Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 август 2015
Мислења
17
Поени од реакции
13
Kolku vreme pomina od statusot deka molbata ti e razgledana do ova sega deka ti e otfrlena ? I ja znam deka toa e samo formalnost no eve sega ova so tebe me strese nekako bidejki i ja cekam potpis. pozdrav i daj boze da se ispravi ako e greska
okolu 7 nedeli i jas se nadevam deka e greska ako nekoj znae nesto neka pise

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
sega prasav kaj eden posrednik od delcevo toj pak mi veli deka mora da e nekoja greska potpisuvanjeto na ukazot bilo samo formalnost ne znam na kogo da veruvam. ako e greska veli proveruvaj go brojceto ke go popravat
Дај боже да е грешка, провери убаво. Маргарита попова е вицепрезидент и може да направи дополнителни проверки на документите во мвр или мнр и да не потпише указ за гражданство.Прашај и во амбасада тука тие можат да ти дадат информација.

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
Dali ima BKK vo skopje, ako ima kako da se stapi vo kontakt
Според адресата која беше наведена на страната на ДАБЧ, би требало да се наоѓа во Аеродром, некаде во ТЦ Бисер. Бидејќи не сум од Скопје, замолив неколку пројатели да проверат- им кажале дека порано постоел таков Клуб, но сега е преместен во Струмица. Јас отидов во Струмица и според кажувањето на Лазар Младенов-порано седиштето било во СК, но поради притисок од државни органи е преместен во Струмица. Сепак, некој спомна дека се отвориле вакви слични клубови во повеќто градови. Не знам колку се компетентни и овластени.

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
dali e somnitelno ili ne mozete da istrazuvate. denes se cuv so posrednikot i mi kaza deka sum nemal sreka deka vicepresidentot ne mi go potpisal ukazot i zato mi pisuva molbata vi e otxvrlena
Уште само ова сакам да пишам,правев муабет со еден пријател од бг кој се занимава со пасоши многу време и е сериозен многу,ми вика дека прв пат сретнува случај како твојот,а и јас досега не сум видел ваков случај.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
na zakazuvanje za intervju ima nesto posebo ili samo se odi vo ministersrvo za pravosudie?
na 17ti septemvri odam za sofija da zakazam za intervju

Член од
4 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
1
da li može da se dobije bugarski pasoš na osnovu krštenice,
naime moja je majka krštena u bugarskoj pravoslavnoj crkvi 1944

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
da li može da se dobije bugarski pasoš na osnovu krštenice,
naime moja je majka krštena u bugarskoj pravoslavnoj crkvi 1944
Jas mislam deka imas 99% Shansi da dobies bugarsko grazdanstvo neli bugarite se krstevat vo bugarska pravoslavna crkva srbite u srpska grcite u grcka makedoncite u makedonskada taka da imas sansi :)

Член од
1 ноември 2014
Мислења
72
Поени од реакции
120
Здраво на сите. Имам поднесено за происход во Битола во 2014та. Пред некој ден пробав да ги добијам на телефон, но без одговор. Веројатно ќе бараат дополнителни документи(од роднини со бугарски имам само прв братучед од мајка ми). Ми треба совет.
Да чекам до 15ти што ќе биде со законов?
После да продолжам преку Битола?
Или да одам со посредник?

Член од
6 март 2015
Мислења
16
Поени од реакции
10
Здраво на сите. Имам поднесено за происход во Битола во 2014та. Пред некој ден пробав да ги добијам на телефон, но без одговор. Веројатно ќе бараат дополнителни документи(од роднини со бугарски имам само прв братучед од мајка ми). Ми треба совет.
Да чекам до 15ти што ќе биде со законов?
После да продолжам преку Битола?
Или да одам со посредник?
I jaspodnesov 18 dek 2014 uste nemam odgovor imam dokumenti bugarski neznam zosto uste nema odgovor

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom