И на едни други им дадовме безбедност, здравство, школство. Па еве ги сега, палат автобуси, тепаат баби, егзекутираат деца...сега да имавме јаки фабрики и само праќај ги да работат за 80 евра 12 саата, експлоатирај ги док можеш, гради си држава за малце пари, нека ни бидат робови, нека ни градат патишта, по рудници нека копаат, а ние ке им дадеме безбедност, здравство, школство.
него муда.
кажите ама добри идеи ми текнуваат.
Тролај и зезај се, ама провиден си и ти и твоите. Колку „бегалци“ од Косово останаа во Македонија?For the record не сум муслиман.
Ова ви беше аргументираната дебата, пола постови ви се вакви.[DOUBLEPOST=1440486765][/DOUBLEPOST]
Заради гасоводот, ме фати.
тоа е затоа што не ги ставија да работат у фабрики, рудници, тунели, патишта, радна акција, него обратно бидна. Ти не ме читаш изгледа целостно друже идиоте на социјализмотИ на едни други им дадовме безбедност, здравство, школство. Па еве ги сега, палат автобуси, тепаат баби, егзекутираат деца...
Супер идеја.
Зошто анархистите ги стави во ова „друштво“?Одамна ја зборам дека анархистите,хипиците и ``борците`` за човекови права и еднаквост од невладините се најголеми душмани на секоја земја. Мозоците им се испрани со комунизам и мултикултурализам за еднаквост меѓу расите,народите и религиите....
Не бе, не си у право. Ги вработивме.тоа е затоа што не ги ставија да работат у фабрики, рудници, тунели, патишта, радна акција, него обратно бидна. Ти не ме читаш изгледа целостно друже идиоте на социјализмот
затоа пишав “обратно бидна“. И у право сум... увек!Не бе, не си у право. Ги вработивме.
Шо бидна обратно?затоа пишав “обратно бидна“. И у право сум... увек!
„Оној кој не учи од историјата е осуден да ја доживее пак.“Велат, историјата е шема што се повторува. Човекот е заглавен во тркало.
Римското царство било пример за силна империја. Се простирало на скоро цела територија на Европа. Иако неговите жители биле сиромашни, не биле оние кои го уништиле.
Римското царство се распаднало поради големата преселба на народи кои правеле чести варварски напади. После распадот на Римското царство доаѓа период во историјата наречен Мрачно Доба.
Исто велат, оној кој не учи од историјата е осуден да ја доживее пак.
Не заебавај сега, не дека разузнавањето не ни е за никаде... ама никакво разузнавање не требаше за да се знае ова. Уште од претходната година постојано минуваат секакви ликови низ Македонија. Ебаго, десетици со лажички ги собираат од шините згазазени од возови - да не мислат дека се Марсовци.Кога имаме разузнавање на ниво на маалско здружение, и кога немаме луѓе спремни да менаџираат кризи ќе ни бегаат низ граница, ќе маваат солзавец, и на крај ќе ни се наврти цел свет дека убиваме беспомошни мигранти.
обратно, они на власт, македонецот у рудник, македонецот у триста пичке лепе материне. Што е до мене ако, мене кога има конфликт у државата, кога гледам нереди, убистгва, тероризам, нестабилност... иако живеам тука, пеперутки ми летаат у стомак, се смејам по цел ден, што се вика... живнам малце у себе знаејќи дека некој тамо пати. Кога е мирно ме фаќа депресија. За да имам вакво чувство се откажав од многу нормални работи кои секој човек сака да ги постигне. Пример инвестирање во иднината, размислување за градење семејство и остали нормални работи кои ке те мачат на оваа место кај што живееме.Шо бидна обратно?
Не е проблемот шо ги има на власт. Ги има и во рудници, ги има во ровови на улица.обратно, они на власт, македонецот у рудник, македонецот у триста пичке лепе материне. Што е до мене ако, мене кога има конфликт у државата, кога гледам нереди, убистгва, тероризам, нестабилност... иако живеам тука, пеперутки ми летаат у стомак, се смејам по цел ден, што се вика... живнам малце у себе знаејќи дека некој тамо пати. Кога е мирно ме фаќа депресија. За да имам вакво чувство се откажав од многу нормални работи кои секој човек сака да ги постигне. Пример инвестирање во иднината, размислување за градење семејство и остали нормални работи кои ке те мачат на оваа место кај што живееме.
Наспроти тоа се подготвував за преживљавање у дивината, кои растенија се јадат кои не, габи, вода, кондиционо спремен за бегство на дугометражни дистанци, трошење минимум калории у зимно време, минимум вода во летно време, ловење риба со голи раце, поставување замки за зајци, ужување у невкусна храна...
Наши дечиња питачат од бегалците. Не знам кој е повеќе за жалење.Прегледај го приврзокот 127256
Не е проблемот шо ги има на власт. Ги има и во рудници, ги има во ровови на улица.
Небитно е као ги третираме. Mud people се mud people и ќе праат проблеми без оглед на све. Ни под разно не смее да се допушта да ни влегуваат во држава.
А најинтересно е шо ако збориш отворено против проблемите ќе те прогласат за фашизоид.кој наши дечиња бе,глеј ги класа циганчиња научени со рацете напред да просат за лепак за после да им биде се полно и рамно.[DOUBLEPOST=1440507370][/DOUBLEPOST]
прав си,ама ете оди кажи им на комуњарите кој се спремни и сопствено дете да ебат за некој глас плус,само да се догураат на власт некако.
Ене на последната страна имаше слика од прогласена комуњарка како им дава за јадење на гомната,а со тоа автоматски ги кани на подолг поседок во државава,таман додека пуштат корења и научат да ракуваат со оружје и да ракуваат со мачети.Алаху акбар знаат да викаат веќе