Мигрантите низ Македонија

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Здраво лицемерен скржавецу!
Од што сакаш да ми контрираш, тресеш глупости.
Ти се читаш ли што пишуваш бе? Овде збориме за бегалците од Блискиот Исток, каква голема Албанија!
Изгледа овде ти си глупата не дочитуваш до крај а читаш то шо ти одговара

Таканаречените мигранти под превезот на војна почнуваат да остваруваат прогласен калифат ако знаеш што е тоа цивилизирана една од дамаск кој самиот себе се заборавил во средниот век

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А вие, Македонците што сте едни прогресивни па!:lolzz::lolzz:
А извини ти од која националност и вероисповест си? Гледам постојано им маваш на сите контра.

Точно има и кај Македонците примитивци и простаци и тоа прилично голем број, еве пример што им наплаќале на имигрантите по два евра за вода и полнење на телефоните, јас како граѓанин посрамотен сум од тоа, но далеку помалку примитивни и попрости од некои други.

И гледам постојано сакаш да прикажеш дека сите на форумов сме шовинисти и ги мразиме овие луѓе. Јас лично не сум видел некоја мака од нив ниту нешто ми направиле мене или пак на Македонија, досега или пак во минатото. Многу ми беше жал а и малку бев гневен кога почна ЕБР да им фрла шок бомби и тоа на жени со мали деца (видовме прошлата година што му направи шок бомба на навивач на Вардар), така да единствено ги жалам малите дечиња кои поминуваат толкав пат и кои најмалку се криви што одредени групи подржани со оружје, логистика и овозможување на слободен прилив и транзит на ново топовско месо од цел свет, тие сите се со амин прво од Америка и Западноевропските држави, потоа Турција, Саудиска Арабија и Катар им ги растурија државите и ги втурнаа во прогон. А истите тие држави односно Западноевропските влади кои ги помагаа тие терористи сега избеглиците не сакаат да ги примат во нивните држави, кога видоа дека ситуацијата им излезе од контрола, истите тие го пропагираа и пропаднатиот експеримент мултикултуризам.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Се согласувам, христијанството уствари е многу слично на исламот. Се сеќавате на средниот век кога гореле вештерки, научници, исламот денес е сличен како христијанството во средниот век.
Па според нивниот календар тие се во 1200-1300 година или 13-14 век и многу логично е што се однесуваат како христијаните пред 6-7 века,значи во 26-27 век ќе го достигнат нашето денешно однесување.
А тоа е многу за чекање а богами кој знае колку понапред ќе бидеме и пак треба да ги чекаме.
Затоа додека процентуално се МНОГУ ПОМАЛКУ ОД ПРАВОСЛАВНИТЕ мајката му е крстоносна војна па да се истребат до последен

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
841
Поени од реакции
1.469
Курвава изгледа по примеров на сечениве има добиено азил па затоа и ги брани како да ги родила.Реков јас кога се без аргумент почнуваат да вреѓаат и се прават дека се интересни,.Затоа со нив или игнор или да се спуштиш на нивно ниво, во секој случај се виде колку и е жал за децата , 10 поста кур од уста не извади.

B

Borg_Drone

Гостин
Вас, Македонците, не ве засега дали женит еќе носат фереџе или не, туку дека друг ќе ви ги ебе. Вам, уствари, машкоста ви е загрозена!

Не генерализирај те молам. Те следам веќе подолго време на темава, се воздржувам да коментирам, коментарите насочени против тие кои го поддржуваат Хитлер, ок, тоа го разбирам. Ама вакви работи ти се молам не, зошто ние дури и повеќе правиме тука за мигрантите него ли другите европски држави. Оди да видиш како ги пречекуваат полицајците во Унгарија. Без вода, без храна, на граница, директно ги носат во прифатилиште и ги дезинфицираат (што индиректно укажува дека ги третираат како вошки). Воздржи се малку.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Па според нивниот календар тие се во 1200-1300 година или 13-14 век и многу логично е што се однесуваат како христијаните пред 6-7 века,значи во 26-27 век ќе го достигнат нашето денешно однесување.
А тоа е многу за чекање а богами кој знае колку понапред ќе бидеме и пак треба да ги чекаме.
Затоа додека процентуално се МНОГУ ПОМАЛКУ ОД ПРАВОСЛАВНИТЕ мајката му е крстоносна војна па да се истребат до последен
После толку напишани небулози на едно место мислам дека време ти е да напишеш нов календар со нулта година после сто лунарни години.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.326
Поени од реакции
8.843
Христијаните го прифаќаат новиот завет како соодветен водич за тоа што е морално, а што не. Стариот во форма на законите кои ги добива Мојсеј им е нерелевантен заедно со обрежание, нејадење свињи и тристо други правила. Тие што не го прифаќаат само Новиот Завет или не веруваат у све што пишуе у Новиот Завет, не се по дефиниција вистински христијани исто како што по дефиниција, еманципирани муслимани, не се вистински муслимани.
Самиот Куран ко света книга, промовира фундаментализам. И кажуе дека ако не го прифатиш таков каков што е, буквално, не си прав муслиман.
Така да проблемот е у самиот ислам како доктрина. Ако утре сите консензуално се согласат дека тоа не е ислам, дека ислам е да веруеш у розеви слонови со крилца, ондак ќе се смени и дефиницијата на тоа што е ислам и дали е фундаментален или не.
Прогресивно судство има исламот. Барем за тоа кредит дај му.
Stoning.jpg

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не генерализирај те молам. Те следам веќе подолго време на темава, се воздржувам да коментирам, коментарите насочени против тие кои го поддржуваат Хитлер, ок, тоа го разбирам. Ама вакви работи ти се молам не, зошто ние дури и повеќе правиме тука за мигрантите него ли другите европски држави. Оди да видиш како ги пречекуваат полицајците во Унгарија. Без вода, без храна, на граница, директно ги носат во прифатилиште и ги дезинфицираат (што индиректно укажува дека ги третираат како вошки). Воздржи се малку.
Не е битно како Унгарците ги третираат мигрантите или пак Европа...Факт е дека кај нас потфрлија службите, конкретно МВР да се справат со ситуацијата.
Наместо од цела оваа ситуација да им се докаже на Европа дека ова балканско племе како што сакаат да не прикажат се поцивилизирани од нив, ние успеавме да станиме ударна вест за да ни се потсмеваат.
Да се работеше за партиски митинг на било која партија ќе направија таков брз трансфер на луѓе за неколку часа од Гевгелија до Скопје како да сме Јапонци, овде се дозволи да се направи непотребна драма со непотребно изгубени средства и ресурси за нешто што требаше да биде премногу едноставно и им се дозволи на ситните души кои за жал се Македонци да профитираат на мигрантиве.
Сите останати муабети дека овие носеле пари, имале скриена агенда се навистина излишни.

B

Borg_Drone

Гостин
Не е битно како Унгарците ги третираат мигрантите или пак Европа...Факт е дека кај нас потфрлија службите, конкретно МВР да се справат со ситуацијата.
Наместо од цела оваа ситуација да им се докаже на Европа дека ова балканско племе како што сакаат да не прикажат се поцивилизирани од нив, ние успеавме да станиме ударна вест за да ни се потсмеваат.
Да се работеше за партиски митинг на било која партија ќе направија таков брз трансфер на луѓе за неколку часа од Гевгелија до Скопје како да сме Јапонци, овде се дозволи да се направи непотребна драма со непотребно изгубени средства и ресурси за нешто што требаше да биде премногу едноставно и им се дозволи на ситните души кои за жал се Македонци да профитираат на мигрантиве.
Сите останати муабети дека овие носеле пари, имале скриена агенда се навистина излишни.
Твое мислење. Моето мислење гласи поинаку. Не можеш ама баш никако да ми докажеш дека сите од нив немаат скриена агенда, зошто практички не е возможно. И еден да е а да се деведесет и девет проценти мирни луѓе тој човек е за мене опасен и нема што да бара тука. И ти се молам, не претерувај со ситните Македонци. Спомени ги и тие Македонци кои им помагаат на мигрантите. Не се ограничувај само на поединци. Што не споменеш за тоа како Албанците им ги киднапираат децата?
Јас лично такви луѓе не сум поддржувал и нема ни да поддржам. Сè Македонците (ситни души некои поединци) им наплаќале по две евра, ова она. Да не киднапирале случајно деца нашите? Има и полошо. Не го оправдувам ни тоа што го прават некои наши, ама во споредба со другите.

Последно уредено од модератор:
Z

zlaki

Гостин
овдешните размислувања не се разликуваат ни најмалку од оние на хрватските и српските форуми.Можеби скоро ќе биде денот кога ќе се каеме но ќе бидеме немоќни како и секогаш кога е било во прашање донесување на одлуки во интерес на државата и граѓаните по однос на безбедноста и единството.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nicu-zidovi-oko-srbije-i-rumunjska-zbog-izbjeglica-pojacava-sigurnost-na-granici/838585.aspx

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
После толку напишани небулози на едно место мислам дека време ти е да напишеш нов календар со нулта година после сто лунарни години.
Абе ај шо збориш

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
Треба langelina да оди на некој Германски или Унгарски форум и да си направе еден муабет како овде да видам како ке си помине штом ние Македонците сне расисти националисти ме интересира какви се Унгарците и Германците или можеби се полоши од нас :D

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Треба langelina да оди на некој Германски или Унгарски форум и да си направе еден муабет како овде да видам како ке си помине штом ние Македонците сне расисти националисти ме интересира какви се Унгарците и Германците или можеби се полоши од нас :D
Секогаш секаде мора да има по некој трол

Kajgana Shop

На врв Bottom