Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
1
процедурата ја почнав март 2013, ноември 2013 прво одење, фебруар 2014 интервју и август 2015 ми се мени статусот

Три пати ме прескокнаја, документ кој го поднесов дедо на мајка ми страна кој бил бугарски војник
Ili ako mozes zvoni mi 076 228 238

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
За колку време закажуваат во амбасадата,дали е исто како преку ДАБЧ каде ти даваат термин дури после 6 месеци?
Jas imam samo dadeno dokumenti za proishod 02/2014 i dopolnitelni sto podnesov oti mi pobaraa (pasos od brat mi BG) vo 11/2014 . MIlsam deka otkako ke go dobijam prishodot-a uste nema nisto posle toa se zakazuva intervju.Jas zvonev na toj broj vo 12/2013 i mi zakazaa za 02/2014 -imaj vo predvid deka dekemvri i januari ima najmogu praznici moze za toa posle dva meseca mi zakazaa. Javi se i ke ti kazat za koga . E sega tuka ne znam koj moze da mi kaze intervjuto posle za kolku vreme se zakazuva i posle intervju kolku vreme se ceka preku ambasada??? Toa ne go znam.

Член од
9 август 2015
Мислења
10
Поени од реакции
1
Jas imam samo dadeno dokumenti za proishod 02/2014 i dopolnitelni sto podnesov oti mi pobaraa (pasos od brat mi BG) vo 11/2014 . MIlsam deka otkako ke go dobijam prishodot-a uste nema nisto posle toa se zakazuva intervju.Jas zvonev na toj broj vo 12/2013 i mi zakazaa za 02/2014 -imaj vo predvid deka dekemvri i januari ima najmogu praznici moze za toa posle dva meseca mi zakazaa. Javi se i ke ti kazat za koga . E sega tuka ne znam koj moze da mi kaze intervjuto posle za kolku vreme se zakazuva i posle intervju kolku vreme se ceka preku ambasada??? Toa ne go znam.
Posle 6 meseci

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

GoranX

Евреин
Член од
16 септември 2011
Мислења
66
Поени од реакции
9
Oд пoсредникoт едвaј дoзнaв декa ми зaкaжaл зa 02 септември aмa кaкo штo читaм нa фoрумoв никoј дoсегa не oднесoл извoди дo втoр брaтучед сo пaсoш, дa вaдaм извoди или дa не oдaм вooпштo?
So kopija od pasos od vtor bratuced da odam vo dabc ili ne?

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ne ve razbiram, za gluposti ima milion pstovi ovde a za mene da mi pisite da ili ne ili ne se znaj nikoj junak
Pred se, za da samiot odlucis sto da pravis, prasaj go posrednikot, sto bi bilo dokolku ne se pojavis na 2 Septemvri da podades dokumenti vo DABC?

Vo sulcaj da ne ides, dali toa bi znacelo deka dokolku te evidentiraat vo DABC kako goran xy, koj sto se prijavil, dobil datum i ne dosol na zakazan termin:
1.) gubis pravo na povtorno (sekakvo) apliciranje; ?
2.) dokolku ne ti gi prifatat dokumentite, sto toa za tebe znaci, vo finansijska smisla; ?

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Pred se, za da samiot odlucis sto da pravis, prasaj go posrednikot, sto bi bilo dokolku ne se pojavis na 2 Septemvri da podades dokumenti vo DABC?

Vo sulcaj da ne ides, dali toa bi znacelo deka dokolku te evidentiraat vo DABC kako goran xy, koj sto se prijavil, dobil datum i ne dosol na zakazan termin:
1.) gubis pravo na povtorno (sekakvo) apliciranje; ?
2.) dokolku ne ti gi prifatat dokumentite, sto toa za tebe znaci, vo finansijska smisla; ?
Значи ако не се појавиш на закажаниот термин губиш секакво право да аплицираш за произход?
Дали е ова точно,биди поконкретен.позз

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Значи ако не се појавиш на закажаниот термин губиш секакво право да аплицираш за произход?
Ne znam decki. Zatoa i navedov da go prasas posrednikot ili nekoj sto znae ovde na forumov neka kaze.
Mozda ima opcija posrednikot da go otkaze terminot i da prezakaze.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Ne ve razbiram, za gluposti ima milion pstovi ovde a za mene da mi pisite da ili ne ili ne se znaj nikoj junak
Мое мислење е да не чекаш да одеш на закажаниот термин и да поднесеш, бар ке пробаш, до сега што се двоумеа да пробаат, пробаа и имаше позитивен исход еве имаш и доказ од луѓе на форумот, и мене ми имаат кажано дека пуштаат до втор братучед, исто имам и лично видено. Но сепак се околу државјанството фати го со резерва, пробај не губиш а и првичната шостапка за происход не е кој знае колку скапа.
Не ширете дезинформации ке ве молам ова нема врска , за државјанство ке ве одбијат само доколку имате црнило во досието. А за закажан па откажан термин и такви ствари дека ке ве одбијат е чиста глупост да знаете, ако не отидете поради икс причини можете повторно да си закажете. Или пак лично посредникот да би откаже и презакаже.
За било кое прашање слободно прашајте ме.

D

Daniel_faca

Гостин
konecno promenet status pisva deka se iscakva ukaz :cuc: od 4 mart 2014 na intervju bez da nosam dopolnitelni dok. ...toa znaci zakonot pocnale da go primenuvaat zatoa trpenie site ke dobieme sto sme bugari
Sakas da kazes ti ja uvazija molbata za drzavjanstvo bez nikakov dokument za poteklo ne e mozno ja bev april/2014 na intervju pa me vratija na dopolnitelna pred 10 dena...:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom