Девица до прва брачна ноќ

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Убаво е во секој случај но како што е тргната работава за едно десетина години ова нема да му падне на памет на некој да праша...едноставно тоа е реалноста:toe:

L

Liberation

Гостин
Девица до првата брачна ноќ посакува само машко кое е несигурно во своите квалитети во креветот, па се плаши од компарација со некој друг.

Чудно е како тоа машките сакаат девојката која ќе ја земат за жена да им бидат први,
а од друга страна ако некое машко е девица до пред свадбата, најверојатно ќе се смета за ретардиран, простак, неспособен, педер...

Двојните стандарди се страшна работа. Сексуалната монотонија е отров за бракот. Неискуството е искушение кон злото.

• Ми се допаѓа
Reactions: Gea
Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Девица до првата брачна ноќ посакува само машко кое е несигурно во своите квалитети во креветот, па се плаши од компарација со некој друг.

Чудно е како тоа машките сакаат девојката која ќе ја земат за жена да им бидат први,
а од друга страна ако некое машко е девица до пред свадбата, најверојатно ќе се смета за ретардиран, простак, неспособен, педер...

Двојните стандарди се страшна работа. Сексуалната монотонија е отров за бракот. Неискуството е искушение кон злото.
Komentarov ti e na mesto. Samo me interesira, ova od tvojot zivot go spodeli ili onaka ti tekna?
Nema vrska nesigurnosta so toa dali e devica ili ne. So ima loso vo toa da si i prv na zena ti, ili spored tebe ona ke e retardirana i prosta. Devica moze da bide od mnogu pricini do prva bracna nok, a siguirno ne e toa deka e prosta, retardirana. Familijata taka ja vospituva, gi slusa prikaznite na drugite pa ja fatilo strav i red drugi pricini. Maskite sakaat devici, zatoa sto, mozebi od prostra pricina ne sakaat devojki koj spiele so poveke maski.

L

Liberation

Гостин
Komentarov ti e na mesto. Samo me interesira, ova od tvojot zivot go spodeli ili onaka ti tekna?
Nema vrska nesigurnosta so toa dali e devica ili ne. So ima loso vo toa da si i prv na zena ti, ili spored tebe ona ke e retardirana i prosta. Devica moze da bide od mnogu pricini do prva bracna nok, a siguirno ne e toa deka e prosta, retardirana. Familijata taka ja vospituva, gi slusa prikaznite na drugite pa ja fatilo strav i red drugi pricini. Maskite sakaat devici, zatoa sto, mozebi od prostra pricina ne sakaat devojki koj spiele so poveke maski.
Погрешно сме се разбрале брат. Реков дека скоро и да нема машко кое е девица до пред бракот, а истите ние посакуваме (да не речам - очекуваме) девица за жена.

Има лошо во тоа да си прв на жена ти: ти си имал секс со повеќе жени, знаеш што-како е, си ја засакал неа и си ја побарал за жена. ТАА појма нема како е сексот со друг, а неистражената територија е најпривлечна за шетање. Па ќе ти шета после низ комшии да види дали на Спасе од другиот влез му е ко твојот и што он тоа прави што ти не можеш. Ме разбираш?

Сакам да кажам, и мажот и жената потребно е да имаат доволно сексуално искуство за да им стане јасно дека не е сексот тој што ги врзува, туку други работи: интелект, емоции и сл. (секако, квалитетот на сексот не го спорам).

A

Auditore

Гостин
Денеска тоа веќе е "забегана" работа, но не би рекол.Денес живееме во општетство со искривени морални вредности и затоа е забегано, ретко која девојка е девица до прва ноќ но според мене тие се вистински бисери.Многу почитувам таква девојка и воопшто не сметам дека е забегана.
Инаку да се надоврзам на горната дискусија дека ако била со многу мажи ќе сака и со уште.Тоа си зависи од девојка до девојка, не се сите исти и неможеш тоа да го генерализираш.
Пример јас, не е дека се фалам али сум имал многу девојки во мојот живот, сум менувал доста а и имаше период од мојот живот каде секоја вечер бев со различна а еве сеа не размислувам така и гледам да се скротам крај некоја и да си имам среќна врска, а камоли за брак да зборуваме. Сеа ќе реплицираш машко сум, точно е али девојките се такви што ќе менуваат али гледаат да не останат без маж и кога некоја таква ќе си фати добар дечко си го чува.Знам такви, другарки такви имам и ми имаат кажувано.

F

FilipMacedon

Гостин
Сакам да кажам, и мажот и жената потребно е да имаат доволно сексуално искуство за да им стане јасно дека не е сексот тој што ги врзува, туку други работи: интелект, емоции и сл. (секако, квалитетот на сексот не го спорам).
Да бе така си е,не за друго не е европски да кажам ако си сексуален необразовен,а овие будаливе наши дедовци и баби што чекале до прва ноќ незнаеле што пропуштале....(добар одраз на тоа колку ниско се сведоа работите)
Инаку ти само си барај некоја искусна,само немој подоцна да плачеш по медиуми докторите со шприцот ми пренесоа ХИВ...
Старите убаво кажале...многу добро не е на добро...

L

Liberation

Гостин
Да бе така си е,не за друго не е европски да кажам ако си сексуален необразовен,а овие будаливе наши дедовци и баби што чекале до прва ноќ незнаеле што пропуштале....(добар одраз на тоа колку ниско се сведоа работите)
Инаку ти само си барај некоја искусна,само немој подоцна да плачеш по медиуми докторите со шприцот ми пренесоа ХИВ...
Старите убаво кажале...многу добро не е на добро...
Па не... знаеле они што пропуштаат, затоа договарале средби во блиската плевна на комшијата. Ха! Тебе како да не ти кажале дека сексот за време баба ти и дедо ти бил двојно повеќе практикуван од сега. По ниви, шуми, амбари, плевни, штали, хаха :)

И не знам од каде извлече заклучок дека имањето повеќе сексуално-емоционални партнери значи “легнување со некој за чие здравје не си запознаен и имање секс без заштита“.

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Според мене тоа е најнормална работа и многу важен дел од бракот. Никој не би сакал цел живот да му помине со некој/а што нема да му се свиѓа во кревет. Ако нема хемија и ако не се подобрува односот не можеш тука ништо. А на машките нормално мн си им одговара ова, они да се изнае*ат до тогаш, а нас да ни биде прв. И ако машкото било со поише: браос, ѕвер! А женската одма курва а-у... Штета што некои сеуште не сфаќаат дека тоа е најнормална работа, а не грев.

Член од
24 јули 2010
Мислења
212
Поени од реакции
12
А на машките нормално мн си им одговара ова, они да се изнае*ат до тогаш, а нас да ни биде прв. И ако машкото било со поише: браос, ѕвер! А женската одма курва а-у... .
ВО ред Еленце ако вие жените станете сите поштени до првата брачна ноќ тогаш ние мажите
што ќе е*еме . всушност како ќе се изна*беме.
ДИЛЕМА :jaj:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Има една стара изрека,''жена без два кура не умира''.Така да подобро е да ги има пред брак,отколку во брак да праи такви работи.Башка цел живот да си со еден,па ни тоа не иде.Сексот е преубава работа и за мажите и жените,зашто да се лишиме од таква прекрасна работа само ради вакви глупави работи?

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
Било некогаш до прва брачна нок.
На пример тиа што пратат турски серии и во општо условите во турција (не правм муабет за иран каде што жената не смее со машко друштво )ке го видат животот кај нас пред 50 години.Сега гледам и ромите почнаа да се кинат пред да се омажат на 16 години (касно му е 16 )
п.с нели пратиме европа и америка таму ретко ке најдиш девица до прва брачна нок,се смени очигледно времето.

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
ВО ред Еленце ако вие жените станете сите поштени до првата брачна ноќ тогаш ние мажите
Niso, ruka ili ke se zenis porano. A konceptot zver i kurva e aktuelen i ke bide uste mnogu dolgo. Mentalitetot ni e takov, gresno se svakaat nekoj raboti, a dali ke se promeni t.e. iskoreni toa neznam.

T

theTinule

Гостин
Има лошо во тоа да си прв на жена ти: ти си имал секс со повеќе жени, знаеш што-како е, си ја засакал неа и си ја побарал за жена. ТАА појма нема како е сексот со друг, а неистражената територија е најпривлечна за шетање. Па ќе ти шета после низ комшии да види дали на Спасе од другиот влез му е ко твојот и што он тоа прави што ти не можеш. Ме разбираш?

Да, ако жена ти има 15 годинки, ќе шета и кај комшии и кај останатиот машки род на планетава Земја. Муабети за мали деца -.-
Оние девојки што издржуваат до прва брачна ноќ без секс, верувај ми, не се така малоумни и љубопитни.
Ако навистина издржале до првата брачна ноќ без секс, тоа значи дека на сексот не му придаваат некое големо значење во нивниот опстанок т.е. им се може и без секс.
И немора да значи дека ќе бидат „часни сестри“ т.е. дека ќе кенкаат цело време, може ќе се усовршат со тебе, откај знаеш.
А другиов муабет дека им треба сексуално искуство за да сфатат дека сексот не е тој што ги врзува. ЛЕЛЕ МАЈКО ! Значи според тебе треба прво да имаат секс, па потоа да се запознаваат и да видат дека има меѓусебно разбирање и дека можат да функционираат како пар ?

Он: Забегана, незабегана, застарена, еднонасочна, каква сакате „работа“ наречете ја, но им симнувам капа на девојките кои би издржале да немаат секс се до првата брачна ноќ. Голема храброст, трпеливост и преголема контрола треба за тоа. Последново, поготову.
Причините, можат да бидат најразлични, од верско убедување, до домашно воспитување, до едноставно - претпазливост, гледајќи го големиот број на болести кои се пренесуваат сексуално деновиве.

А што, тебе ти треба да смениш повеќе партнерки, за да се изна***ш ? Ја бараш совршената со која сексот ќе ти биде страва ? WTF?
Која е поентата на сексот пред брак со различни девојки ?
Хормони ? Испукување ? Барање на „совршената“ партнерка ? Преку секс ?
I frankly don't get it.

Член од
24 јули 2010
Мислења
212
Поени од реакции
12
А што, тебе ти треба да смениш повеќе партнерки, за да се изна***ш ? Ја бараш совршената со која сексот ќе ти биде страва ? WTF?
Која е поентата на сексот пред брак со различни девојки ?
Хормони ? Испукување ? Барање на „совршената“ партнерка ? Преку секс ?
I frankly don't get it.
Со сета почит на вашето мислење:toe:

Со оглед на тоа дека јас сексот го сваќам како уметност која ја исполнува душата неможам да си дозволам да
живеам цел живот со некоја која во кревет е невозможна:nesvest:
Да бидам појасен и глумците за да направат добра сцена
ја увежбуваат и по сто пати за да накрајот кулминираат со врвна сцена
Секоја вештина треба да се увежбува пи сексот:pehar:

T

theTinule

Гостин
Со сета почит на вашето мислење:toe:

Со оглед на тоа дека јас сексот го сваќам како уметност која ја исполнува душата неможам да си дозволам да
живеам цел живот со некоја која во кревет е невозможна:nesvest:
Да бидам појасен и глумците за да направат добра сцена
ја увежбуваат и по сто пати за да накрајот кулминираат со врвна сцена
Секоја вештина треба да се увежбува пи сексот:pehar:
И мора да ја увежбуваш со различни девојки ? Не со една ? Никако ! -.-
Јас сепак мислам дека „да бидеш фраер“ е најбитниот фактор во менувањето партнерки, али како и да е, тоа е друга тема. Да не спамираме тука.
Моето мислење на темава е напишано погоре.
Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom