Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Во Македонија е познат како командант кој ги порази бугарските окупаториВо Бугарија е познат со зборовите ,, немам докази али тв'рдам''
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во Македонија е познат како командант кој ги порази бугарските окупаториВо Бугарија е познат со зборовите ,, немам докази али тв'рдам''
Верувам во тоа што ми го има раскажувано дедо ми и баба ми. Тоа што имаат настрадано нивни соселани и блиски роднини од бугарите е затоа што твојот народ дошол во мировна мисија. Начините на кој убивале некогаш било и палење.вервајте во шо сакате
![]()
Не дечко, то се е мит. Твоите пушеле југословенска трава и југословенски печурки и им се привидувало.Верувам во тоа што ми го има раскажувано дедо ми и баба ми. Тоа што имаат настрадано нивни соселани и блиски роднини од бугарите е затоа што твојот народ дошол во мировна мисија. Начините на кој убивале некогаш било и палење.
јас немам намера никого да убедувам, луѓето сами се определиле какви се, напишали го црно на бело, вие сте оние кои ме убедувате да не верувам на нив а да верувам што се напишали југословенски комунисти кои добиле станови и високи позиции во Југославија за да плукаат по бугарија и да си измислуваат приказни.не е ова митологија па да не убедуваш да веруваме,имаме уште живи очевидци,за книги и дела околу окупацијата да не праЈме муабет
Има две верзии - едната е на jугословенската историографиjа, другата е на сите останати. Коjа сакаш да слушнеш?Темава ја отворам бидејќи сакам да знам дали во Македонија по ослободувањето 1945 година, имало се уште живи ветерани од Илинденското востание, и какво национално чувство имале тие. Дали се сметале за Бугари, за Македонци, Срби...
Америка, Англија, Франција и СССР во Париз во 1947 на мировна конференција ја прогласија Бугарија за окупаторска држава која требаше да му исплати отштета на Југославијајас немам намера никого да убедувам, луѓето сами се определиле какви се, напишали го црно на бело, вие сте оние кои ме убедувате да не верувам на нив а да верувам што се напишали југословенски комунисти кои добиле станови и високи позиции во Југославија за да плукаат по бугарија и да си измислуваат приказни.
Ние исто така имаме баби и дедовци кои живееле во Македонија во тоа време и ни кажуваат сосема различни работи од овие кои се напишали југословенските комунисти
Черчил е секогаш е мразил бугарија, уште од првата светска војна, дури и пред тоа, и тоа не е тајна, но одиме многу офтопик да се зборува за тоа само ќе ти цитирам што има кажано по балканска војна.Америка, Англија, Франција и СССР во Париз во 1947 на мировна конференција ја прогласија Бугарија за окупаторска држава која требаше да му исплати отштета на Југославија
СССР и Југославија, две комунистички земји сторија се да и олеснат и помогнат на бугарија во осудата за разлика од демократските капиталистички земји кои на бугаријаа гледаа со омраза и презир, Винстон Черчил во говорот пред парламентот на 28 септембар 1944 рече дека не сака да ја види бугарија како сојузник и дека бугарскиот народ треба да одговара за злосторствата направени од страна на фашистичката власт.
Да не се заборави дека единствените бугарски прогресивни сили кои направија преврат во бугарија и ја свргнаа фашистичката власт беа оформени обучени и вооружени во Југославија и од страна на југословенското партизанско раководство и од југославија пратени во бугарија со цел да воспоставт новата власт (батаљони Христо Ботев, Васил Левски, Трнски партизански одред, 1 софиска партизанска бригада, 2 софиска бригада, 3 бригада “Георги Димитров“ како и многу други одреди и помали единици( , исто така во повоениот периопд СССР и Југославија направија се да и олеснат на бугарија во меѓународната заедница положбата како поразена фашистичка окупаторска држава.
Черчил ги мразеше уште повеќе и СССР и комунистичката власт се залагаше за испраќање на воени контигенти за задушување на октомвриската револуција, но во 2 светска војна прв ја подаде раката и прати помош кон СССР и стана нивен сојузник, то шо му се гадеше кај бугарите во втората војна се ужасните злосторства кои бугарските фашистички окупатори ги правеа низ поробените земји. Германците стрелаа и бесеа, бугарите и стрелаа и бесеа и колеа и глави сечеа и така се сликаа. Ужасна глетка за еден цивилизиран светЧерчил е секогаш е мразил бугарија, уште од првата светска војна, дури и пред тоа, и тоа не е тајна, но одиме многу офтопик да се зборува за тоа само ќе ти цитирам што има кажано по балканска војна.
Черчил мразеше Бугарите поради загубите кои ги претрпе во првата светска војна таков срам каков претрпеа кај Дојран никогаш нема да го заборават нема ништо заедничко со втората светска.Черчил ги мразеше уште повеќе и СССР и комунистичката власт се залагаше за испраќање на воени контигенти за задушување на октомвриската револуција, но во 2 светска војна прв ја подаде раката и прати помош кон СССР и стана нивен сојузник, то шо му се гадеше кај бугарите во втората војна се ужасните злосторства кои бугарските фашистички окупатори ги правеа низ поробените земји. Германците стрелаа и бесеа, бугарите и стрелаа и бесеа и колеа и глави сечеа и така се сликаа. Ужасна глетка за еден цивилизиран свет