Kali Linux Grub

• Креатор на темата Креатор на темата k1k0sK
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера избришав партитиции на калито по грешка со цел бев да го избришам цел ос ама не испада така.По следното уклучување на пц то се уклучува
Error: no such partition
Entering rescue mode...
grub rescue>
Немам никаков пристап до ништо

Вчера избришав партитиции на калито по грешка со цел бев да го избришам цел ос ама не испада така.По следното уклучување на пц то се уклучува
Error: no such partition
Entering rescue mode...
grub rescue>
Немам никаков пристап до ништо
ОКеј, коа отвараш тема објасни шо се дешава. Небитно
Сум го имал овој проблем... чаре: бутирај live било што, може и кали во секој случај и пробај среди си ги партициите (gparted, fdisk Или gdisk cgdisk) зависи шо користиш.
Ако не успееш тука, тогаш формат пошо друго не те спасува.
Да не сум песимист ко шо глеам boot и root партиција си скинал така да мислам дека формат не ти бега.

ОКеј, коа отвараш тема објасни шо се дешава. Небитно
Сум го имал овој проблем... чаре: бутирај live било што, може и кали во секој случај и пробај среди си ги партициите (gparted, fdisk Или gdisk cgdisk) зависи шо користиш.
Ако не успееш тука, тогаш формат пошо друго не те спасува.
Да не сум песимист ко шо глеам boot и root партиција си скинал така да мислам дека формат не ти бега.
Не може да се форматира одма излегува ова пробав со усб бутирано хп на него али џабе.Не сум многу запознаен многу со ова live ќе читнам.Сепак фалати :)

Ohhh Skiddie here ! Бегајте хакериште. Мајтап бе. Пробај некое лајф дистро отвори го и напиши ја командата update-grub почекај неколку секунди и ако се излистат оперативнтие систем ur done ама ако не тогаш земи GParted клај на лајф дистрото и суреди ги партизите.

Вчера избришав
vga-fail.jpg

Едноставно инсталирај нов оперативен систем, ако си сакал да го избришеш подобро репартиционирај при инсталација него да го средуваш GRUBот.

Ако целта ти е само да спасиш Windows (зошто ако си ја оштетил / партицијата не можеш да го спасиш Linuxот), внеси инсталациско CD и иди System recovery - command prompt и bootrec /fixmbr... или иди директно на startup repair.

P.S. не чепкај Кали додека не си научил Linux како функционира

Едноставно инсталирај нов оперативен систем, ако си сакал да го избришеш подобро репартиционирај при инсталација него да го средуваш GRUBот.

Ако целта ти е само да спасиш Windows (зошто ако си ја оштетил / партицијата не можеш да го спасиш Linuxот), внеси инсталациско CD и иди System recovery - command prompt и bootrec /fixmbr... или иди директно на startup repair.

P.S. не чепкај Кали додека не си научил Linux како функционира
Проблемот е што само kali linux можам да бутирам на усб,виндовс не го чита при бутирање.

Проблемот е што само kali linux можам да бутирам на усб,виндовс не го чита при бутирање.
Од УСБ можеш да бутираш само live верзијата на Kali Linux, а GRUBот ти е зезнат и не можеш да кренеш ниту еден од оперативните системи на хард диск?

Како што ти пишав погоре, или среди го Windows bootloaderот со Windows CD или инсталирај нов GRUB.

Фала на сите што се потрудивте да ми помогнете,средив.Со бутирање кали линукс на усб започнав нова инсталација.Кога стигнав до партитициите им направив erase и со тоа се откачив од grub bootloader.[DOUBLEPOST=1442783912][/DOUBLEPOST]Ради слаби перформанси само live ќе го бутирам за да се усовршувам по малце.
P.S Ева ова беше пробно само ме интересираше разликата помеѓу linux i windows.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom