Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Ако може некој да ми помогни..

Има едно девојче ми се свиѓа некое време, последниве 2 недели излагаме со друштво ова она, колку толку блиски сме.. Арно ама девојчево има дечко.. Тој е од гостивар, живее во Данска а таа тука во Скопје..Со него беше само 1 недела (тој бил кај некој братучед во Ск), се смувале неколку пати, стапиле во врска и тој си заминал, ќе дојди тек другата година... Пишуваат ова она, ама не е тоа тоа.. значи врска на далечина ама сепак не се ни познаваат толку...
Колку што приметувам блиски сме, ме бара, ми пишува ова она 24/7..
Има некое чаре или ? како да дознаам ? некој друг совет ?...

Член од
17 август 2014
Мислења
3.752
Поени од реакции
6.157

Има едно девојче ми се свиѓа некое време, последниве 2 недели излагаме со друштво ова она, колку толку блиски сме.. Арно ама девојчево има дечко.. Тој е од гостивар, живее во Данска а таа тука во Скопје..Со него беше само 1 недела (тој бил кај некој братучед во Ск), се смувале неколку пати, стапиле во врска и тој си заминал, ќе дојди тек другата година... Пишуваат ова она, ама не е тоа тоа.. значи врска на далечина ама сепак не се ни познаваат толку...
Pushti mu se :*

MikioBo

Учител на машини
Член од
22 ноември 2009
Мислења
256
Поени од реакции
174

Направи посериозен муабет, прашај си ја лично. Ако навистина е заинтересирана за тебе и разлислува за врска, нема причина зошто не би ти одговорила искрено.

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
8

Запрашај се дали од неа чувстуваш некој друг vibe освен за другарство , затоа што ако и пристапиш а она не очекувала таков пристап од тебе, ќе се изненади и можно е да сака да се оддалечите и како другари. Секако ако успееш да најдеш некој начин суптилно да и покажеш дека си и " на мапата " би било убаво, за во случај ако она во тебе сега гледа само другар да не се залета по некој друг доколку, секако, работите со дечкото не тргнат на добро.
Ако тоа со дечкото од Данска било неодамна, исто, убаво би било да почекаш некој определен период бидејќи ако е свежо, ние женските знаеме подолго време да си размислуваме што би било како би било и да си правиме фантазии за подолги временси периоди, ама после 5-6 недели би требало малце да олади.
А за пристапот, најубаво е да бидеш искраен, не премногу наметлив, дури можеш и малце во недоумица да ја оставиш да се запраша дали си сериозен или не , ама треба и да го погодиш вистинскиот тајминг и погоден амбиент кога да и пријдеш.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611

Абе чаре бегај подалеку од зафатени девојки ! Еве да речеме ќе се фатите се врати типот те остаи за него шо праиш ? Плус коа женска ќе ти каже имам дечко е основна заштита од тоа да и се пушташ го имам тоа сетено на моја кожа така што најди си друга и уживај.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
залапај ја што би рекол крусер, сеа нормално и моментот треба да го погодиш, ако стварно те свиѓа нема да те одбие сигурно, ако ти се налути ќе си најдеш нова другарка

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Абе се знаеме долго со неа, јас случајно дознав дека била во врска со него.. ја прашав и ми кажа дека стварно биле фатени.. Ми кажа дека го сакала, многу бил добар... Незнам како може да се процени човек за помалку од 1 недела.. Незнамм стварно што ќе биди..

Иначе прилично блиски сме, нонстоп излагаме се дружиме, сите проблеми ми ги кажува, ја имам донесено и дома (таа сакаше) да се запознае со мојте ова она..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Како сега ќе му направи на него со тебе, така у иднина ќе ти направи на тебе со друг. Па сеа ти види си што сакаш да постигнеш у везе со неа.

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Ама работата е што јас колку толку ќе ја чувам ќе ја сакам.. Со овај само 1 недела и сега по некојпат што ќе пишат и тоа е тоа.. нема љубов тукаа...

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
8
Како сега ќе му направи на него со тебе, така у иднина ќе ти направи на тебе со друг. Па сеа ти види си што сакаш да постигнеш у везе со неа.
Не мора да значи дека така ќе направи, а и ова не е вообичаена ситуација бидејќи тој е во странство а врските на далечина се дискутабилна работа.

Абе се знаеме долго со неа, јас случајно дознав дека била во врска со него.. ја прашав и ми кажа дека стварно биле фатени.. Ми кажа дека го сакала, многу бил добар... Незнам како може да се процени човек за помалку од 1 недела.. Незнамм стварно што ќе биди..

Иначе прилично блиски сме, нонстоп излагаме се дружиме, сите проблеми ми ги кажува, ја имам донесено и дома (таа сакаше) да се запознае со мојте ова она..
А ти осеќаш дека можеби и од нејзина страна има заинтересираност за нешто повеќе од пријатели?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Пошто кодирањето не и дозволува да направи нешто поинаку и е заглавена во loop?

Член од
19 јули 2014
Мислења
142
Поени од реакции
23
Да, само незнам.. Ми пишува ме бара да излезимее ова она, само никојпат ништо не ми спомнала за сакање, заа моменталната состојба..

Член од
17 август 2015
Мислења
16
Поени од реакции
8
Да, само незнам.. Ми пишува ме бара да излезимее ова она, само никојпат ништо не ми спомнала за сакање, заа моменталната состојба..
Се некако истите информации ни ги даваш и ги вртиш во круг само. Како и да е, ти најдобро ја познаваш ситуацијата и прави како што ќе почувствуваш дека треба. Сега за сега, најубаво е да бидеш тука за неа, како поддршка и другар, и секако чекај си ја шансата само немој да чекаш предолго и да ја посакуваш премногу, биди умерен во се што ќе правиш. :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Балкански #тет,а?

Kajgana Shop

На врв Bottom