Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2015
Мислења
93
Поени од реакции
125
На доплнителна проверка сум веќе две години, на интервју бев во април 2013, немам однесено никаков дополнителен документ за потекло бидејки немам ниеден роднина со бугарски пасош ниту некој документ од втора светска војна, ме интересира што опфаќа новиов закон што треба деновиве да се усвои, како би се однесувало тоа на мене а и на други како мене, дали би продолжила постапката и има надеж или само со документ за потекло е единствениот начин за да се добие државјанство? Доколку има некој упатен ве молам за одговор.

Сега за сега мораш со потекло. Почекај што ќе одлучат оваа недела па може ќе се среди на подобро за вас без документи.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Здраво дечки. Би замолил за инфо, од некој што ја поминал процедурата после излегувањето на происходот. Имено, освен уверение за неосудуваност и лекарско дали треба уште нешто од докуемнти или било што да носам со мене?
И дали има сега некои трошоци за плаќање (надвор од трошоците за легализација на уверението и лекарското), како на пример некои такси, административни и сл?
На овие документи уште две слики ти фалат,извод и происходот ,тоа е .

Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Ve zamoluvam! Dali moze nekoj da mi prati Link od Polkovite na Dvia od 1941 god. Kumanovsko-Stracin, za da mozam da pronajdam koj Polk bil dedomi.

Blagodaram mnogu odnapred !

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Ако ти пишува дека е во задолжителна процедура тогаш нема да имаш проблем сега за сега. Останува да си чекаш да ти ја одобрат молбата. Од прилика 2-3 месеци се чека. Не би требало да има некаков проблем. Со среќа.[DOUBLEPOST=1442158464][/DOUBLEPOST]Кај мене мина процедурата со свидетелство од на дедоми сестра така да не мора да значи дека мора да ти е права баба/дедо. Ако има шанси да докажеш дека имаш крвна врска со тој/таа нема да имаш проблем.
od kaj ti tekna bas za 3 meseci deka ceka????? tuka ima lugje so cekat po cela godina i uste ne mu gi imat provereno molbite :) ako bese za 3 meseci, ovaj forumo ke bese so 200 stranici a ne so 650 :)

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
od kaj ti tekna bas za 3 meseci deka ceka????? tuka ima lugje so cekat po cela godina i uste ne mu gi imat provereno molbite :) ako bese za 3 meseci, ovaj forumo ke bese so 200 stranici a ne so 650 :)
Za kakvi molbi stanuva zbor?
Deckovo @Troy pisuva deka dobil proishod, zosto bi go vratile na dopolnitelna veke koga pominal i intervju i se, mislam deka stom ednas se dobie proishod posle ostanatoto e formalnost.

Член од
13 септември 2015
Мислења
93
Поени од реакции
125
Од 2012 сум јас :) Друго е кај тие постарите шо имат понесено дополнителен документ. Јас бев вратен на дополнителна уште 2013 а тек 2015 поднесов документ зошто сега го најдов :) Ти кажав кај мене и другар се смени за 2 месеци од Задолжителна во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

.[DOUBLEPOST=1442190901][/DOUBLEPOST]
Za kakvi molbi stanuva zbor?
Deckovo @Troy pisuva deka dobil proishod, zosto bi go vratile na dopolnitelna veke koga pominal i intervju i se, mislam deka stom ednas se dobie proishod posle ostanatoto e formalnost.

Бев прво на Вратен на дополнителна проверка. Иначе од 2012 сум. Не одам преку конзулат туку директ во Софија се одеше тогаш. Вратен бев на Доплолнителна у 2013 зошто не поднесов документ на време. Случајно најдов документ и го поднесов Март 2015 годинава и еве у Август ми се смени во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Сеа незнам како оди за новите само пишав дека мене ме фати 4 месеца да ми се смени од вратен ан дополнителна во задолжителна. Мада од 2012 и сега е многу различно. Тогаш не беше како сега. Мислам дека си во право ако веќе имаш происход дека другото е формалност но ја сум од постарите 2012.

Последно уредено:
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
@Troy oh... ok ... pogresno sum te svatil.. jas te svativ deka dokolku podnesis sega vo pravosudie za 3 meseci ke ti gi razgledat dokumentite :)

@Barbarai... kolku za informacija, ne mora da znaci nisto. no dosega provervav brojcinja od 2015 i najdov 2 brojcinja vrateni na dopolnitelna i 1 brojce so "molbata vi e odbiena" - a znajme deka od pocetokot na 2015 samo so dokaz za poteklo se zemase proizhod....

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Sega momentalno pominuvaat braka ,sestri i prvi bratucedi,a vcera i jas prasuvav za vtori bratucedi ne znam pa ako ima nekoj info neka spodeli.
eve i jas sum so prv bratuced i imav razgovarano so posrednik od koj mi rece deka ke mozelo i so ftor bratuced ama dokolku se sredele so zakonov rabotite toa mi go kaza baska eve otkako podadov za dopolnitelna so od bratucet dokumeti cekam vejke 10 meseci i nema nisto uste e na dopolnitelna proverka stausto i mi napomena deka ke bide i so ftori bratucede samo zakono da go izglasa na dobro pozz

Член од
10 септември 2015
Мислења
61
Поени од реакции
95
@Troy oh... ok ... pogresno sum te svatil.. jas te svativ deka dokolku podnesis sega vo pravosudie za 3 meseci ke ti gi razgledat dokumentite :)

@Barbarai... kolku za informacija, ne mora da znaci nisto. no dosega provervav brojcinja od 2015 i najdov 2 brojcinja vrateni na dopolnitelna i 1 brojce so "molbata vi e odbiena" - a znajme deka od pocetokot na 2015 samo so dokaz za poteklo se zemase proizhod....
Ima broevi po razna osnova od site godini:eek:tkazuvanje od drzavjanstvo,obnovuvanje na drzavjanstvo,dobivanje na drz.za maloletni na osnova na roditeli za koi rokot e tri meseci normalno e broevi od 2015 da se razgledani.

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Dali nekoj imal vakvo nesto vo dokunentite na primer Pra dedo mu da e STOJANOV a dedo mu tatko mu i on denes da se so prezime ANGELOVSKI. Se raboti za makedonski dokumenti izvidi i posmrtnici sto mi gi pobaraa za izdavanje na potvrda od zdruzenijata. Kako bi se dokazalo toa? Dali bi imalo nekakov problem?

Член од
13 септември 2015
Мислења
93
Поени од реакции
125
Dali nekoj imal vakvo nesto vo dokunentite na primer Pra dedo mu da e STOJANOV a dedo mu tatko mu i on denes da se so prezime ANGELOVSKI. Se raboti za makedonski dokumenti izvidi i posmrtnici sto mi gi pobaraa za izdavanje na potvrda od zdruzenijata. Kako bi se dokazalo toa? Dali bi imalo nekakov problem?
Ако е стварно како што викаш би требало да се докаже со име на мајка/татко на изводот би требало да се исти имињата.

Член од
3 август 2015
Мислења
74
Поени од реакции
66
Ако е стварно како што викаш би требало да се докаже со име на мајка/татко на изводот би требало да се исти имињата.
Od strana na tatko mi se raboti. Pra dedo mi e stojanov.A nie denes sme angelovski po prezime od dedo mi. Vo izvodot na dedo mi pisuva negovo ime: Ilija Angelovski i dole koi mu se roditeli gi pisuva so prezime STOJANOV I STOJANOVA[DOUBLEPOST=1442246709][/DOUBLEPOST]I od strana na majka mi isto taka pradedoto e so sosema razlicno prezime od mominskoto prezime na majka mi...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom