Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.408
Поени од реакции
3.316

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.064
nebitno ej
znam suv period ali aj ke pocnat oskarovcite kaidae
disete

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
хах, оскаровци, that is so last year. Суперхеројските се чекаат.

W

wicked_1

Гостин
Сеа без импресии и пообјективно ако ги разгледуваме наградите, Birdman не смееше никако да иде пред Interstellar за оскар, едноставно не му беше ни блиску за да има аргумент дека е подобар филм, неразбирливо ми е како немаше номинација..
Од друга страна Birdman е на ниво погоре од Boyhood и Whiplash.
И на последно седиште The Imitation Game, The Theory of Everything и Selma, филмови кои се подобри и од претходни освојувачи како The Hurt Locker, Argo, Crash итн.

2014та, hands down

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Interstellar беше морален победник како и да е. Откина со заработка а и публиката го сака.

S

sim4e

Гостин
Interstellar беше морален победник како и да е. Откина со заработка а и публиката го сака.
А заработката, нели, сите знаеме, е одличен показател за квалитетот на филмот. Ете оваа година најдобри филмови и морални победници се Џурасик Ворлд, Авенџерс 2 и седумнаесетиот дел на Невозможна Мисија.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
А заработката, нели, сите знаеме, е одличен показател за квалитетот на филмот. Ете оваа година најдобри филмови и морални победници се Џурасик Ворлд, Авенџерс 2 и седумнаесетиот дел на Невозможна Мисија.
Муабетот ми беше ги заболе што не ги испоштуваа на оскарите.

W

wicked_1

Гостин
Празен филм како Gravity претходно беше номиниран, а за овај секакви глупости се изнапишаа зашо не(треба да) е..

недоволно оригинален
Тhe Oscars do look for something innovative, in style, substance or otherwise. One can find find soulful inspirations for Interstellar from Solaris or 2001: A Space Odyssey.

недоволно разработено сценарио, скрипта и слаб едитинг - состав и корекција на снимки
Nolan is an indulgent writer, (but a brilliant one), but this time, the innovation is lacking - his dialogues haven't been crisp, and his editing not as tight, as compared to the others in the nominations (Try Grand Budapest or Birdman for that).

недоволно добро пренесен на публиката
As far as Interstellar (2014) is concerned, I feel the further Christopher Nolan went with the ambition of the movie, the shorter he fell in the storytelling process.

И слични банана критики со кои Академијата си ја правда аверзијата спрема Sci-Fi и Fantasy жанрот

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Wes Craven си пошол во вечните почивалишта. Режисер на филмовите со Фреди Кругер, оние класика хорорчиња кои сме ги гледале ко деца.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
FUN FACT: Matthew McConaughey's scenes were shot on the second week of filming. The chest beating and humming performed by him was improvised and actually a warm-up rite that he performs before acting. When Leonardo DiCaprio saw it while filming, the brief shot of him looking away uneasily from the camera was actually him looking at Martin Scorsese for approval. DiCaprio encouraged them to include it in their scene and later claimed it "set the tone" for the rest of the film.

http://www.imdb.com/title/tt0993846/trivia?item=tr1948373

:cool:

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.408
Поени од реакции
3.316
ОН ТОПИК:
Eдвај чекамм, Psylocke е еден од поомилените оф скрин ликови.
[DOUBLEPOST=1441030283][/DOUBLEPOST]

П.С. До модераторите кои по втор пат ми го бришат/едитираат постот :pusigo: . Ако бришете/едитирате, бришете/едитирајте до крај, не само моето. ОК?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom