Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
добро луге велите има избори НО КАКВИ СЕ ТИЕ ИЗБОРИ за власт ли или нешто друго,поентата ми е дан дојдат другите на власт и да речат неможе законот останува ист?????ПРЕМНОГУ ОДОВЛЕКУВАЊЕ ИМА................

Ај нека ми е честито !!

Статус'т на зајавлението е : Издадено удостоверение

Во понеделникот, ми пишуваше "Исчаква финален статус" се до денеска, сега проверувам, и добив происход !! Колку за инфо чекав 7 месеци без промена на статус, бев во Софија, и таму ми кажаа дека ке проверат што е проблемот. Средија за неполни 10 дена и добив происход. Не губете надеж.

Може информација ??
Како делуваат кога ќе влезеш да аплицираш во бг. конзулат ?
Поставуваат ли некои прашања и т.н , однос, провокација , пристојно се однесуваат..
имам информации дека треба да бидеш пристоен кога ќе влезеш и што ќе ти кажат тоа да правиш (во смисла со документацијата) не треба мн. да поставуваш прашања, да докажуваш нешто и т.н . идеш точно на време у закажан термин без задоцнување ..
сега да ја опише коректноста од нивна страна према странката (т.е према нас)
е сеа кој ги посетил нека пише што се дешава внатре ...

Vnatre si kako pred strelacki vod ne smees da poglednes ni levo ni desno se se snima mozebi ce iskocis na skriena kamera ne se znae ....Daj ne tropaj gluposti se odnesuvas najnormalno nosis sto treba dokumenti ti pomaga toj na vrata barem vo Skopje se e korekno nemoj da mislis deka nekoj ce se zamara tolku so tebe abe ajde e sega da toa e tocno ne bi trebalo da zakasnis na terminite koi ce ti gi kazat korekni se 1000000% i ti pomagaat mnogu iskreno

a dali imas nekoe soznanie jas sum na dopolnitelna proverka i baska imam podadeno dokumenti so prv bratucet eve vejke 10 meseci od koga gi podadov nema nikakva promena da podnesam i takva potvrda dali bi smenilo nesto pozz
so prvi brstucedi mine, pocekaj ke ti izleze. Ne ti treba togas potvrda. Znaci pisuvam oti moja bratucedka zema vrz osnova na brat mi , dodeka cekavme imase i ednacprijatellka koja zems proishod od prv bratuced. Ke bide ne beri gajle

Ова што го кажа министерот е за нов закон за бугарско државјанство, нема врска со законот што го чекаме за блгарите изван Република Блгарија т. е. за полесно докажување на бугарски происход. Колку да нема забуни...

МИСЛАМ ДЕКА ОВА НЕ ЗАСЕГА СИТЕ ЕВЕ ГИ ПРЕДЛОЗИТЕ,,,, ТЕКСТ + ВИДЕО

http://bnt.bg/news/obshtestvo/ba-lgarski-pasport-sreshtu-izpit-po-istoriya
Zdravo @Pepibe. Ima najdole vo tekstot mnogu jasna poraka i odogovor na ovoj predlog i veli:

Засега не е јасно дали предложението ште мине в парламента. На какви точно в'проси ште отговарјат кандидатите, какви ште са изпитите – с'што е мистерија. Всички експерти обаче вклјучително и депутатите от Комисијата за б'лгарите в чужбина са категоричнитрјабва да се ускори процедурата по получаване на б'лгарско гражданство. С каквито мерки това е в'зможно.

Последно уредено:
Борис Вангелов, директор на ДАБЧ одговори на прашање за добивање на бугарско државјанство на граѓаните на Република Македонија.

Тој објасни дека тие можат да потврдуваат бугарско потекло на следниов начин - прво со документ кој докажува бугарскиот потекло на нагорна линија или блиски на него. Ако нема таков документ може да се користи бугарско државјанство на негови роднини. Ако недостигаат и двете, делува сертификат издаден од бугарска организација.
EDEN CLEN VI GO PREVEDE. JAS KE VI PRAVAM COPY-PASTE DODEKA SITE DA RAZBERAT

Борис Вангелов, директор на ДАБЧ одговори на прашање за добивање на бугарско државјанство на граѓаните на Република Македонија.

Тој објасни дека тие можат да потврдуваат бугарско потекло на следниов начин - прво со документ кој докажува бугарскиот потекло на нагорна линија или блиски на него. Ако нема таков документ може да се користи бугарско државјанство на негови роднини. Ако недостигаат и двете, делува сертификат издаден од бугарска организација.
EDEN CLEN VI GO PREVEDE. JAS KE VI PRAVAM COPY-PASTE DODEKA SITE DA RAZBERAT
vistina,na meil ni odgovorija da si zememe potvrda od Bugarski klub Skopje. Taka da Gn Mladenov e za ova na raspolaganje odlicno za tie sto nemaat rodnina

Ај нека ми е честито !!

Во понеделникот, ми пишуваше "Исчаква финален статус" се до денеска, сега проверувам, и добив происход !! Колку за инфо чекав 7 месеци без промена на статус, бев во Софија, и таму ми кажаа дека ке проверат што е проблемот. Средија за неполни 10 дена и добив происход. Не губете надеж.
Честито(y)

Ај нека ми е честито !!

a so kakov dokument dobi proishod ako ne e tajna pozz[DOUBLEPOST=1442477310][/DOUBLEPOST]
so prvi brstucedi mine, pocekaj ke ti izleze. Ne ti treba togas potvrda. Znaci pisuvam oti moja bratucedka zema vrz osnova na brat mi , dodeka cekavme imase i ednacprijatellka koja zems proishod od prv bratuced. Ke bide ne beri gajle
ti blagodaram nataly pozz

Тој смета дека радикалното забрзување на постапката ќе оди преку промена во филозофијата ѕ. Наместо да се бара утврдување на документарна и историска припадност и потекло кон бугарско државјанство, да се движи кон логика во која лицето да изјавува таква припадност.

Ако одговара на одреден тип карактеристики, може да положи испит на бугарски јазик и покаже познавање на прашања кои покажуваат приврзаност кон бугарската нација, тогаш да му се дава бугарско државјанство.

Ова се однесува на тие што немаат стари документи да поминуваат со обична изјава и испит, или да има испит за сите?
Се мисли на тестирање за добивање на проиход во дабч или во министерство за државјанство?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom