SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.862
- Поени од реакции
- 4.814
A vo kakva forma e? Znaci on se krie vo bezvremenski neprostor!Бог постои, но не во човечка форма, ниту има пол. Тоа е нешто каде нема време и простор.
A vo kakva forma e? Znaci on se krie vo bezvremenski neprostor!Бог постои, но не во човечка форма, ниту има пол. Тоа е нешто каде нема време и простор.
За што јас немам доказ? Каде ти виде дека изнесов некакво тврдење? Кој сака нека си верува и во што сака нека верува.Филозофија. Ни ти немаш доказ. Луѓето сакаат да веруваат, за да си ги олеснат маките на овој свет. По природа се верници луѓето.
Побиен, до ден денеска има дебати затоа, самиот Мајкл Рус призна дека христијаните имаат доста добри одговори за вашите прашања, и самиот вели дека никој не зал време да ги прочита и да ги разгледа. И стварно не знам од која дупка идеш, но очигледно никој не те научил малце на почит, колку детинско однесување.Кои црни точки бе? Малку од малку прочитај нешто, зошто некој воопшто би се гњавел со тебе? Еден засмрден аргумент, милион пати побиен низ историјата го изнесе овде како крајна мудрост.
Твојот "аргумент" можеш да го пронајдеш овде, http://forum.kajgana.com/threads/Пет-докази-на-Тома-Аквински-за-постоењето-на-Бог.68952/#post-5936148,
дел под број 1, дел под број 2. Од твојот аргумент не следи никаков Бог, а најмалку рисјанскиот.
ДОСТА ЛУПАТЕ ГЛУПОСТИ. ЧИТАЈТЕ БАРЕМ МАЛКУ.
Извини ама јас тука не гледам никаков одговор ниту побивање, освем: не, не е тоа така, прашај научник и прашања кои ми ги поставуваш мислејќи дека ќе постигнеш нешто.Ок прифаќам извинување
Испаѓа? Од каде тоа? Според некоја твоја наука? Еве и да го вратиш бенгот назад не испаѓа баш така.
Прашај научник. Никој не тврди што било пред тоа, има некои претпоставки но ти се само претпоставки. Најдобар одговор даваат ведите (што не мора да е точно) за разлика од книжето ваше кое не дава никакви одговори. Екс нихило ствара вашиот бог. Кажи од што создаде бог се? Од ништо, така?
Сосем погрешно. Не мора. А и ако веќе е нешто однадвор не ќе да е JHVH.
Па што тогаш со библијата пробуваш да побиеш наука?
Сите ти се веќе побиени затоа што се глупост и лаги. Не е така, ја искривуваш науката за да си ја прилагодиш на твоето верување.
Немам намера видеа да гледам, не се тоа аргументи. Ти не си изнесол аргументи. Си изнесол неколку лаги, извртена некоја наука како тебе ти одговара (не дека ти ја измисли, копи пејст ти е). Еве те прашувам пак од што тој твојот бог створи се? Од ништо ли? Одговори на ова па ќе одиме натаму.Извини ама јас тука не гледам никаков одговор ниту побивање, освем: не, не е тоа така, прашај научник и прашања кои ми ги поставуваш мислејќи дека ќе постигнеш нешто.
Дај некој аргументи.
https://www.youtube.com/watch?v=fzu8as5sanY
https://www.youtube.com/watch?v=S0FIGXuy3jw
https://www.youtube.com/watch?v=5dpj7Q4JX4U
Побиен, до ден денес има дебати за тоа, самиот Мајкл Рус призна дека христијаните имаат доста добри одговори за вашите прашања, и самиот вели дека никој не зел време да ги прочита и да ги разгледа. И навистина не знам од која дупка доаѓаш, но очигледно никој не те научил малку на почит, колку детинесто однесување.Побиен, до ден денеска има дебати затоа, самиот Мајкл Рус призна дека христијаните имаат доста добри одговори за вашите прашања, и самиот вели дека никој не зал време да ги прочита и да ги разгледа. И стварно не знам од која дупка идеш, но очигледно никој не те научил малце на почит, колку детинско однесување.
Признавам дека немам дебатирано со атеисти до сега, не сум собирај многу аргументи, но тоа што го знаев од општа култура г онапишав, затоа што во подфорумов тоа се бараше и ако сакаш веќе да дебатираш, правиго тоа со почит, а не како некој сељак да се обратуваш така како небаре цел живот да ме знајш.
Срамота !!![
Значи ти ми ги покажуваш грешките што ги направив поради замор ( затоа што работев цел ден), брзање во пишувањето (затоа што морав да си легнам, зада одам на работа и другиот ден) и диалектна варијанта, затоа што не сум од Скопје и за тебе чудно ти гледа.Побиен, до ден денес има дебати за тоа, самиот Мајкл Рус призна дека христијаните имаат доста добри одговори за вашите прашања, и самиот вели дека никој не зел време да ги прочита и да ги разгледа. И навистина не знам од која дупка доаѓаш, но очигледно никој не те научил малку на почит, колку детинесто однесување.
Признавам дека немам дебатирано со атеисти до сега, не сум собрал многу аргументи, но тоа што го знаев од општа култура го напишав, затоа што во подфорумот тоа се бараше, и ако сакаш веќе да дебатираш прави го тоа со почит, а не како некој сељак да се обраќаш така како небаре цел живот да ме знаеш.
Срамота!!!
Навистина срамота.
Интересно прашање, но сепак малку чудно, за тоа јас не сум многу сигурен, но ако тој го создал универзумот, нешто што се состои од простор, време и материа, тој по самата дефиниција мора да е над сето тоа за да може да создаде, па така предпоставувам дека ја немаме таа можност да знаеме од што и како. Но сепак според самата предпоставка за едно битие кое ги создаде овие димензии, тоа мора да е над нив, значи мора да е на највисокоит степен и во тој случај тој е семоќен и премногу комплексен, со тоа и далеку од нашето разбирање, така да единственото што го имаме се теории, но ќе проверам за секој случај ако можам да најдам нешто.Немам намера видеа да гледам, не се тоа аргументи. Ти не си изнесол аргументи. Си изнесол неколку лаги, извртена некоја наука како тебе ти одговара (не дека ти ја измисли, копи пејст ти е). Еве те прашувам пак од што тој твојот бог створи се? Од ништо ли? Одговори на ова па ќе одиме натаму.
Интересно, ем не знаеш ем скокаш. Ама затоа “знаеш“ за биг бенгот. Видовме колку знаеш. Големата грешка што ја правиш, што си прочитал (а не си дочитал) од некои си квази научници како со ненаучни методи (дедукција која почнува од погрешни премиси) пробуваат (и редовно не успеваат) да побијат “големата експлозија“, еволуцијата....и тн. се со цел да покажат дека нивното верување, кое не е наука, како поверојатно. Но знаеш што? Има една лоша вест за тебе. И да некој евентуално успее, во што се сомневам, да докаже дека не се точни тие теории, нема да го докаже постоењето на богови, а и кои богови би ги докажал? Хиндуистичките?Интересно прашање, но сепак малку чудно, за тоа јас не сум многу сигурен, но ако тој го создал универзумот, нешто што се состои од простор, време и материа, тој по самата дефиниција мора да е над сето тоа за да може да создаде, па така предпоставувам дека ја немаме таа можност да знаеме од што и како. Но сепак според самата предпоставка за едно битие кое ги создаде овие димензии, тоа мора да е над нив, значи мора да е на највисокоит степен и во тој случај тој е семоќен и премногу комплексен, со тоа и далеку од нашето разбирање, така да единственото што го имаме се теории, но ќе проверам за секој случај ако можам да најдам нешто.
Значи ти ми ги покажуваш грешките што ги направив поради замор ( затоа што работев цел ден), брзање во пишувањето (затоа што морав да си легнам, за да одам на работа и другиот ден) и дијалектна варијанта, затоа што не сум од Скопје тебе чудно ти изгледа.Значи ти ми ги покажуваш грешките што ги направив поради замор ( затоа што работев цел ден), брзање во пишувањето (затоа што морав да си легнам, зада одам на работа и другиот ден) и диалектна варијанта, затоа што не сум од Скопје и за тебе чудно ти гледа.
Морам да кажам, дека немаш никакво воспитание. Нека ти е Господ на помош.![]()
![]()
![]()
Хахахахаххахаха браво супер, треба да те пофали наставничката.Значи ти ми ги покажуваш грешките што ги направив поради замор ( затоа што работев цел ден), брзање во пишувањето (затоа што морав да си легнам, за да одам на работа и другиот ден) и дијалектна варијанта, затоа што не сум од Скопје тебе чудно ти изгледа.
Морам да кажам, дека немаш никакво воспитание. Нека ти е Господ на помош.![]()
![]()
![]()
Тебе не треба. Елементарно си неписмен, сакаш да дискутираш теологија и апологетика.Хахахахаххахаха браво супер, треба да те пофали наставничката.![]()
Проблемот е што мислиш дека имаш совршена логика(тоа што си неориентиран во време и простор е друга работа) па затоа другите ти се чинат неписмени + различни свеќања не поднесуваш и луѓето со такви различни мислења посакуваш да исчезнат.Тебе не треба. Елементарно си неписмен, сакаш да дискутираш теологија и апологетика.
Хахахахахаха, кој сељак си бе дете. Значи, наместо како еден нормален човек да комуницираш со еден попријатен дух, ти со навреди продолжуваш, тоа е ако од дома никој не те научил да се однесуваш коректно према други, никој нема да те научи.Тебе не треба. Елементарно си неписмен, сакаш да дискутираш теологија и апологетика.
Ако сакаш да ме навредуваш мене слободно, но не го навредувај местото од каде што идам.