Што ви даваат од дома?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Се шо ми е било и ми е потребно, ама проблемо е у тоа шо несум благодарен. Не сме благодарни бе. Тоа е скоко сечиј проблем. Цело време само правеме споредби со другите шо имат и непотребно јадеме гомна и се караме со наште родители ради нивните мали, безначајни "маани". Па нормално дека се попрости од нас, оти израснале у едно сосема друго време, у други околности, али си го посветиле живото да ни пружат на нас се шо мислат дека ни треба. Разбира се дека грешат, али битна е нивната намера.
Така да добиваме СЕ шо ни е неопходно, па дури и луксуз од време на време кој они скапо го плаќат.

Се шо ми е било и ми е потребно, ама проблемо е у тоа шо несум благодарен. Не сме благодарни бе. Тоа е скоко сечиј проблем. Цело време само правеме споредби со другите шо имат и непотребно јадеме гомна и се караме со наште родители ради нивните мали, безначајни "маани". Па нормално дека се попрости од нас, оти израснале у едно сосема друго време, у други околности, али си го посветиле живото да ни пружат на нас се шо мислат дека ни треба. Разбира се дека грешат, али битна е нивната намера.
Така да добиваме СЕ шо ни е неопходно, па дури и луксуз од време на време кој они скапо го плаќат.
И повеќе од што треба добивате особено ако во заедница живеат 3-4 генерации

Како и за секоја работа, имаш Pros и Cons..

Добра страна е што додека живеев со нив не плаќав ништо, се они ми плаќаа, ме школуваа. Кога се вработив веќе подруго беше. Во секое време има зготвено нешто дома за јадење, испеглани кошули итн..

Лоша страна е што доаѓаат од друга генерација, прво комјутерски неписмена (а тоа повлекува и многу други работи), само на готвење мислат и пишување рецепти, и изиграваат надзорни камери, и кога јадеш ти стојат над глава и те прашуваат дали сакаш ова дали сакаш она.. Пробуваат да се мешаат во врската која што ќе ја започнеш итн..

Ама на крај си викам, колку и да ме изнервира оваа жена...фала мамо што секогаш си тука во најтешките моменти за мене. Ме направија да бидам човек, и да живеам како човек, а не како повеќето празна бројка.

1.Праведност, етика, морал, гордост.
2.Сила со која можам да се борам и да докажувам секојдневно дека сум подобар и знам да се издвојам од останатите.
3.Поука, да не штедиш време, пари и средства за да ги направиш среќни оние што навистина ти се најблиски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom