Има некој шофер?

• Креатор на темата Креатор на темата alek34
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој одовде што е вработен како шофер на камион во германска фирма со македонски пасош?
Дали е можно да се добие дозвола за работа / работна виза за Германија со оваа професија откако претходно имаш најдено фирма и работодавец кој е спремен да среди документи?
Ако има некој нека ми одговори тука или по порака.
Многу е итно.
Фала многу.

Ако си единствен шофер и нема деуг сличен на тебе од цела Еу ќе ти средат документи. И секако како ќе поминеш со фактот дека возачката од македонија не е призната никаде ?!

Ако си единствен шофер и нема деуг сличен на тебе од цела Еу ќе ти средат документи. И секако како ќе поминеш со фактот дека возачката од македонија не е призната никаде ?!

Не прашувам лично за мене, женско сум и не планирам да возам камион ни на сон(y)
Возачката е најлесен проблем.
Секако знам дека предност имаат кандидатите од ЕУ.
Но ете има најдено работодавец кој е спремен да потпише договор за работа
прашањето е конкретно околу добивањето виза? Кои се шансите?

Не прашувам лично за мене, женско сум и не планирам да возам камион ни на сон(y)

Шансите се мали за виза но се зависи од моќта на работодавачот

Шансите за виза се големи ако работиш за 300 евра помалце од германците. Возач на камион во Германија не е испод 2000 евра. Овие нашите возат за по 1600-1700 од месец. Ова може да биде пресуден услов за тоа дали би имало шанси за виза или не. Али повеќето се со бугарски пасоши , така да се зависи од работодавецот дали е на добра волја да средува документи.

Шансите за виза се големи ако работиш за 300 евра помалце од германците. Возач на камион во Германија не е испод 2000 евра. Овие нашите возат за по 1600-1700 од месец. Ова може да биде пресуден услов за тоа дали би имало шанси за виза или не. Али повеќето се со бугарски пасоши , така да се зависи од работодавецот дали е на добра волја да средува документи.

Платата која што ја нуди е 1800е ...
се подразбира дека странец и германец нема да земаат исто плата...
но германци ретко ја работата оваа професија.

Платата која што ја нуди е 1800е ...
се подразбира дека странец и германец нема да земаат исто плата...
но германци ретко ја работата оваа професија.
Popravka, germanci NE ja rabotat ovaa rabota. Isto i gragevina. Da ne se budali, za lezenje po kancelarii i slicno vamu tamu istite pari ke gi zemat.

Popravka, germanci NE ja rabotat ovaa rabota. Isto i gragevina. Da ne se budali, za lezenje po kancelarii i slicno vamu tamu istite pari ke gi zemat.

Господа се они. Ако за исти пари можеш да дремеш во канцеларија или да р'мбаш боље е во канцеларија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom