Самохрани родители

• Креатор на темата Креатор на темата мартини
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2011
Мислења
32
Поени од реакции
37
Локација
Скопје
Неодамна наидов на една иницијатива за поддршка на самохрани мајки, која е подржана од една невладина организација која се нарекува организација за човекови права, но сепак, кога исконтактирав со овие мајки и посочив зошто самохраните татковци воопшто не се спомнати тука, добив дрзок одговр, дека истите не се способни сами да одгледаат дете, и целата одговорност им ја оставаат на бабите, па затоа тие не се добродојдени.
Јас како ќерка на самохран татко, баба ми ја гледав еднаш неделно на неколку саати, ја сметам оваа иницијатива за крајно дискриминирачка и лицемерна.
Тука барам ваши мислења, и поддршка за самохраните татковци, односно да се направи една иницијатива наречена: права за САМОХРАНИТЕ РОДИТЕЛИ!

http://civil.org.mk/jedna-mozh-iniziativa-na-samochranit-maki/?lang=mk

После ова исконтактирав со госпожата кој е во видеото и таа ми објасни дека не ли татковицте децата ги оставаат на бабите, ги трауматизираат жените, и не би било во ред да се мешаат во оваа група...
Еднаквост пред се, затоа мажи не!

Тотално е деградација, па уште одбраната им е, епа еве се собравме, убава работа правиме, поддржете не, а тоа што не сме во право, мање више.

Кои идиоти човече... Два грама мозок немаат пичка им матер

Растев со самохрана мајка, и многу луѓе ме имаат чувано мене и брат ми додека таа одеше на работа... дали тоа значи дека мајка ми е неспособна? Па имаат ли тие малце совест што пишуваат, како можат така да се однесуваат?

Ѓубриња, бездушни ѓубриња, само тоа ќе кажам. ПУ јазк да им се парите што ги земаат од таа "невладина" организација

Последно уредено:
Овој вид лажни хуманитарци е болест за човештвото. Се обидувам да замислам колку многу е апсурден аргументот што ти го дале и не можам да најдам нзс.
Јас сум пораснал со самохран татко и нормално дека голем дел од времето ме растеле баба ми и дедо ми затоа што човекот работеше понекогаш и две работи за да врзи крај со крај.

Во некои други околности, нивната постапка многу би ме навредила, но сега кога знам дека пораснав да бидам сосема супер личност, на фер и коректен начин, би им препорачал да ми го лапаат сите од таа невладина организација цивил.

Еве нивна реплика на мојата забелешка:

„Здраво, Во право сте. Од повеќе места дојде тој предлог, но оставивме простор мајките сами да одлучат. Сепак, голем број од нив се жртви на семејно насилство. Затоа, ќе се потрудиме Иницијативата да биде за самохрани родители, а во нејзини рамки да функционираат различни групи. Се обидуваме да промовираме вредности како што се еднаквост, недискриминација, солидарност, но понекогаш траумите се такви што мораме да бидеме многу претпазливи. Но, секако, ќе одиме и кон тоа. Ако имате уште сугестии, повелете. Поздрав, Џабир Дерала“

:tapp: Само жени ?? Мажите ги оставале на бабите :tapp:. И жените претерват. Не се сите разведени поради караници и тепање во фамилијата. :tapp:

Пизди не*бани.

Овие за некоја година ќе почнат да се жалат дека и клима уредите им сметаат во канцелариите и дека се контролирани од мажите со цел да се осеќат повеќе супериорно и тие се опресирани повторно.

:tapp: Само жени ?? Мажите ги оставале на бабите :tapp:. И жените претерват. Не се сите разведени поради караници и тепање во фамилијата. :tapp:

Точно така. Точниот коментар од организотарката беше, не можам јас поради НЕКОЛКУМИНА мажи да истрауматизирам 400 жени, кои не можат да бидат на исто место со мажи..
Како тие жени одат на работа? Како се возат во автобус?
И само еден маж да е пак треба да биде добредојден, ако веќе се прогласуваме за борци за ЧОВЕКОВИ права...

Поштувам еднаквост до некоја граница нели, нормална. Ама не поштувам кога некој сака да изгледа и да се чувствува супериорно и дискриминаторно, и плус женски феминизам и пропаганда за истиот. Оваа мочлава на видеово, по самиот лигав говор се препознава дека е неинтелигентна, распрдена и мислите и се упикани у глава без да има можност своеглаво да ги интерпретира. Претпоставувам дека и таа е самохрана мајка, па и се увртело у глава дека само жени можат таа функција да ја изведуваат, башка самиот изглед ја издава колку е невротична и во хаос, и не би претпоставувал зошто е сама, логично ми е тоа веќе. Би сакал да ја запознаам со татко ми, да и одржи неколку лекции и да ја спушти на земја. Човекот има 84 години, пред 15 години мајка ми почина, он се научи да готви, да пушта машини, да се грижи за сметки, и ден денес излегува сабајле пред 6, оди во бавчи, ниви и пластеници, копа, сади преработува земјиште, се враќа во 6 навечер, затоа што не го бива како самохран родител и не мисли на иднината на децата нели? Море само "итлер" за вакви, сапун брачко, павловиќева и слични производи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom