Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ќе пуштаат втора рата?? трета група?

Зошто на официјалниот сајт на град Скопје нема ништо за конкурсов? И нели се некако прелесни условиве, само просек од минимум 8.5 да имаш...?

Тоа прашање треба на вистинското место да го упатиш ваљда ;)

Дали може некој да ми кажи за какви стипендии се зборва погоре и дали има некој вид на стипендии за нас сега што ке се запишиме на факултет :):)

Dali moze so zemeno 3to mesto na opstinski po matematika da se konkurira za stipendija

Глеам има еден услов шо вика да не си постар од 22. Дали се однесува на тоа да не си постар од 22, као ако имаш полни 23 да не моеш да аплицираш, или ако имаш полни 22 да не можеш?

Фала.

Sent from my E2003 using Tapatalk

Глеам има еден услов шо вика да не си постар од 22. Дали се однесува на тоа да не си постар од 22, као ако имаш полни 23 да не моеш да аплицираш, или ако имаш полни 22 да не можеш?

Фала.

Sent from my E2003 using Tapatalk
Условот е да не си бил постар од 22 години кога си запишал втора година.

Дали има некој што е поупаатен во тоа како и дали сеуште функционираат стипендиите што ги финансира РМ за студирање на најдобрите 200 универзитети и дали има некој што студирал во Кина или Јапан да сподели свое мисленње? :))

Дали има некој зимано стипендија и од приватна фирма и од МОН или мора да ја откажам таа од МОН, ако зимам од фирма?

Дали има некој зимано стипендија и од приватна фирма и од МОН или мора да ја откажам таа од МОН, ако зимам од фирма?
Усолв за да зимаш од МОН е да не користиш друга стипендија. Е сеа за од фирмиве не знам дали имаат таков услов, ама пример знам дека коа сакав да аплицирам за стипендија од Еуролинк исто бараа да не си корисник на друга стипендија, потпишуваш изјава за тоа.

Не е за стипендија, ама не знам кај да прашам, сега сум за втора, и еден колега ми кажа дека од кога ќе упишам 3 семестар ќе можам да поднесам барајне за социална помош, изнесувала мислам 500 евра и услов било мајками и таткоми заедно месечно да не имаат поголеми примања од 25к или 30к не сум точно сигурен. Имат вистина во ова?

Не е за стипендија, ама не знам кај да прашам, сега сум за втора, и еден колега ми кажа дека од кога ќе упишам 3 семестар ќе можам да поднесам барајне за социална помош, изнесувала мислам 500 евра и услов било мајками и таткоми заедно месечно да не имаат поголеми примања од 25к или 30к не сум точно сигурен. Имат вистина во ова?

Има вистина, али не е сигурно дека ќе добиеш, али пак аплицирај и пробај си ја среќата. Не се 500 евра туку 450.

Која дата треба да испадне конкурс за стипендии од министерството? Колку што можев да најдам информации треба да е некаде крај на септември/почеток на октомври, ама би било добро некој да ми каже поточен датум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom