CafeDelMar
Luminance
2 мали лажички во 200 мл цеден портокал. Оставаш околу 1-2 саати и повремено размешуваш. Нема утка.Има ли некој правено домашен чиа пудинг и притоа да му успее?
Правев според рецепт од интернет и не ми нарасна семето.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2 мали лажички во 200 мл цеден портокал. Оставаш околу 1-2 саати и повремено размешуваш. Нема утка.Има ли некој правено домашен чиа пудинг и притоа да му успее?
Правев според рецепт од интернет и не ми нарасна семето.
Па свежо исцеден не можеш да го зачуваш, но можеш да го конзервираш во домашни услови. Или да направиш слатко, компот, мармалад од нив.Дали е можно свежо исцеден сок да се зачува за пиење до зима? Ми останаа 100 килограми круши, сакам некаков сок од нив да направам, ама не знам какоИли свежо исцеден или некако поинаку направен..... знае некој?
![]()
Па свежо исцеден не можеш да го зачуваш, но можеш да го конзервираш во домашни услови. Или да направиш слатко, компот, мармалад од нив.
Сок од круши не е вкусен.Дали е можно свежо исцеден сок да се зачува за пиење до зима? Ми останаа 100 килограми круши, сакам некаков сок од нив да направам, ама не знам какоИли свежо исцеден или некако поинаку направен..... знае некој?
![]()
Сок од круши не е вкусен.
Ти личи на таа во ќошот?Баба ми правеше многу убава пита (штрудла) со тиква, ама бев многу мала и сеќавањата ми се избледени како ја правевме порано. Знам дека сама ги правеше корите, а за филот ја рендаше тиквата и понатака имам дупка. Прашањето ми е дали ќе биде убава со готови кори затоа што до сега не сум правела кори и дали филот треба да го пржам/варам?! Како да ми стои во сеќавање дека со шеќер во прав го вареше во вода?! Помош како да направам![]()
Баба ми правеше многу убава пита (штрудла) со тиква, ама бев многу мала и сеќавањата ми се избледени како ја правевме порано. Знам дека сама ги правеше корите, а за филот ја рендаше тиквата и понатака имам дупка. Прашањето ми е дали ќе биде убава со готови кори затоа што до сега не сум правела кори и дали филот треба да го пржам/варам?! Како да ми стои во сеќавање дека со шеќер во прав го вареше во вода?! Помош како да направам![]()
Баба ми правеше многу убава пита (штрудла) со тиква, ама бев многу мала и сеќавањата ми се избледени како ја правевме порано. Знам дека сама ги правеше корите, а за филот ја рендаше тиквата и понатака имам дупка. Прашањето ми е дали ќе биде убава со готови кори затоа што до сега не сум правела кори и дали филот треба да го пржам/варам?! Како да ми стои во сеќавање дека со шеќер во прав го вареше во вода?! Помош како да направам![]()
Купив зачин италијанска мешавина од тинех, дали некој знае за што се користи најдобро?
има: јодирана сол, рузмарин, мајчина душица, пиперка, јужноамерикански црвен бибер, босилок, острагон, чубар, горушица.Дај состав, вака тешко дека некој ќе ти помогне.
Иако, сите тие под "италијански зачини" се за пици и тестенини.