Прашања за Исламот III

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Има и девојчиња кои прошетале до родниот Египет за време на летниот распуст, но не по своја волја. Погоди што им се случило!

http://www.ibtimes.co.uk/summer-vacation-holds-dread-genital-mutilation-many-eqyptian-girls-1505711

http://eastcoastdaily.in/2015/06/25/egypt-is-the-world-capital-of-female-genital-mutilation/
Nema nikakva dopirna tocka so islamot , ovoj obicaj

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.424
Босанки:

Башкирки и Татарки:

Таџички:

Tуркменки:

Kaзачки:

Саудијки:

Иранки:

Aфганки:

Машко, кај ја најде сликава на Иранкиве? Си прочитал нешто конкретно за Иран и неговата култура или лупаш зелени по форум онака бланко, колку ти душа сака?[DOUBLEPOST=1439761604][/DOUBLEPOST]
Машко, кај ја најде сликава на Иранкиве? Си прочитал нешто конкретно за Иран и неговата култура или лупаш зелени по форум онака бланко, колку ти душа сака?
Еве, прочитај за Иран, ексклузивно од еврејски новинар кој пред неколку дена се врати од неколкудневна посета на Иран. Мислам, глупо е да презентираш инфо од медиуми кои до потекнуваат од држави кои до вчера плукаа на Иранците а денес се тепаат кој ќе го освои нивниот пазар.

http://forward.com/news/318930/a-jewish-journalists-exclusive-look-inside-iran/

Не мора фала да ми кажеш.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.705
Поени од реакции
9.308
Машко, кај ја најде сликава на Иранкиве? Си прочитал нешто конкретно за Иран и неговата култура или лупаш зелени по форум онака бланко, колку ти душа сака?[DOUBLEPOST=1439761604][/DOUBLEPOST]
Еве, прочитај за Иран, ексклузивно од еврејски новинар кој пред неколку дена се врати од неколкудневна посета на Иран. Мислам, глупо е да презентираш инфо од медиуми кои до потекнуваат од држави кои до вчера плукаа на Иранците а денес се тепаат кој ќе го освои нивниот пазар.

http://forward.com/news/318930/a-jewish-journalists-exclusive-look-inside-iran/

Не мора фала да ми кажеш.
Прво, јас на сликава напишав Иранки (ирански државјанки), не Персијки. Иран е мултиетничка држава каде што живеат Персијци, Азери, Курди, Белуџи, Арапи и многу други. Може на сликава се претставени арапски жени, но и тие се Иранки, нели? А може да се и Персијки, како што овде имаш Албанки кои носат никаб и бурка, а имаш и кои носат мини-здолниште и деколте. Што ти е тука чудно?

Второ, сликава ја најдов на овој сајт:

http://forsythstories.com/2012/11/13/irans-female-zorro-beats-up-clerics-who-scold-women-for-immodest-clothing/

Трето, еве ти слики од чаршијата во Техеран, па процени самиот кој лупа зелени:

Член од
8 април 2015
Мислења
39
Поени од реакции
10
"And fight them until there is no more persecution and religion is only for Allah"

(Qur'an 8:39)

-----

Значи се знае, нема мир додека сите христијани,евреи и другите религији и народи не умрат и не бидат потепани од страна на Муслиманите..
Не ли?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.705
Поени од реакции
9.308
Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
Нема велиш?
Не поминува кај мене таков идтирар (إضطرار):neetaka:.
Доколку знаеш англиски, што е тогаш ова:
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-за-Исламот-iii.66309/page-469#post-7362057
jas glsno i jasno ti kazav deka nema nikakva dopirna tocka so islamskata religija ovoj obicaj, Nema sto da se diskutira zatoa sto nema nikakva kuranska ili islamska opredebla za ova, ovoj obicaj najcesto e zastapen kaj mnogu muslimani hristijani i t.n.znaci od islamska gledna tocka osakatuvanjeto na genitaliite na zenite nema nikakva vrska, islmot e protiv ova pojava kako sto bese protiv i pred islamot koga zenskite deca gi zakopuvaa zivi vo grob, ova pojava njcesto se srekava vo egipet sudan i nekoi drugi muslimanski zemji i mnogu drugi afrikanski drzavi , kade zenata bukvalno se osakatuva nemilosrdno , cesto taa pojava mnogu ljuge sakaat da se protne pod kapata na islamot , koj nema bas nikakva vrska so ovoj propis koj sto vlece koreni od poranesnite narodi.[DOUBLEPOST=1439919550][/DOUBLEPOST]
"And fight them until there is no more persecution and religion is only for Allah"

(Qur'an 8:39)
-----

Значи се знае, нема мир додека сите христијани,евреи и другите религији и народи не умрат и не бидат потепани од страна на Муслиманите..
Не ли?
Ti kako ke kazes i taka ke bide :tapp:
اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ بَصِيرٌ
Ел-Енфал38
И борете се против нив се додека го снема сплеткарењето и додека верата Аллахова не биде присутна. А ако престанат... та, Аллах го гледа она што го работат,

islamot ja legalizira borbata vo sprecuvanje na spletkite vo verata.
Па, ако не ве задираат и ако не се борат против вас - и ви понудат мир, Аллах не ви даде за право да бидете против нив, (en -nisa)

togas prestanuva borbata protiv tie koi sletkaraat i mu prkosat na islamskata da'va.;)

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Затоа мене ме интересира, како започнува секоја војна? И зошто воопшто да има војни?
Или ако сакаш конкретна Либија, Иран- Ирак, потоа граѓанската во Ирак и дури потоа меѓународна терористичка интервенција (НАТО). И Египет. Најново Јемен. Стандардно- Нигерија! Филипините, каде има 1% муслимани и прават проблеми! Или нешто интересно- Палестина која сеуште креира некои дилеми. И активна, Сирија. Повод и причина за секоја војна? И каде е исламот тука? Политичките идеологии би требало да ги прерипаме. :)

Сега лепотицата рече дека ние неверниците требало да бидеме пуштени по нашите патишта. Јас мислам дека нема потреба од таков вокабулар, иако за мене и не е нешто навредливо, смислата на зборот е јасна. Секој кој не е муслиман е неверник! Така да некој ќе се пронајде навреден. Ти си коректен, во тој сегмент. Но сепак одредени нејаснотии се јавуваат кога станува збор за поимот “Ислам. “, поимот “религија“ и сфаќањето на исламот од страна на муслиманите ширум светот. Јас не се сеќавам некогаш во Казахстан да имало војна, освен во оние булшевистички походи. Сега дали е се до менталитетот или сепак до сфаќањето на поимот „Ислам“? :)

Член од
8 април 2015
Мислења
39
Поени од реакции
10
اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ بَصِيرٌ
islamot ja legalizira borbata vo sprecuvanje na spletkite vo verata.
.;)
ЖИВ ПРИМЕР Е 2001 ГОДИНА во Македонија...не ли...

Ајде не јади трици него отворено си прознај дека Куранот и Хадисите се една ненормална религија на еден ненормален човек што го цицал јазикот на својот внук, силувал дете од 9 години, убивал.грабел,лажал....Мухамед е Холивудски Хит псајхо...
Треба еден добар филм за него...

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
ЖИВ ПРИМЕР Е 2001 ГОДИНА во Македонија...не ли...

Ајде не јади трици него отворено си прознај дека Куранот и Хадисите се една ненормална религија на еден ненормален човек што го цицал јазикот на својот внук, силувал дете од 9 години, убивал.грабел,лажал....Мухамед е Холивудски Хит псајхо...
i nekolku milijardi ne go znaat toa a ti go otkri toa. ne prosvetli.

Член од
8 април 2015
Мислења
39
Поени од реакции
10
i nekolku milijardi ne go znaat toa a ti go otkri toa. ne prosvetli.
Твој проблем што не си го познавап Куранот и хадисите...
Факт е дека Мухамед не бил со чиста свест но таков успеал да заведе голем број на арапски племиња и да си направи своја религија која ете 2015 година сегде по светот сее страв,колеж и грабеж...

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
..

Glupaviot sekogas se stremi da te ubedi deka ne e glupak.a Kolku e glupak.
Kako ne te grizi sovesta i da mi upatis replika so zborovite Ајде не јади трици н........zosto razgovaras so takov recnik?goleminta na eden covek e vo toa da znae da go pocituva sogovornikot so koj razgovara.

Kako vas pominale dosta vo mojot zivot , vie pripagate na edna takva grupa na luge koga posakuvaat da prasat ili da razovaraat so sogovorniot nastojuvaat da go obezvrednat i ismejat,i ona vo sto oni veruvaat ,a ti ne si svesen deka vsusnost so toa si go pokazuvas svoeto vistinsko zlobno provokatorsko lice.ne zboruvaj za nesto sto ne znaes i ne navreduvaj nikogo,
ednostavno ti bidi primer na covek koj treba eden dobar film da ti se napravi.[DOUBLEPOST=1440164507][/DOUBLEPOST]
Затоа мене ме интересира, како започнува секоја војна? И зошто воопшто да има војни?
. :).................................................
Pa samiot zaprasajse kako zapocnuva vojna, i koj gi zapocnuvaa tie vojni?i koja im e celta na tie vojni? i jas velm zosto da ima vojni ? no nas ne ne slusaat:) spomna libija , zosto ja napadnaa taa drzava tvoite zapadno materijalisticki drzavi , zosto ja napadnaat irak ,,koga pred da ja napadat go podrzuvaa na Sadam husein.spomna sirija toa sto e slucuva se odi po planot na zapadot i izraelite, moe milenje mozebi gresam se pavi teren na dejstvuvanje , ke bidime svedoci kako izrael ke izvrsi invazija vo sirija i irak so cel demek se bori so taa taka narecena isil, a celta im e da zavladeaat so ovie prostori, do sega oni vojuvaa za navta uste nekoe vreme ke pocnt da vojuvat za voda i tie go postignuvat toa vo sto oni zamislle , spored mene oni posakuvat da ja prisvojat rekata eufrat i del od nil kako bi ja eksplotirale peku cevki ispod suetskiot kanal i da se dovedi do nivnata zemja, ova im e potebno za da izgradat novi naselbi za evrejkite doselenici.

Последно уредено:
Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Glupaviot sekogas se stremi da te ubedi deka ne e glupak.a Kolku e glupak.
Kako ne te grizi sovesta i da mi upatis replika so zborovite Ајде не јади трици н........zosto razgovaras so takov recnik?goleminta na eden covek e vo toa da znae da go pocituva sogovornikot so koj razgovara.

Kako vas pominale dosta vo mojot zivot , vie pripagate na edna takva grupa na luge koga posakuvaat da prasat ili da razovaraat so sogovorniot nastojuvaat da go obezvrednat i ismejat,i ona vo sto oni veruvaat ,a ti ne si svesen deka vsusnost so toa si go pokazuvas svoeto vistinsko zlobno provokatorsko lice.ne zboruvaj za nesto sto ne znaes i ne navreduvaj nikogo,
ednostavno ti bidi primer na covek koj treba eden dobar film da ti se napravi.[DOUBLEPOST=1440164507][/DOUBLEPOST]Pa samiot zaprasajse kako zapocnuva vojna, i koj gi zapocnuvaa tie vojni?i koja im e celta na tie vojni? i jas velm zosto da ima vojni ? no nas ne ne slusaat:) spomna libija , zosto ja napadnaa taa drzava tvoite zapadno materijalisticki drzavi , zosto ja napadnaat irak ,,koga pred da ja napadat go podrzuvaa na Sadam husein.spomna sirija toa sto e slucuva se odi po planot na zapadot i izraelite, moe milenje mozebi gresam se pavi teren na dejstvuvanje , ke bidime svedoci kako izrael ke izvrsi invazija vo sirija i irak so cel demek se bori so taa taka narecena isil, a celta im e da zavladeaat so ovie prostori, do sega oni vojuvaa za navta uste nekoe vreme ke pocnt da vojuvat za voda i tie go postignuvat toa vo sto oni zamislle , spored mene oni posakuvat da ja prisvojat rekata eufrat i del od nil kako bi ja eksplotirale peku cevki ispod suetskiot kanal i da se dovedi do nivnata zemja, ova im e potebno za da izgradat novi naselbi za evrejkite doselenici.
me interesira nesto. ako ovie isil gi smetate za nemuslimani ili nekoi sto davaat pogresen vpecatok za islamot togas kade e VASIOT dzihad protiv niv? neli e vasa dolznost da se borite protiv takvite? kade se VISTINSKITE muslimani vo celata taa situacija?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Полека. Јас не бранам никакви западни терористички организации. Јас само сакам да го браман територијалниот интегритет на Македонија кои ќе биде загрозен (а не безбеден) по влегувањето во тој терористичкиот парк. А од друга страна, ако сојузот со Русија се зацврси, албанците одма ќе се дигнат. Ако тоа и навистина се случи, треба и ние да организираме тракторијада. Зошто? Затоа што мнозинството треба да владее, а не некое диво малцинство кое стремежи за одреднеи територии од други признаени држави кои имаат свои граници. Ако се мирни ќе добијат повисики плати и други економски придобивки од тој договор. Вака остануваме земја со застојна економија.

Ги спомнав сите тие држави кои биле нападнати прво од семуслиманското население и потоа терористичката НАТО влегла во игра. Не знам дали знаеш, еден историски пример. Еден американски генерал за време на студената војна предложил да се фрли на Кина атомска бомба. Одма бил исфрлен. Тоа е класично хитлеристичка воена теорија. Или само промарширај, а таму каде што е густо, бомбардирај и потоа марширај. Не можат повеќе да го стеснат обрачок околу Русија, па сега влегоа и во Украина. Што добија? Шах-мат.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Зошто 72 девици? Зошто баш 72? И дали жените кога ќе умрат, добиваат 72 млади момчиња - девици?

Член од
9 април 2013
Мислења
319
Поени од реакции
224
me interesira nesto. ako ovie isil gi smetate za nemuslimani ili nekoi sto davaat pogresen vpecatok za islamot togas kade e VASIOT dzihad protiv niv? neli e vasa dolznost da se borite protiv takvite? kade se VISTINSKITE muslimani vo celata taa situacija?
Vistinskite muslimani se izmanipulirani od samite nivni vldeteli .Zatoa sto imame vladeteli nedostojni naslednici na islamot,rasipani upravuvaci koj bedniot narod e izmamuvan manipuliran od nivnata visoka polozba,vistinskiot muslil imam sekogas treba da go ispravuvava ikrivuvanjeto i ostapuvanjeto na liderite tie treba da go krent sojot glas koga se vrsi neprvda i zulum , a naprotiv denes ima dosta islamski imami koi im laskaat na politickite lideri i se staveni vo nivna sluzba, pravat se i sesto izdavat fetvi samo da gi zadovolat svoite vladeteli ,

Kajgana Shop

На врв Bottom