Милица Тодоровиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
When you see it...

mijalkk.png

Мијалков пред да ја купи Ѕвезде гранде продукцијата :P

images

Да, тоа беше прашањето, само не беше тој муабетот.
На пример. Ќе пробам да ти објаснам зошто не се осеќам должен да му одговорам на Бејкон. Замисли сеа, ја и некој батка праиме муабет за неговиот Нос. Му викам дека е толку голем, шо кога би пишувал негде за неговиот Нос, би морал да го пишувам со голема буква оти е уникатна формација и заслужува респект. Дека треба да отвори стаклара, да сече стакло и да праи прозори и огледала со тој Нос. Дека тој Нос треба да го однесе во НАСА за да го употребат како алатка за бушење дупка до друга димензија. Дека ако Дамбо го имал тој Нос, никогаш немало да полета. Дека тој Нос можел сам да ги пресретне авионите пред да удрат во кулите близначки. И се појавува одеднаш Бејкон/Дедал и ме прашува шо има толку посебно кај луѓе со зелени очи. Па ме тера и потточки да му пишувам за зелените очи. Нема смисла, нели?
Не е тачно. Ти збореше и за носот и за зелените очи.
Ти уствари му збореше на тој со Носот дека неговата женска со зелени очи ти е одвратна, а потоа нерелевантно на тоа, пробуеше да го напраиш папучар и неискусен поради тоа што иде со типка со зелени очи пошто нели, ти нејќеш зелени очи. На страна од тоа што го умре од заебавање за Носот.

Не е тачно. Ти збореше и за носот и за зелените очи.
Ти уствари му збореше на тој со Носот дека неговата женска со зелени очи ти е одвратна, а потоа нерелевантно на тоа, пробуеше да го напраиш папучар и неискусен поради тоа што иде со типка со зелени очи пошто нели, ти нејќеш зелени очи. На страна од тоа што го умре од заебавање за Носот.

Не е точно.
Види, ти си сакал да видиш женски и зелени очи. Си се убедил дека ги има, иако имало само Нос.
Еден надежен менталист еднаш ми има кажано, а многу успешни менталисти(се осмелувам да го употребам зборот успешни, колку и да звучи смешно) како Дудо и кажале на нацијата дека сугестијата е опасна работа. А и тој Дудо и овој надежниот знаат дека е затоа што им ја наметнуваат на наивни луѓе за да добијат аплауз, восхит и евентуално, пари.
Затоа морам со индигнација да ја отфрлам таа сугестија дека јас сум нудел негде алтернатива и квалитет и да повторам дека цела поента ми беше насочена кон таа лична промоција на некој на тема за рандом турбофолкерка, за со тоа да го испере турбофолкот без да воопшто се осврне на истиот. Стеф, сега форумски покоен, а во нашите срца сеприсутен, за таквиот однос би рекол дека е "замена на тези". Ја би се сложил со таквиот хипотетички заклучок на покојниот набилдан витез. Со таа разлика дека постоечката теза се менува со ветер и магла. На ветер и магла се пишува пост колку една дипломска на педагошки и на тие ветер и магла се бара објаснување.

Последно уредено:
Не е точно.
Види, ти си сакал да видиш женски и зелени очи. Си се убедил дека ги има, иако имало само Нос.
Еден надежен менталист еднаш ми има кажано, а многу успешни менталисти(се осмелувам да го употребам зборот успешни, колку и да звучи смешно) како Дудо и кажале на нацијата дека сугестијата е опасна работа. А и тој Дудо и овој надежниот знаат дека е затоа што им ја наметнуваат на наивни луѓе за да добијат аплауз, восхит и евентуално, пари.
Затоа морам со индигнација да ја отфрлам таа сугестија дека јас сум нудел негде алтернатива и квалитет и да повторам дека цела поента ми беше насочена кон таа лична промоција на некој на тема за рандом турбофолкерка, за со тоа да го испере турбофолкот без да воопшто се осврне на истиот. Стеф, сега форумски покоен, а во нашите срца сеприсутен, за таквиот однос би рекол дека е "замена на тези". Ја би се сложил со таквиот хипотетички заклучок на покојниот набилдан витез. Со таа разика дека постоечката теза се менува со ветер и магла. На ветер и магла се пишува пост колку една дипломска на педагошки и на тие ветер и магла се бара објаснување.
Не е тачно, не си благороден ти преваро. Ти ги тролаш Рики и Бот пошто ти е досадно и си играш со фрагилната самодоверба на Рики кој пробуе да докаже дека е срце, не пошто имаш поента да укажеш туку онака од пусти мераци, што е проблематика која не ме засега ко што пишав у првиот пост, уште у првата Реченица!
Остај ти што полемизираш погоре за Носови.
Ти кажи ми мене, што му фали на турбо фолкот, чисто од што сум љубопитен те прашуем ко што веќе напоменав.
Па нели у кафана иаме слушано неколку пути и ти ја пееше онаа „Моје гачице“, за што е сведок и @Идиот на Социјализмот .
Кого лажеш? Бот и Малколм или себе?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Па нели у кафана иаме слушано неколку пути и ти ја пееше онаа „Моје гачице“, за што е сведок и @Идиот на Социјализмот .

Еве парафразирано што законот кажува за лажното сведочење, у член 36....7, мислам:

Став 1
-Сведок, вештак, преведувач или толкувач кој ќе даде лажен исказ, ќе се казни со парична казна или со затвор до три месеци.

Став 5
-Ако сторителот доброволно го отповика својот лажен исказ пред да се донесе правосилна одлука, може да се ослободи од казна.

А еве што Библијата вика за лажното сведочење:

-Кој лажно сведочи, нема да помине неказнет, и кој шири лаги – нема да се извлече!” (Поговорки 19:5)
надвор од градот ќе останат кучињата, вражачите, блудниците, убијците, обожавателите на идоли...менталистите и сите што ја сакаат лагата и што лажат.” (Откровение 22:15)

И позитивното право и канонското викаат дека си наебал. :(

Ти кажи ми мене, што му фали на турбо фолкот, чисто од што сум љубопитен те прашуем ко што веќе напоменав.

Ми кажувале дека кога сум бил многу мал и сме гледале филм со моите, често сум имал обичај да поставувам прашања од типот "Зошто овој знак на патот е зелен", "зошто е лош овој чичко" или "зошто заврши филмот". Ама сум бил многу мал и нормално било да сум љубопитен за очигледни работи. Сега да му поставам на некој такво прашање, ќе ми се смее.

"зошто е лош овој чичко"

Ова и те како не е очигледна работа. Напротив, комплексен феноменомен е злото.
Ама зошто турбо фолк е лоша музика не е очигледно. Треба да објаснуваш. :/

Ми кажувале дека кога сум бил многу мал и сме гледале филм со моите, често сум имал обичај да поставувам прашања од типот "Зошто овој знак на патот е зелен", "зошто е лош овој чичко" или "зошто заврши филмот". Ама сум бил многу мал и нормално било да сум љубопитен за очигледни работи. Сега да му поставам на некој такво прашање, ќе ми се смее.
Остај тролање и заебанции, сериозен сум сега!!!! (многу извичници)
Поставуваш премиса и глумиш дека тоа не го повлекува прашањето ко што веќе наведов во првиот пост. Ова не е очигледно, турбо фолкот е фина музика со супер мелодија и одлични текстови. Иако е поврзан со фолкот колку што готик метал Тристанија бендовите се поврзани со готската субкултура, тоа не значи дека не е милозвучен исто како што Тристанија такви евтини какви што се и ги милуваш, се милозвучни иако се турбо фолкот у готската субкултура. Сумњива работа се тие вкусови и очигледно е зошто постојат, за тоа ти давам рука, тоа се причини поврзани со различни фактори.
Стриктно фигуративно е тоа „зошто“, не така буквално, тоа е „зошто“ кое ја таргетира твојата склоност за хиерархии на места кадешто нема потреба од хиерархии. Тоа „зошто“ е прашање за ставовите кои стојат позади редовите на тоа што го збориш, а не за тоа у што уживаш и зошто, пошто нели de gustibus non est disputandum. Само треба да образложувам на така умно дете, не бе дете, цел Маш, фигуративни прашања и да пишувам социолошки дипломски. На особа која е модератор на ФилосоФија, да објаснувам зашто за одредени битни теми користам „зошто“. Али ме мрзи бе Разиел да играм софизми. Види колку просто и убаво ќе ти објаснам за да ми ја сконташ поентата.

Не ми се важни погорните твои изјави за Носови. Ниту пак зошто луѓето со големи Носови пробуваат да искомпензираат со своите зелени очи кои ти ги ставаат у фаца. Ниту која ти била поентата околу луѓето со Носови и што пробуеш да им укажеш за нивните его трипања со тоа што ги истакнуваат своите зелени очи. Гајле ми е.

Замисли онака се наоѓаме негде и пиеме кафе, пиејќи кафе од никаде ти поставуем прашање.
Дали ти о Разиел, веруваш дека што е добра, а што лоша музика е питање на субјективни лични критериуми или добра и лоша музика е нешто апсолутно определиво?
Апсолутно определиво е дали досадните филмови на Линч се боље од Ted2 или питање е на лични критериуми, интерпретации и евалуации на дотичното дело или автор?
И ти сеа, што ми одговараш?

Последно уредено од модератор:
Ептен го затупевте со филозофијава, не можам да поврзам каква врска има со музика или со оваа плавушата (освен носот).

Не ми се важни погорните твои изјави за Носови. Ниту пак зошто луѓето со големи Носови пробуваат да искомпензираат со своите зелени очи кои ти ги ставаат у фаца. Ниту која ти била поентата околу луѓето со Носови и што пробуеш да им укажеш за нивните его трипања со тоа што ги истакнуваат своите зелени очи. Гајле ми е.

Тука ни е проблемот. Мене првично ми беа и сега ми се ЕДИНСТВЕНО битни. Така еднаш, Бејкон, у шоуто на Летерман му гостуваше Парис Хилтон. И овој нормално, си правеше муабет со неа за тоа како си поминала у затвор. Парис Хилтон инсистираше да не зборувале за тоа, туку за срањето шо сака да го промовира и му викаше "let's not talk about the slammer, i put that behind me", а овој и врати со "here is where you and i are different. That's all i want to talk about".

Или, еве да не речеш дека сум те споредил со Парис Хилтон кога промовирала парфем после генгбенг у затвор кај Летерман, ќе дадам и личен пример. Одам ја да полагам у мојот академски палеолит кај Шкариќ уставно право. Седнуам и Професорот ми вика "ајде колега, да ми кажете вие мене нешто за Платон". Ја, таков надуен му викам "Платон е преценет, па како некој прататко на хрис...". Не ми дозволи да завршам. Го повиши малку тонот и ми рече "Колега, не ве прашав тоа. Во учебникот има дел за етапите во гледиштето на Платон за општествената социо-политичка организација. Гајле ми е мене што вие мислите за Платон".

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
@Raziel имаш удрено жена у твој живот?
„Види Роџер, така еднаш со другар додека седевме, он нонстоп ме прашуеше дали удирам жени, нешто поврзано со неговиот милитантен феминизам, ствар која суштински е многу заебана...“
Во ред е тоа, не сумњам у све ова, али дали ти имаш удрено жена е прашањето кое ти го поставив?
„Епа тука ја и ти се разликуваме Роџер, во тоа што ти посветуеш внимание на прашања кои не се поврзани со контекстот на нашата дебата за црнците у Африка и удирањето на жени тука на Балканот, едно суштински такво диверзитетно место...“
Да, знам дека не се, не ми е гајле дали не се, само ме интересира, дали имаш удрено жена у твојот живот?
„Имав професор по историја кој не го интересираше ништо, не му беше гајле за ништо поврзано со шовинизмот, он така ми постави едно прашање...тлдр....“
Ќе ми одговориш на концизно поставеното прашање бе браД, те преколнувам?
„Не пер, ти зборуваш за жаби, ја зборувам за баби, имав една баба која...“

Пишав јас уште вчера дека Разиел е црвен, ама не, требаше уште десет поста да испишете и да му ебете тема на Сунѓерот, за на крај да стигнете до тоа дека Разиел е црвен. :confused:

Еве ја кога се пријавила на аудицијата за Ѕвезде Гранда.....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom