Детска облека нова или позајмена?

Novo , ako se nekoja godina razlika nema potreba da se cuvaat alistata od ednoto dete za drugoto vo podrum negde , posle bi mi bilo shube da gi nosi moe detence . Ke trknam do crven krst i ke usrekam nekoe po ne blagoslovno semejstvo neka gi nosat a za decata so mu treba ke mu se kupi .

Нема везе за мене све е исто дали ќе ја носам облеката од брат ми сепак има во изобилство облека и така да ми дава да носам негова облека не ми прави проблем сепак мислам дека не треба од одма да се учи детето од маецко на марка облека-скапа облека

Нема везе за мене све е исто дали ќе ја носам облеката од брат ми сепак има во изобилство облека и така да ми дава да носам негова облека не ми прави проблем сепак мислам дека не треба од одма да се учи детето од маецко на марка облека-скапа облека
Се согласувам со тебе. На кој колку му е џебот толку ке си дозволи. :pipi:

Многу често има врска и со комплекс. Што сега? Брат ми има ќеркичка која е разлика една година со мојата ќерка; не е нормално да користам нејзина облека?!?!? А, бре ајде, аздисл'ци. Кој ти брани, купи што сакаш, мерак е, не викам не, ама од препи*и ми се лоши.

Знаете ли што ми се деси многу скоро? Имав многу скоро нова (некои и скроз нови) облека за дечиња. Отидов во Црвен крст со картонска кутија во која многу културно беа склопени алишатата (очигледно испрани и испеглани) и типката ми кажа: „не примаме без потврда од хемиско чистење...“ :tapp:

Нема потреба понатаму да образложувам...

Немора секогаш нова, посебно ако се погодат деца од исти пол, зошто да не носат некоја позачувана облека од постарото дете на пример...
И јас имам носено облека од брат ми шо е 4 години постар од мене ко помала :pos:
Инаку за тоа со брендовите..
па не треба од мало да се заучи детето само нешто од брендови..
еве сега и моиве мака мачат, од мали ни купуваја со братми оригинал патики и сега неможиме да носиме други патики..

И све зависи од можностите на родителите, нормално.
Ако сакаат детето да им биде најубаво облечено, во најнова облека немам ништо против..:toe:

брат ми шо е 10 години помал од мене сеа носи работи јас шо сум ги носела на негова возраст и нишо не му фали...мајка ми не сакаше демек стари седеле глупости...ете ги испрани и ништо не им фали

Јас сум си носела нова облека како прво дете, а сестра ми како помала носела и моја.
Сето тоа ми е нормално. Дечињата раснат многу брзо и детската облека се носи краток период, ништо страшно ако потоа ја носат браќата или сестрите помали.
Истото би го правела и меѓу моите деца.
Со тоа што не сме носеле од други деца, пример роднини. Сепак не ми се допаѓа тоа. И воопшто не сакам позајмување на облека до ден денешен, не позајмувам ни од другарки ни роднини.

А сега со сестра ми носиме ист број гардароба. И си менуваме.
Глупо е живееме заедно, исперена облеката а да си велиме тоа е мое не смееш да го носиш :uvo: Па сепак сестри сме, што е мое е и нејзино и обратно :)

НЕ е потребно да се расфлаат толку пари за облека за деца, бидејки во тие периоди децата растат и понекогаш само по 5-6 месеци можат да ја носат облеката.Јас не сум носела од никого облека бидејки немам брат или сестра па моите морале да лупаат пари за облека која се складирала по плакарите потоа за џабе.Потоа почнав да ја давам по братучетки ама има одредена облека од детинството што сеуште ја чувам многу сум поврзана за нејзе и си ја чувам во плакар.

Абе ако децата не се голема разлика,зошто да не носат.АЛи да се 5години разлика и јас да чувам тешка работа.Поубаво ќе им купам.Ама зависи од тоа колку пари имаш...Јебига се се врти околу париве.

Супер е да облечеш ново,но за дете да лупам пари што нема ни месец дена да го носи тоа за мене е лудо.

Pa ne bi sakala moeto dete da nosi garderoba od nekoj drug.Ako imam pari zosto da ne dozvolam da mu kupam novi alista.E sega ne bi se rasturala kojznae kolku no sepak da ima sto da oblece i ne mora da bide markirano ne patam od takvi raboti.Ako bi imala vtoro dete togas bi gi socuvala rabotite da gi iskoristam od ednoto za drugoto dete no od drugi luge ne bi zemala garderoba za moite deca.

Ах,што да кажам јас...
Уште сега носи најк и адидас патики,по 50 евра а после 6 недели мораш да купиш нови оти му се мали.
Јас не сум крива,татко му.

Инаку не би сакала да носи од друг,од причина што е многу,премногу нежен со кожата.
Има облека и скапа и поефтина,па се трудам да најдам баланс и да му купам нешто убаво,а знам и да купам нешто екстра.така е кога ти е прво.
Засга ке си ги чувам,па може да ни се најдат:wink:

Искрено ме боли уво за облеката,не ми е битно каква е.Важно да носам нешто па какво е ми е гајле.Ако некој ме проценува по облека,алал да му е.

па јас сум постар се ново за мене, ретко некогаш ( ако сум го сакал тоа парче облека) од братучед ми сум носел. тој е постар 2 години, ама јас многу пребирливо дете сум бил :toe: сум можел да носам и негови алишта ама ете се ново. а сестра ми носи нешто мое што прилега и за девојче на пр. некоја си блуза, е сега сигурно нема да носи фармерки машки

Зошто да купуваш кога имаш..Пример јас имам брат од мене постар 2 години се што тој носел и јас го носев..:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom