Помош, софтверски проблеми и совети

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дали имал некој сличен проблем како овој?

Пред два дена thumbnails-ите од сите слики што имам на компјутерот (без разлика каде се) престанаа да ги покажуваат сликите во мини големина. Само во preview прозорецот од десна страна ако е кликната индивидуална слика. Пробав со стандард решенија како organize > folder and search options > view > always show icons, never thumbnails, затоа што беа као препорачани, али ништо.

Скенирав и за вируси и маlware - се е чисто. Не знам што следно да пробам. Ако некој успее да ми заврши работа, частам пиво :D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Дали имал некој сличен проблем како овој?

Пред два дена thumbnails-ите од сите слики што имам на компјутерот (без разлика каде се) престанаа да ги покажуваат сликите во мини големина. Само во preview прозорецот од десна страна ако е кликната индивидуална слика. Пробав со стандард решенија како organize > folder and search options > view > always show icons, never thumbnails, затоа што беа као препорачани, али ништо.

Скенирав и за вируси и маlware - се е чисто. Не знам што следно да пробам. Ако некој успее да ми заврши работа, частам пиво :D
Одштиклирај го и пак штиклирај го ова

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.747
Поени од реакции
27.749
Тоа е истото што го објасни претходно.
@Шкорпион програмов ми го среди еднаш проблемот со thumbnails за видео фајлови а гледам дека има опција и за слики. Плус многу побрзо ги генерира.
Пробај го. Рестартирај компјутер отпосле. Дали имаш инсталирано некоја програма во скоро време која можеби има зезнато нешто околу ова (оди во control panel, remove programs подреди ги по date installed)? Ако имаш, uninstall.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тоа е истото што го објасни претходно.
@Шкорпион програмов ми го среди еднаш проблемот со thumbnails за видео фајлови а гледам дека има опција и за слики. Плус многу побрзо ги генерира.
Пробај го. Рестартирај компјутер отпосле. Дали имаш инсталирано некоја програма во скоро време која можеби има зезнато нешто околу ова (оди во control panel, remove programs подреди ги по date installed)? Ако имаш, uninstall.
Фала ти, ќе пробам па ќе видам како ќе иде со програмов.

Инаку само една програма имав инсталирано, ноќта помеѓу 11ти и 12ти. Ама срањево почна од 10ти дента кога го упалив компјутерот. Така да не е програмата во прашање веројатно.

Со што ги отвараш сликите? Најверојатно имаш наместено некоја програма под default за отворање слики и затоа така ти ги покажува.
Повеќето се дифолт под Микрософт Офис 2010, и мал дел со Адоби Илустратор. А тие два програма од секогаш сум ги користел. Не е нешто сменето.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
Дечки здраво. Незнам колку ја погодив темава ама иам еден проблем. Имам windows 10 со инсталиран .NET Framework 4.5 е арно ама и требало на сестрами за некоја игра 3.5 заедно со 2.0 и 3.0. Пробвам веќе цела вечер и никако не сакат да се спуштит ( Еrror code 0x800F0906 ).

Најдов нешто на интернет чекори за инсталација на чудово ама проблем е шо не можам да го спуштам.

Помош некој?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
кога влегувам во некоја игра, и сега сакам да влезам на едно место и треба да претиснам F2 , и кога стискам F2 ми се намалува брајтнесот на лаптопот.. како да го средам тоа?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.747
Поени од реакции
27.749
Дечки здраво. Незнам колку ја погодив темава ама иам еден проблем. Имам windows 10 со инсталиран .NET Framework 4.5 е арно ама и требало на сестрами за некоја игра 3.5 заедно со 2.0 и 3.0. Пробвам веќе цела вечер и никако не сакат да се спуштит ( Еrror code 0x800F0906 ).

Најдов нешто на интернет чекори за инсталација на чудово ама проблем е шо не можам да го спуштам.

Помош некој?
Која е играта? Еророт е најверојатно затоа што windowsот смета дека нема потреба од старите фрејмворк.
Пробавте да ја ставите играта без тие да се инсталираат? Може ќе работи.
Ако сте пробале а не бива, дали сте сигурно дека е ради фрејмворкот?
кога влегувам во некоја игра, и сега сакам да влезам на едно место и треба да претиснам F2 , и кога стискам F2 ми се намалува брајтнесот на лаптопот.. како да го средам тоа?
Која по ѓаволите е таа игра која го користи копчето F2 во нејзе за нешто важно (претпоставувам)? Има ли во options да го смениш, да не биде F2?
А се случува тоа што треба да се случи кога стискаш F2 или само се намалува брајтнесот?
А и на лаптоп обично функциските копчиња имаат 2 можности, пробај држи fn + F2.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Работат и задолжителни се фрејмворк ако некоја игра го бара безразлика дали е windows 10

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
Која е играта? Еророт е најверојатно затоа што windowsот смета дека нема потреба од старите фрејмворк.
Ако сте пробале а не бива, дали сте сигурно дека е ради фрејмворко
мислам smite некако беше...и да сигурнен сум дека е ради фрејмворкот пошо све океј се инсталира освен то. пробав да ја прескокнам таа инсталација ама без неа не се уклучува играта...за разлика на пример фифа14 можев и без фрејмворк да ја играм...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Ако сте пробале а не бива, дали сте сигурно дека е ради фрејмворкот?

Која по ѓаволите е таа игра која го користи копчето F2 во нејзе за нешто важно (претпоставувам)? Има ли во options да го смениш, да не биде F2?
А се случува тоа што треба да се случи кога стискаш F2 или само се намалува брајтнесот?
А и на лаптоп обично функциските копчиња имаат 2 можности, пробај држи fn + F2.
Virtual Tennis 4
ми треба да влезам да сменам левел , така пишува, да стиснам F2 :D

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.805
Поени од реакции
2.373
Како да направам бутабилно усб и двд.. Пробувам овие 4 дена, нерви искинав..

Kajgana Shop

На врв Bottom