Мигрантите низ Македонија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Кога сите аргументи се исцрпени следува - брат не знаеш ти како е во војна не си искусил не дај боже тука такво нешто да се деси.
Пошто според нив вакво нешто се нема десено до сега во светот (да има војна) и знаат дека реакцијата на мигрантите кои одбиваат да проаѓаат на граничен премин, да се легитимираат и да акаат преку 10 земји е сосема нормална. Они имаат целосно разбирање за малоумник од авганистан, но немаат разбирање за луѓето кои се прашуваат чекај бе за 10 години што ќе биде кога уште од сега е хаос.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Многу безвеза е што заради целата ситуација сега и ние не можеме граници како луѓе да поминеме оти има гужви, нервози, контроли. Планирав да патувам некаде сега за празнициве во октомври, но проблемите со затворените граници и мигрантите ме предомислуваат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А тука пола Македонија се тепа да студира и работи во Словенија, види разгалени избеглици, многу прибирливи за некои кои оставиле се набрзина и бегаат од војна да си го спасат голиот живот.

Т

Триптико

Гостин
А тука пола Македонија се тепа да студира и работи во Словенија, види разгалени избеглици, многу прибирливи за некои кои оставиле се набрзина и бегаат од војна да си го спасат голиот живот.
А таа пола Македонија да побара работна виза (не азил), уште од Скопје ќе ја спречат да тргне кон Словенија.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
600 Финци денеска застанаа на границата со Шведска и направија жив зид за да ги спречат мигрантите да дојдат кај нив !!

Европа се буди,уште ние да се разбудиме и да направиме некаков протест !!

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
600 Финци денеска застанаа на границата со Шведска и направија жив зид за да ги спречат мигрантите да дојдат кај нив !!

Европа се буди,уште ние да се разбудиме и да направиме некаков протест !!
Изгледа ние ќе испаднеме по фини од финците..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Ама не гледате ли дечкото колку е гревота, само бара подобар живот кај шо не мора да убива неверници повеќе... /s
Поише ми личи дека е во потрага на нови неверници за убивање....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Поише ми личи дека е во потрага на нови неверници за убивање....

Ahmad Al Hajjeh : a terrorist belongs to al nusra front, responsible for slaughtering many Syrian soldiers.

now .. he is an "innocent" refugee in Germany.

Kajgana Shop

На врв Bottom