Шпански серии

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
неможам да гледам такви сапуници...секоја серија иста приказна, исти актерки, друга локација.....

можеби во моментов и нема некоја ТОП шпанска серија, иако јас тие серии ги викам ЛАТИНО, зашто доаѓаат од Јужна Америка, а не шпански затоа што единствено со Шпанија им е јазикот !!!!!
моментално следам СТРАСТ и секако АНГЕЛИ, кога како и МАРИНА, иако гледам дека скоро ке ја оставам, станува мн досадна....али АНГЕЛИ како тин серија е премија......не знам кога последен пат сме имале ХИТ и ТОП латино серија, али јас се надевам дека во скоро време ќе имаме можност да следиме нешто ТОП како порано.......јас ги обожавам мексиканските, аргентинските и колумбиските, иако знам дека БРЗИЛ и АРГЕНТИНА се квалитет и премија за Мексико во однос на се, продукција и се/........али јас си ги сакам сепак мексиканските поради содржината , која ме заразува
ова е македонскиот форум за серии, воопшто секакви:
http://seriimk.forumakers.com/forum.htm

Poslednata sto ja gledav bese Marina, i sega fala bogu ne gledam ni edna. Ej porano se mnogu zamarav so tie serii sega porasnav:pos2:

касандра,есмералда и неја знам другата како се вика тие сум ги гледал а дриги не

Oд понеделник од 19 часот на сите локални телевизии во Македонија, освен во Скопје започнува шпанската Тв серија СЕМЕЕН ЛЕКАР во 119 епизоди
semeendoktorya4.jpg

Социјални проблеми измешани со комични елементи како и семејните проблеми, се темите кои ги обработува оваа шпанска телевизиска серија а воедно ја раскажува и приказната за Начо Мартин, семеен доктор кој од неодамна е и вдовец, човек кој мора да научи како да се справи со неговото ново проширено семејство кое се состои од неговите три деца: Марна, Чечи и Анита., потоа неговиот внук, Алберто и неговиот татко Маноло, како и нивната секогаш присутна домаќинка Хуани. За среќа тој ја има помошта од неговиот долгогодишен пријател Хулито и сестрата на неговата покојна сопруга Алисија, која е тајно вљубена во него со години. Актерскиот ансамбл се состои од голем број познати шпански актери....

Последната што целосно ја изгледав беше Есперанса или Фиорела не се сеќавам :vozbud:

Па и таа е единствена која во моментов се прикажува кај нас:smir:

НАСКОРО на сител и сител 3 ќе почне телекомедијата Грдата Убавица (La fea mas bella)​

јас пак гледам
а највеке серанови и ангели
и немојте така

Последната серија што ја гледав на шпански е Un Paso Adelante (шпанска серија, снимана во Мадрид, што ја даваа на МТВ пред година-две). А од Јужно-Американските Млади Бунтовници. Веќе две години ниту една не ја следам :).

haha i jas nauciv spanski od serijite site gi gledam ne mozam da prestanam zal mi e:nesvest: naj serija rubi mislam deka e

haha i jas nauciv spanski od serijite site gi gledam ne mozam da prestanam zal mi e:nesvest: naj serija rubi mislam deka e
Зошто сите мислите дека знаете шпански само затоа што сте гледале серии? Разбирате нешто, сфаќам, но да го знаеш некој јазик треба да знаеш и да зборуваш и да вратиш во конверзација.
Типичен пример: На екскурзија во Будимпешта еден Шпанец ги праша од моја генерација едни типки што мислеа дека знаат шпански исто. Како прво не го ни разбраа како што треба, па уште помалку да му вратат.

Едит: Не знам зошто шпанскиве серии зафаќаат место на серверот на форумов. Пензионерска работа, исто како лажи - пари квизовине.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom