прв братучед што има бугарски пасош.

Со среќа на сите.

Поздрав!!!
cestito neka e, i jas cekam za potpis 1 ipol mesec vise ...

Еве да ви се пофалам, ми пишува дека молбата ми е уважена и е вклучена во Указ ..... Пишав и претходно дека сум од 2012 год, бев на дополнителна и однесов документи од прв братучед што има бугарски пасош.

Со среќа на сите.

Поздрав!!!

Само што пиша вчера ти се смени денес? :D хехе ќе си почекам и јас уше месец.

Само што пиша вчера ти се смени денес? :D хехе ќе си почекам и јас уше месец.
Да, најискрено. Уште не е објавен протоколот ама кога го проверувам бројот, ми пишува. Инаку чекав за потпис од крај на јули.

Проверив сега некои преписки кои чекаа указ и указот им е издаден,што значи има издадено нови укази од вицепрезидентот :),кај тие што чекаа 2 и повеќе месеци,така да стрпетесе а не само паника на форумов.

Да, најискрено. Уште не е објавен протоколот ама кога го проверувам бројот, ми пишува. Инаку чекав за потпис од крај на јули.

Нема врска протоколот. Најбитно е тоа што ти е потпишан указот. Сеа може да си закажиш термин да си го земиш државјанството. Со среќа :)[DOUBLEPOST=1444393557][/DOUBLEPOST]
Проверив сега некои преписки кои чекаа указ и указот им е издаден,што значи има издадено нови укази од вицепрезидентот :),кај тие што чекаа 2 и повеќе месеци,така да стрпетесе а не само паника на форумов.

Па тоа си е нормална процедура од 1-3 месеци..

Нема врска протоколот. Најбитно е тоа што ти е потпишан указот. Сеа може да си закажиш термин да си го земиш државјанството. Со среќа :)[DOUBLEPOST=1444393557][/DOUBLEPOST]

Па тоа си е нормална процедура од 1-3 месеци..

Еве излезе и протоколот.

Фала ти и со среќа на тебе и сите други што чекаат.

Поздрав!!!

Еве излезе и протоколот.

Фала ти и со среќа на тебе и сите други што чекаат.

Поздрав!!!

Исто и тебе најверојатно јас у другиот протокол ќе бидам. Т.с после 15-20 дена :d

@Han Asparuh da ne znaes mozebi kolku e taksata za viza D, ili nekoj drug dokolku znae ako moze da pise
100 evra e taksata za D viza[DOUBLEPOST=1444399631][/DOUBLEPOST]A ako si student e bezplatna ![DOUBLEPOST=1444400177][/DOUBLEPOST]Eve i jas proveriv i mene molbata mi e uvazhena!! Sakam pak da povtoram deka prepiskata mi beshe prekratena mart mesec , april bev vraten vo zadolzhitelna i nekade krajot na maj chekav potpis od vice prezidenta .Zatoa drugite ne gubete nadezh inache dopolnitelnite dokumenti mi beja od prv bratuched. Pozdrav do site

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom