Дадилка - Монструм во Македонија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ех, Lurtz, ти имаш совест, жеништево да имало совест немало вака да се однесува од старт. И мене прва мисла ми беше тоа, ако нема нерви за чување мало дете зошто го прави тоа, ама парите сигурно и биле слатки.
За парите Алтернатив, и за тоа размислував. Постои решение и за пари за вакви луѓе, можеби не толку и не редовни ама работи кај што не треба да повредуваш човечиња. Од чистење станови, теписи и да не набројувам.[DOUBLEPOST=1441878313][/DOUBLEPOST]
Знам. Затоа и гласно искоментирав како од такви шокови не приметиле порано.
Не со обвинувачки тон, туку од жал зошто толку долго траело.
секако, дискутираме. Веројатно го смирувала пред да се вратат. Не ми е јасно само за белезите, модринките како не ги приметиле. Обично секој осип, секое црвенило се забележува.
Се се надевам ова лошо искуство на луѓево ќе е за памет за другите, да се бара дадилка со препораки, лиценца или слично оти додека вакво нешто не се обелодени, сите мислиме дека ова може да се случи негде далеку, само не кај нас.

Последно уредено:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Да се изживуваш врз мало бебче и да го тепаш затоа што плачело пошто му растат заби би ја газела под нозе и ба ја обесила на сред плоштад.
Како тазе мајка ќе кажам и мислење за родителите. Прво толку мало бебе не се остава друг непознат да го чува со месеци. Друго не можам да сфатам како цело малтретирање траело со месеци а они не приметиле. Тоа бебе шо го остаиле на четири месеци ни оди ни ништо па да се чукне и да има модрици по тело. Јебем ти кариера коа детето цел живот трауми ќе има. Налет и пари и се, ако не дај Боже на психопатката и светне да го угуши. Затоа пред да створиш нешто треба да размислиш дали си психички спремен да го чуваш. Љубов и среќа со пари не се купува. Детето бара мајчина љубов, прегратка, разговор, думкање, шетање а не непозната дадилка која ќе го малтретира. Одгледување на дете значи да се откажеш од многу нешта па макар и од кариера. Тоа ангелче е најбитно. Може некој ќе рече мош ќе ја избркале мајката од работа па затоа најмила дадилка. Па таа дадилка не доаѓа за безпари. Значи треба да ја платиш за да го чува. Па јас да сум на место на мајката да ми речат или враќај се на работа или отказ ќе им кажам одма да ми го врачат отказот. Работа ќе најдам секогаш ама не дај Боже дете да ми малтретира некоја или да го убие од ќотек ќе ги вратам ли назад месеците истрауматизирани или животот на детето?
Секако дека во ситуацијава ќе се отвори и случај за родителите од социјалните служби па може и да им се доведе под знак прашалник родителското право.
Монструмот ќе се спаси сигурно,а за родителите тешко.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Преку оноа од вакви разлигавени мајки без два грама мозок за размислување.
Глупа крава, некој нека и каже дека секоја мајка сака да седи дома да си го чува детето, додека не тргне во училиште.

И јас сакам да сум со малите 24/7 ама нема.
uploadfromtaptalk1441881196586.png

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе во ред е се тоа, ама пет месеци да не приметиш дека нешто не е во ред?
Тоа што е мало бебе не игра никаква улога, бебињата постојано плачат, тоа што родителите не приметиле порано не значи дека згрешиле. Во мојов случај беше не 5 месеци, него година ипол, скоро две. Тоа што моите не приметиле порано треба да го земам против нив?

Треба да сме среќни што е ставено крај на ова. Женава се знае која е, никад у живот нема да биде покрај деца, не верувам ако има внуци, дека и нејзините деца ќе ги остават внуците кај неа на чување после ова, не па други семејства.

Ете ова е резултат на мајка со кариера во денешно време, сопственото дете му ја доверува на псикопат да и ја зачува, бидејќи нормално поважно е кариерата отколку сопственото дете.

Во овој случај 90% според мене има вина семејството. Кај кур море се остава соптсвено дете на непознато лице да се чува?!
Поши на чело и пишува дека е психопат, така? Толку ти е пифтија мозокот?

Нема да носи вина семејството, пошто не знаеле што жена е, а сигурно не чувала деца прв пат па да ја земат за чување. А човек треба да да одржува одредена економска состојба ако сака да расте дете. А таква ни е државата, и двајцата од парот да се вработени, некад не стига ни за нив, не па дете да растеле, или две, или три. Како да живееш ти во друга држава па нешто нејасни ти се работите. Има луѓе по 3 месеци не зеле плата, ко на праска да идат, он за кариери тука кења. Може толку ти сече, ај простено ти е.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Преку оноа од вакви разлигавени мајки без два грама мозок за размислување.
Глупа, некој нека и каже дека секоја мајка сака да седи дома да си го чува детето, додека не тргне во училиште.

Прегледај го приврзокот 128287

Апсолутно немаш никакво право да кажеш дека нема два грама мозок затоа што избрала да седи без работа и да го чува детето. Иако оваа баш не знае да ги каже работите.

Во една друга тема може пред две години имав дебатирано за ова, многу е полесно да се оди на работа, одошто да седиш дома и да чуваш дете ( зборувам ако се имаат услови за истото ).

Z

zmej gorjanin

Гостин
Тоа што е мало бебе не игра никаква улога, бебињата постојано плачат, тоа што родителите не приметиле порано не значи дека згрешиле. Во мојов случај беше не 5 месеци, него година ипол, скоро две. Тоа што моите не приметиле порано треба да го земам против нив?

Треба да сме среќни што е ставено крај на ова. Женава се знае која е, никад у живот нема да биде покрај деца, не верувам ако има внуци, дека и нејзините деца ќе ги остават внуците кај неа на чување после ова, не па други семејства.

Поши на чело и пишува дека е психопат, така? Толку ти е пифтија мозокот?

Нема да носи вина семејството, пошто не знаеле што жена е, а сигурно не чувала деца прв пат па да ја земат за чување. А човек треба да да одржува одредена економска состојба ако сака да расте дете. А таква ни е државата, и двајцата од парот да се вработени, некад не стига ни за нив, не па дете да растеле, или две, или три. Како да живееш ти во друга држава па нешто нејасни ти се работите. Има луѓе по 3 месеци не зеле плата, ко на праска да идат, он за кариери тука кења. Може толку ти сече, ај простено ти е.
Да, а работа на мајката е да знае зошто плачат. Во мојот случај и знае кога беше од мешето, кога од запчиња, кога не му се свиѓа нешто, кога треба да го земе во раце, кога е време за чајче, кога за млекце, а кога за кашичка, кога е за спиење и каде треба да го успие. Мајка све знае, дури и кога не знае да збори бебчето, по гримаси на лице знае што му треба и што го боли.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Аман луѓе, доста давите со коментарите за кариера. Не сме Њу Јорк.

Одма со судење кон родителите што го оставиле да го чува некој друг. Имале причини. И истите не мора да ги знаете. Доволно е ова што излезе во јавност.[DOUBLEPOST=1441882297][/DOUBLEPOST]
Да, а работа на мајката е да знае зошто плачат. Во мојот случај и знае кога беше од мешето, кога од запчиња, кога не му се свиѓа нешто, кога треба да го земе во раце, кога е време за чајче, кога за млекце, а кога за кашичка, кога е за спиење и каде треба да го успие. Мајка све знае, дури и кога не знае да збори бебчето, по гримаси на лице знае што му треба и што го боли.
Да, но видиш, не сите мајки знаат. Удри гугл ќе видиш колу само форуми има за родители, некои екслузивно само за мајки и растење деца. Некогаш не се знае зошто бебе плаче.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Адвокатот поднел приговор во врска со снимката. Наводно не може да се користи како доказ.
Не те потсеќа ова со снимките на еден друг случај од пред неколку дена? :X3:

Оваа малтретирала бебе, едни други ликови малтретираат цел народ.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Апсолутно немаш никакво право да кажеш дека нема два грама мозок затоа што избрала да седи без работа и да го чува детето. Иако оваа баш не знае да ги каже работите.

Во една друга тема може пред две години имав дебатирано за ова, многу е полесно да се оди на работа, одошто да седиш дома и да чуваш дете ( зборувам ако се имаат услови за истото ).
Она што сака нека си избере, ама прво треба да размисли пред да пише и дека секој не може да биде како неа.
Не мора да им суди на родителите што децата ги оставаат други да ги чуваат, посебно кога не и ја ни знае приказната.

Или ај да се пофалам дека јас седам дома и пак имам услови за нормален живот.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не те потсеќа ова со снимките на еден друг случај од пред неколку дена? :X3:

Оваа малтретирала бебе, едни други ликови малтретираат цел народ.
Ова ми личи на јаден обид на адвокатот да го отера случајот во друг правец во што делумно успеа. Сепак има доволно докази да биде осудена и да не се прифати снимката како доказ.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова ми личи на јаден обид на адвокатот да го отера случајот во друг правец во што делумно успеа. Сепак има доволно докази да биде осудена и да не се прифати снимката како доказ.
И во случајот што јас го спомнав е потполно исто. Само што тоа тебе не ти се коментира. Оти ќе те боли газот после.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Она што сака нека си избере, ама прво треба да размисли пред да пише и дека секој не може да биде како неа.
Не мора да им суди на родителите што децата ги оставаат други да ги чуваат, посебно кога не и ја ни знае приказната.

Или ај да се пофалам дека јас седам дома и пак имам услови за нормален живот.

E тоа де, оти како фалење го доживуваш? За мене е жртва, ич не е за фалење.
Различно гледаме на работите затоа различна реакција имаме.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
И во случајот што јас го спомнав е потполно исто. Само што тоа тебе не ти се коментира. Оти ќе те боли газот после.
Не сакам да ја трујам темата со сосема друг случај. најди посоодветна тема па ќе продолжиме,

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Ни јас не ја догледав снимката. Навистина не ми е јасно како родителите се воздржале да не му ги истурат цревата од ќотек на суштествово. Други во афект би ја осакатиле од мавање. Ѓубре психопатско.

Како по обичај, кај нас казните се или незаслужено мали или незаслужено високи, па оваа може да се измолкне со многу помалку отколку што заслужила.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
јас од синоќа пробувам да испровоцирам некој коментар ама тешко, не биле исти двата случаи. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom