Уште по зле. Значи многу от тие се решили да се заселат дефинитивно во тие држави.
Миграциони процеси винаги е имало и ке продолжи да има. Ништо лошо нема во тоа.
Точно. Индикативно дека и образованието во Бугариjа не чини. Уште една от многуто каузи за емиграциjа от Бугариjа.
Тоа абсолутно не е доказ,ако погледнеш,многу странци се школуват овде. Доста грци,доста от арабските држави.
Отново врз база на мало податоци,правиш големи заклучоци.
Ти ме приклучи и мене кон овие луге.
Отново прашам, кои сме и каква цел имаме?
Кои сте...секи може да види. Каква цел имате...вие можете да си кажете. Не сум баба Ванга.
Ти обjаснив веке. Фактот дека лугето се готови да заминат на илиjади километри и да изостават своjи деца, маjки, баби, дедовци покажува дека се принудени от условите на живот во Бугариjа.
Значи и во цела источна Европа тоа е тренд. Не гледам да сме изклучок.
Не одат на ваканциjа, деген.
Слободното движене на луге ,стоки и капитали е многу,многу повеке от ваканциja.
Слободно движене е да можам да идам утре и да започнам работа во Чешка,Полска,Германиja или Хрватска работа.ако сакам да започнам да живеам тамо,да гласам за месна самоуправа,да имам право да бидам биран.
Уште един пат покажувате едно сериозно непознаване на основните принципи на ЕС.
Jас навредувам и сум во право. Деген.
Навредуването ти покажува само немок за дискусиja и немок на аргументи. Затоа и нема да отговорам на нито едни пост или дел каде се однесуваш вака.
Уште полошо ти сам признаваш,дека наполно сознателно навредуваш.
Тезата ми е дека независно от селективните статистики кои постираш има факти кои не можеш да негираш. Бугариjа страда от масова емиграциjа, Бугариjа е екстремно сиромашна и за 8 години во ЕУ квалитетот на живот почти не е мрднал. И тие статистики кои подбираш не се е преведуват во реалност. Односно, лугето не го чувствуват прогресот коj ти го покажуваш на карта. Државата не функционира во ни еден сектор, нема разделение на власт, корупциjата е хронична болест во Бугариjа. Инфраструктурата е во жалосна состоjба, здравството е трагедиjа, микрокриминалот е секојдневие...
И овие се уште причини да се емигрира.
Ако тврдиш,дека постирам селективни,даj неселективните или целостните статистики.
Бугариja и не мал дел от източна Европа страта от емиграциja ком Западна Европа и тук ние не сме изклучок. Покажав ви загуба на популациja на балтичките држави. Со ништо не се разликуват.
Државата не функционирала во ни един сектор...па ако не функционира,како постои?
Корупциjaта била хронична болест. Регионот не се разликува многу ...значи и на целиот регион тоа е проблем...
Бугариja и Романиja са на 69 место. После нас са например: Црна Гора - 76 место, Србиja-78 место,Албаниja-110 место, Косово - 110 место
Турциja и вие сте на 64 место . Не гледам голема разлика...
Во ЕУ,Бугариja,Романиja,Грциja,Хрватска,Чешка и Латвиа сме ставени во една корпа за корупциja.
Инфраструктурата била во лоша состоjба...па препорачувам ти да прошеташ малце повеке и да видиш дали тоа е вистина или не.
Здравството било трагедиja-затоа луге от Македониja или от делови на Србиja идат овде во полниците?! Затоа от африка и арабските држави штудират овде медицина?!
Микрокриминалот е секодневие - каде не е ?!

На оваа треба да се радувам ли?
Па не знам твоите чувства какви са. Ако сакаш плачи.