Каков бре Пецак какви бакрачи...
Па него го молеа Ефтовци да се врати иако беше повреден, нејќеше ни да чуе... Лани седеше без клуб до октомври ги маткаше Ќани и Кире и на крај потпиша за Струмица. Завршена приказна е Пецако. Нема ни трага од оној играч шо 2007/08ма му даде на Вардар гол во последна секунда за реми во Битола. Сигурен сум дека и да дојди, еден ден да касни платата прв ќе го крени сидрото, плус нема никаква теорија тој да му е замена на Дрогата тек па Дрогата да му е капитен него. Сите овде пиштите дека нема лев бек да го смени Дрогата... А Кире е најопасен кога е најпотценет

.
Ни Пецако ни Везенио... Додуша не гледам ниеден од Струмица кој би можел нас да ни брка работа. Младеновски евентуално, мада мене лично не ме бендисва.
Добро е то шо преодниот рок трај до крајот на јануари некаде... Има простор за корекција ако евентуално нешто чкрипи во првите кола. Има и играчи на лагер низ балканот со багер да ги риниш. Нека го потпишат и Левов да имаме барем двајца леваци, па за еден бекап лев бек можи да се ископа до Нова година некаде.
Моја прогноза е дека Металург нема да биди така доминантен и сигурно ќе киксни негде лево-десно, мада за очекување е да бидат први. За второ место има еден куп кандидати и ќе биди многу тесно, Охрид е солиден, Прилеп и Радовиш се незгодни... МРК има солидна екипа и тука сме ние од позади ако некоја од овие екипи погоре го изгуби компасот на почеток. Работнички имаа големи планови ама слабо реализација, со Козле и браќата Маркоски па и со Ванчо (ако се реактивира...) пак се циркус екипа и не очекувам многу многу од нив...
Велес се засили со Горјан Анастасовски
Левото крило на Вардар во сезоната... 2005/06 некаде
И од нив не се очекува многу...