Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Нема рационално објаснување, едноставно не се совпаѓа со догмата што му ја сервираат. Му рекле, ако видиш нешто што ќе почне да ти го менува мислењето, тоа е глупост.
Одлично кажано.
Посакувам Македонија да имаше повеќе интелигентни и критични луѓе како тебе кои знаат да донесат аутсајд оф д бокс анализа на вакви општествени и политички теми.

Глупост лесно се деконструира. Само треба да кажат име и презиме на некој што направил повеќе. Или што има биографија што ветува дека ќе направи повеќе.
Абе еве он си ги кажа минимум критериумите кои треба да ги исполнува лидер пред нивните членови, 90 IQ и минимум морален компас. И според овие критеруми што е Заев ако не лош избор. А што е со тие што го избрале и што го следат?[DOUBLEPOST=1443391826][/DOUBLEPOST]
Одлично кажано.
Посакувам Македонија да имаше повеќе интелигентни и критични луѓе како тебе кои знаат да донесат аутсајд оф д бокс анализа на вакви општествени и политички теми.
Out of the box се вика. И темава не е за анализа на политичките партии, туку е сосема друга. А тоа што на некои луѓе секоја тема им инспирира политички муабет, тоа е друга работа.

И тие што се радуваат на чешмичињата да ги баталиме? Нема врска што некој ги довел во ситуација да се радуваат на чешми и асфалт во 21ви век, бидејќи тоа дотогаш не го виделе? Бидејќи се радуваат на чешмата, тие се виновни и не ја заслужуваат?

Владеење во Македонија значи градење на водоводи, чешми, инфраструктура, делење субвенции и такви други неопходности. Зборување за демократија во ваква Македонија е паразитирање, не владеење. И тоа е најголемиот успех на Груевски. Ги исшутира паразитите од власт и сега ги жонглира до степен на полудување. Некои ко Најчевска веќе се блиску и до клиничко лудило.

"207.000.000" € скопје 2014та, за тие чешмичиња и фонтанчиња збориме? Или за чешмите у студентски?

"207.000.000" € скопје 2014та, за тие чешмичиња и фонтанчиња збориме? Или за чешмите у студентски?
Поише е СК 2014. Јас мислев на истите чешми на кои мислеше Ставрогин. Скопје 2014 е друга тема и е уште еден пример зошто Груевски е различен од сите пред него.
А што е со тие што го избрале и што го следат?
Очајни?

Ќе прифатам, кога ќе ми објасниш кој дел го пропуштам.
Не дека пропушташ намерно потенцијални кандидати туку дека користиш дебела филтер хартија кога селективно ги кажуваш само успесите на Чаушеску. Али според твоите протоколи за дефинирање ствари, чим така дефинираш успеси, Голем Брад би требало да биде Ситизен Кејн и Јамајка да има алеф IQ.

Абе еве он си ги кажа минимум критериумите кои треба да ги исполнува лидер пред нивните членови, 90 IQ и минимум морален компас. И според овие критеруми што е Заев ако не лош избор. А што е со тие што го избрале и што го следат?[DOUBLEPOST=1443391826][/DOUBLEPOST]
Out of the box се вика. И темава не е за анализа на политичките партии, туку е сосема друга. А тоа што на некои луѓе секоја тема им инспирира политички муабет, тоа е друга работа.
Без разлика. Самите лични способности на една индивидуа да донесе остроумна анализа за така секојдневни а сепак затскриени теми од политиката се вреднуваат мошне високо во академските и граѓанските кругови низ земјава.

Без разлика. Самите лични способности на една индивидуа да донесе остроумна анализа за така секојдневни а сепак затскриени теми од политиката се вреднуваат мошне високо во академските и граѓанските кругови низ земјава.
Не ја донесов јас анализата за критериумите, ставрогин ја донесе, заслугите се негови.

Не дека пропушташ намерно потенцијални кандидати туку дека користиш дебела филтер хартија кога селективно ги кажуваш само успесите на Чаушеску. Али според твоите протоколи за дефинирање ствари, чим така дефинираш успеси, Голем Брад би требало да биде Ситизен Кејн и Јамајка да има алеф IQ.
Кога на другата страна немаш ниту еден успех, во еднина, тогаш неуспесите на Чаушеску се многу небитна ствар.

Поише е СК 2014. Јас мислев на истите чешми на кои мислеше Ставрогин. Скопје 2014 е друга тема и е уште еден пример зошто Груевски е различен од сите пред него.

Истата тема е џабе сеграгираш, иначе се слагам скроз дека грујо е различен од другите, грујо е Бог на водата! Никој не напраил толку јаки чешми и фонтани ко него! Добро напраил... Али не кај нас. Чак и палмите имаат туш! Мислам толку да откачиш тоа ми е надвор од имагинација! Различен од другите е мал збор, потценување.

Не ја донесов јас анализата за критериумите, ставрогин ја донесе, заслугите се негови.
Скромноста е исто така битна човекова доблест. Само човек треба понекогаш да пази да не претера со истата.

Види, да се разбереме, си имаат некоја реална мака, која потекнува баш од ова владеење. И може да се каже очајни, во вистинска смисла на зборот. Меѓутоа пак ќе кажам ова не е начин. Ароганцијата ствара одбивност. Има многу луѓе кои не го сакаат режимот на Груевски, меѓутоа во никој случај нема да застанат позади политичка структура која на своја страна ги има Најчевска и Милчин.

Неможам од друга страна да негирам дека таквата игра на СДСМ највеќе му одговара баш на Груевски. Методите на следбениците на ликот и делото на Заев на форумов се жив пример за тоа. И некој кој имал ниет да гласа за СДСМ, го оттргаат со своите арогантни настапи, навреди и омаловажувања.

Јас ви се чудам на памет како можете да се убедувате со овие секташиве, нели гледате колку и да пишувате и се трудите небива, нив Груевски им е бог и нема друг, он е најдобар, само он работи во Македонија прави патишта, водоводи, инфраструктурни објекти, покачува плати, пензии, спроведува демократија на фер демократски избори партали прави, а тоа дека имаме најкатастрофа пат не е точно, дека здравството ни е у курац исто така не е точно, дека инспекциите работат селективно исто така не е точно, локалните полицајци се понашаат како шерифи и тоа не е точно, се ова се лаги на комуњарите кои сакаат да дојдат на власт да ја продадат државата и името и да не уништат да не постоиме.
А ги слушал нив или вести на Сител МРВ неверувам дека ке забележите некоја разлика...

Скромноста е исто така битна човекова доблест. Само човек треба понекогаш да пази да не претера со истата.
А фала што ме подсети, баш мислев да претерам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom