Ауфвидерзен Македонијо!

Член од
24 април 2008
Мислења
11.221
Поени од реакции
12.893
само да знаете колку малку време поминуваат германците на интернет, за 3 месеци таму човек се приспособува исто како нив, ако имам работа со толкава плата к*р ќе ме боли за линкед ин а и за фејсбук
Да, но сепак тоа нема врска со индивидуална личност.

Од каде има обврска лекарката да биде достапна на Фејсбук, ЛинкдИн и слични сајтови ?

Но дури и доколку таа лекарка користи Фејсбук, ЛинкдИн или било која друга социјална мрежа, и покрај речиси 0 (НУЛА) приватност на Интернетот, сепак социјалните мрежи им дозволуваат на корисниците да можат да ги конфигурираат своите кориснички профили, така што не би можеле да бидат пронајдени само со внесување на име и презиме, туку ќе можат да бидат пронајдени само со внесување на e-mail адреса или телефонски број - кои лекарката ќе треба да ти ги даде на тебе за да можеш да ја најдеш на Фејсбук или ЛинкдИн или на било која друга социјална мрежа.

Фала му на Бога, барем тоа право на делумна приватност сеуште постои на Интернетот, така да, лекарката нема никаква обврска да биде достапна за било кого на Интернет, ниту преку социјалните мрежи, ниту преку e-mail адреса, ниту преку Интернет блог или било кој друг Интернет медиум.

На крајот на краиштата, жената заминала во странство во потрага по работа и по подобар живот, а не во потрага по Интернет сензуалност за да ја раскажува својата животна приказна преку Интернетот.

Последно уредено:
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
абе пред оваа диктаторска влада рози цветаа, сите беа вработени, немаше невработен човек на улица да видиш сите беа среќни земаа 5000 евра плата, купуваа мерцедеси, пиеја шампањ и јадеа само кавијар.
Јас пак мислев дека сега на власт е сегашната власт, но можеби се лажам.

@gerasim @Vladimir Skopski @concrete - здравје да се заврши се со администрација, ќе ви пратам за некои месец дена извештаи од плата, сметки, што сакате.[DOUBLEPOST=1440980761][/DOUBLEPOST]
Дечки ајде некоја информација, знае ли некој каква е процедурата со мк пасош во Германија како лекар? Знам дека треба c1 fachsprache сега, ама дали е потребно бг пасош. И дали мора да се има 2 год работно искуство.
Различно е за секоја сојузна држава, но во принцип се' повеќе се бара Ц1 (официјално или неофицијално - на пр. законски може да не се бара Ц1 ама нема да те викнат на интервју ако немаш Ц1 затоа што другите имаат), иако некаде сеуште може да се помине и со Б2, но не знам уште колку тоа ќе трае. Бугарски пасош не е некоја предност, но бугарски (или од било која друга ЕУ земја или Швајцарија) државен испит е предност затоа што на тој начин државниот испит ќе ти биде признаен - инаку ќе мора да полагаш, некаде веднаш, некаде за неколку месеци, некаде за две години... зависи. Две години работно искуство може да бараат за одредени специјалности и е во секој случај значајна предност, но не е неопходно за повеќето (или да кажеме за голем дел) работни места..

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
Во оваа сиромашна заостаната држава одма се наога име и презиме од секој доктор на државна болница на интернет.
Зарем еден единствен линк нема од таа позната супер-среќна и задоволна докторка од Немачка?

Чудно, навистина чудно.

Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Морам да признаам, иако девојчето го нема на нет никаде знам лично познавам исто такво девојче кое не се мачеше со автобуси и не бараше работа во Мк, туку одма по завршување отиде и почна да работи таму. Девојчето нема фб ни инстаграм ни ништо ниту пак можам на гугл да ја најдам. А ја знам лично и знам дека зима околу 3000 еур плата. Оа не знам што ги чуди другите коа пред нивни очи пола Македонија си оди, не е ама баш чудно лекар да работи и зема 3000 еур плата почетна во ДЕ. Не е прв пример а не е ни последен ( се надевам )

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
А можеби не сакала да го даде вистинското име за да не се експонира во јавноста и секакви да и' се јавуваат по фејсбуци. Самиот случај воопшто не е чуден; ништо екстравагантно нема опишано во статијата. Платата е сосем нормална почетна лекарска плата во Германија (потоа се качува според одреден правилник) - впрочем, тоа е најниската лекарска плата меѓу „појаките“ западни земји, и затоа и германските лекари се незадоволни - веројатно затоа и фалат.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Јас пак мислев дека сега на власт е сегашната власт, но можеби се лажам.

@gerasim @Vladimir Skopski @concrete - здравје да се заврши се со администрација, ќе ви пратам за некои месец дена извештаи од плата, сметки, што сакате.[DOUBLEPOST=1440980761][/DOUBLEPOST]
.
...биди ти жив и здрав, нека ти претечува..па ич не мораш никакви извештаи од плата да ни праќаш.....;)
само некоја јасна и гласна сличка ко оваа , а не закукуљена-замумулена, матна како среќната докторка Ана од Greifswald...онаа од тоа сорос-приказната...:

..зошто и ние докторки за трка имаме, ама по Македонија не пљукаме...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Никој не пљука тука по Македонија, туку по бандата која го усра името ВМРО ДПМНЕ и која ни еба матер на сите. А ако ти или некој друг бандата предавничка ја поистоветува со Македонија, тоа ваш проблем на искривена перцепција. Ваљда од сендвичите тоа.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Никој не пљука тука по Македонија, туку по бандата која го усра името ВМРО ДПМНЕ и која ни еба матер на сите. А ако ти или некој друг бандата предавничка ја поистоветува со Македонија, тоа ваш проблем на искривена перцепција. Ваљда од сендвичите тоа.
...за каква искривена перцепција зборуваш??? ...............жабја или птичја??? :sneaky:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.221
Поени од реакции
12.893
Во оваа сиромашна заостаната држава одма се наога име и презиме од секој доктор на државна болница на интернет.
Зарем еден единствен линк нема од таа позната супер-среќна и задоволна докторка од Немачка?

Чудно, навистина чудно.
Чудна е твојата перцепција за супер-среќата и за задоволството, бидејќи според тебе, луѓето кои уживаат во таквите услови, би требало да бидат достапни на Интернет.

Е па, спротивно на твојата погрешна перцепција, никој не ти должи ниту објаснување, ниту метод на контакт за да се увериш во нечија животна приказна или не.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.370
Поени од реакции
9.269

Чудно, навистина чудно.
Не гледам зашто приказнава не би била точна. Баш е многу реално напишана.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.221
Поени од реакции
12.893
Не гледам зашто приказнава не би била точна. Баш е многу реално напишана.
Ама за троловите нема доказ доколку нема линк, а и кога ќе го добие линкот, ќе бара и за него линк како доказ, и така тролање до бескрај... :tapp:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ама за троловите нема доказ доколку нема линк, а и кога ќе го добие линкот, ќе бара и за него линк како доказ, и така тролање до бескрај... :tapp:
....не заебаај сега и ти. Приказната е типична исфабрикувана сторија за влечкање на Македонија по калта.
Има мали милион случаи на многу добро-добро-лошо- и бедно снаоѓање на многу овдешни луѓе по свет.
И ниту си ги чул , ниту па оделе по сосрос портали да објаснуваат како во затворот за слободните души наречен Македонија со злите луѓе на власт кои ги тераат младите докторици да се злопатат на 70 километри од својот град, Скопје, nа дожд, снег, виулици и пеколни жештини да чекаат полураспаднат aвтобус,
па да се клацкат во него плачејќи во себе, за да не ја видат другите, бидејќи е лекар и треба да е со крената глава…е за никаде :):)
И како во северногерманската вукојебина ја пречекале со раширени раце и и допуштиле да ги лечи , па дури и ја специјализираат за психијатар , зошто се многу будали...
Не викам не, ама приказнава е многу матна , како и приложената фотографија ;)
Дај друго дете, вистинско....оваа басна не пие вода..

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.816
....не заебаај сега и ти. Приказната е типична исфабрикувана сторија за влечкање на Македонија по калта.
Има мали милион случаи на многу добро-добро-лошо- и бедно снаоѓање на многу овдешни луѓе по свет.
И ниту си ги чул , ниту па оделе по сосрос портали да објаснуваат како во затворот за слободните души наречен Македонија со злите луѓе на власт кои ги тераат младите докторици да се злопатат на 70 километри од својот град, Скопје, nа дожд, снег, виулици и пеколни жештини да чекаат полураспаднат aвтобус,
па да се клацкат во него плачејќи во себе, за да не ја видат другите, бидејќи е лекар и треба да е со крената глава…е за никаде :):)
И како во северногерманската вукојебина ја пречекале со раширени раце и и допуштиле да ги лечи , па дури и ја специјализираат за психијатар , зошто се многу будали...
Не викам не, ама приказнава е многу матна , како и приложената фотографија ;)
Дај друго дете, вистинско....оваа басна не пие вода..
Hmm....Neznam so ti e mato tuka...Nekoj ednostavno si ja iskazal makata..javno...nekoi si ja cuvaat vo sebe! Sekoja profesija si ima svoja tezina i vukojebinite toa znaat da go cenat\platat.Ako ne si po niven tertip ke te nastimaat odma! Neznam kakov primer ti treba....Jas vo MK rabotev na ogromni proekti..(duri i vladini)...osven tapkanje po ramo i znakovi deka ke bide podobro...ne dobiv...plakav kirija i igrav survivor (ne po moja zelba) sekoj mesec....Pukna filmot koga nemozev da si dozvolam da si kupam 4 novi gumi (so cela plata) za 15 god stara kola.Isite tie gumi sega se zarabotuvaat za eden cas.Je*es ti zivot koa na vulkanizerot treba da mu plakas na rati!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Hmm....Neznam so ti e mato tuka...Nekoj ednostavno si ja iskazal makata..javno...nekoi si ja cuvaat vo sebe! Sekoja profesija si ima svoja tezina i vukojebinite toa znaat da go cenat\platat.Ako ne si po niven tertip ke te nastimaat odma! Neznam kakov primer ti treba....Jas vo MK rabotev na ogromni proekti..(duri i vladini)...osven tapkanje po ramo i znakovi deka ke bide podobro...ne dobiv...plakav kirija i igrav survivor (ne po moja zelba) sekoj mesec....Pukna filmot koga nemozev da si dozvolam da si kupam 4 novi gumi (so cela plata) za 15 god stara kola.Isite tie gumi sega se zarabotuvaat za eden cas.Je*es ti zivot koa na vulkanizerot treba da mu plakas na rati!
..занимливо.., тоа е голем пресврт, пуцнеш со прсти и од играње сурвајвинг на големи проекти , се најдуваш во свет каде за еден час заработуваш 4 дообри гуми.
Кажи им ја тајната на децава овде.....подзинати чекаат да ја чујат... :):)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.816
..занимливо.., тоа е голем пресврт, пуцнеш со прсти и од играње сурвајвинг на големи проекти , се најдуваш во свет каде за еден час заработуваш 4 дообри гуми.
Кажи им ја тајната на децава овде.....подзинати чекаат да ја чујат... :):)
Ne te razibram...Sakas da bides sarkasticen...smesen ...koja ti e poentata?

Kajgana Shop

На врв Bottom